(Senior) Business Park Manager (28 – 32 uur per week) at Ondernemersvereniging BioScience Park (OV BSP)

Over

Leiden Bio Science Park is dè hotspot voor life sciences, biotechnologie, medicijnontwikkeling in Nederland. In het science park werken meer dan 150 bedrijven samen met kennisinstellingen, opleidingen en onderzoeksinstellingen aan de ontwikkeling van nieuwe en verbetering van bestaande medicijnen. De hele keten vanaf de ontdekking van nieuwe moleculen tot en met de productie van de medicijnen is op het bio science park aanwezig.

De Ondernemersvereniging BioScience Park, de OV BSP, is een kleine organisatie die er op is gericht om Leiden Bio Science Park (LBSP) verder te ontwikkelen en te beheren. De OV BSP heeft onder andere tot doel het park te promoten, de economische en wetenschappelijke basis van Leiden te versterken en het innovatief vermogen van het life sciences cluster te verhogen. Hiertoe heeft zij twee kerntaken, het vergroten van de externe exposure en het vergroten van de interne cohesie.

Daarnaast rekent de vereniging het behartigen van belangen en het bevorderen van communicatie tussen ondernemingen en instellingen op Leiden Bio Science Park in het algemeen en in het bijzonder voor zaken die verband houden met beveiliging en inrichting van het park, tot haar kerntaken. Op dit moment is ruim 75% van de bedrijven die gevestigd zijn op LBSP, lid van de vereniging.

Doel van de functie

De (Senior) Business Park Manager fungeert als aanspreekpunt voor Leiden Bio Science Park gerelateerde zaken alsmede bijdragen aan park ecosysteem versterkende zaken en als ondersteuning van het OV BSP bestuur.

Hoofdtaken

 1. Fungeren als aanspreekpunt voor LBSP gerelateerde zaken
 2. Verantwoordelijk voor advisering en ondersteuning van het OV BSP bestuur
 3. Organisatie van parkversterkende activiteiten (interne cohesie versterken)
 4. Verzorgen van parkpromotie en investor relations (in gezamenlijkheid met InnovationQuarter)
 5. Deelnemen aan werk en projectgroepen al dan niet ter vervanging van OV BSP bestuursleden
 6. Het verzorgen van het parkmanagement in samenspraak met de parkbeheerder (waaronder inkoop en beheer)
 7. Op het park gevestigde bedrijven met elkaar en met de kennisinstellingen in contact brengen om samenwerkingen en groei te bevorderen.

Uw profiel

 • Opleiding op WO niveau, bij voorkeur in de Life Sciences
 • Kennis, mogelijk ervaring, in de Life Sciences en op marketing en communicatievlak
 • Netwerker en verbinder
 • Praktische academicus met hands-on mentaliteit
 • Communicatieve, proactieve en klantgerichte instelling
 • Grote mate van flexibiliteit, snel kunnen schakelen
 • Vaardigheden: Engelse taal, Nederlandse taal

Ons aanbod

Een interessante en veelzijdige functie binnen een kleine organisatie met een betrokken bestuur en medewerkers die een aangename werksfeer kent. De aanstelling is voorlopig voor de periode van één jaar.

De beloning van de functie is marktconform. Het salaris is op basis van full time beschikbaarheid (40 uur per week) circa € 62.000 per jaar (inclusief 8,33% vakantiegeld).

Informatie en Sollicitatie

Voor meer inhoudelijke informatie over de vacature kunt contact opnemen met de heer M.R.O. de Kleer, bestuurslid OV BSP, op telefoonnummer 06-45518732.

Uw sollicitatiebrief voorzien van cv kunt u sturen naar Carla van der Laan.

Sluitingsdatum: donderdag 31 mei 2018

Come and join us, find your next challenging job in our Job board. There is plenty of interesting and rewarding work in life sciences in Leiden.

Find a job