Expert Huisvesting at Hogeschool Leiden

Hogeschool Leiden

Hogeschool Leiden is een multisectorale hogeschool in het hart van de Randstad. Ons aanbod bestaat uit voltijdse bacheloropleiding, deeltijd/duaal opleidingen en masteropleidingen. Het onderwijs en onderzoek richt zich op de thema’s jeugd, gezondheidszorg en life sciences. Deze sluiten aan bij de behoeften en ontwikkelingen in de regio en de regionale economische agenda. Het werkveld is actief betrokken bij de vormgeving en uitvoering van ons onderwijs. De hogeschool heeft circa 10.000 studenten en rond de 1000 medewerkers. De opleidingen zijn ondergebracht in vijf Faculteiten.

Facilitair Bedrijf

Als Expert Huisvesting maak je onderdeel uit van de afdeling Huisvesting van het Facilitair Bedrijf. Het Facilitair Bedrijf is gepositioneerd als ondersteunende dienst, die aansluit bij het primaire proces. De deelgebieden van het Facilitair Bedrijf zijn: Huisvesting, Inkoop, Schoonmaak, Catering, Technische Zaken, Beveiliging, Conciërge, Receptie, Repro, BHV, Veiligheid, Milieu en de Servicedesk.

Missie Facilitair Bedrijf

Het Facilitair Bedrijf is een professionele dienstverlener voor de faculteiten en diensten. In samenwerking met faculteiten en diensten creëren we een veilige en vertrouwde werk- en leergemeenschap, waarin ontmoeten, samen leren, onderzoeken en innoveren centraal staan. Op deze manier dragen wij bij dat onze studenten ‘professionals van de toekomst’ worden.

Visie Facilitair Bedrijf

Medewerkers van het Facilitair Bedrijf zijn professioneel en servicegericht. Bij ons is vakkennis en ruime expertise aanwezig. Onze medewerkers werken op uniforme wijze binnen afgesproken kaders. Wij blijven ons continu ontwikkelen en werken onderling samen. Plezier in het werk en vitaliteit is belangrijk. Zo kijken we steeds wie op welke moment in het proces met welke rol betrokken is. Dit werkt efficiënt. Belangrijke waarden voor ons zijn: respect, integer, betrokken, positief en verantwoordelijk.

De functie

Als Expert Huisvesting ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden, plannen, organiseren en uitvoeren van huisvesting gerelateerde vraagstukken en projecten. Je draagt zorg voor het gehele traject, van de voorbereiding tot en met de evaluatie. Daarnaast ben je als team verantwoordelijk voor het ruimtebeheer binnen Hogeschool Leiden.

Je werkt samen met de Coördinator Huisvesting (leidinggevende), medewerker huisvesting, Coördinator Technische Zaken en directe collega’s van verschillende afdelingen binnen het Facilitair Bedrijf. Je hebt inzicht in de samenhang van het facilitaire werkgebied en de werkprocessen die daar onderdeel van uitmaken en kunt goed inspelen op nieuwe ontwikkelingen en trends. Je bent zelfstandig en levert een actieve en inhoudelijke bijdrage.

De taken

 • Voorbereiden, plannen, organiseren en uitvoeren van werkzaamheden welke voortvloeien uit het huisvestings-/ inrichtingsvraagstukken en projecten;

 • Uitwerken van projectplannen, activiteitenplannen incl. kosten- en batenanalyses;

 • Opstellen en bewaken van planningen;

 • Deelname aan project-werkgroepen;

 • Voorbereiden van de in- en externe communicatie;

 • Opstellen van huisvestingsdocumenten, - rapportages en notities;

 • Onderhouden interne en externe contacten;

 • Contractmanagement facilitaire contracten, o.a. offertetrajecten;

 • Ruimtebeheer conform huisvestingconcept (o.a. up to date houden in een FMIS). 

 Functie-eisen

 • Je bent in het bezit van een HBO diploma. Een diploma van de opleiding Facility Management en/of vergelijkbaar is een pre.
 • Je hebt aantoonbare ervaring in een soortgelijke functie.
 • De functie vereist kennis en vaardigheid in projectmatig werken, het opstellen en implementeren van plannen en het leveren van managementinformatie.
 • Je bent resultaatgericht, nauwkeurig en beschikt over sterke organisatorische vaardigheden. Je bent gewend om onder tijdsdruk te werken, gaat oplossings- en servicegericht te werk en weet de prioriteiten juist te stellen. Je hebt inlevingsvermogen en toont flexibiliteit wanneer omstandigheden daar om vragen. Je kunt uitstekend samenwerken en kennis delen.
 • Je beschikt over organisatorische vaardigheden, gaat oplossings- en servicegericht te werk. Je bent een zelfverzekerde persoonlijkheid, die graag werkzaam is in een dynamische omgeving. Je bent communicatief sterk, werkt gestructureerd en bent gewend onder tijdsdruk te werken, waarbij je prioriteiten juist weet te stellen. Je werkhouding kenmerkt zich in het goed kunnen luisteren, doorvragen en vertaling naar de operationele uitvoering richting betrokken partijen. Daarnaast denk je graag op een creatieve wijze mee.

Arbeidsvoorwaarden

De CAO-HBO is van toepassing. De arbeidsovereenkomst is voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar. Het salaris is minimaal € 2.638,45 en maximaal € 3.635,26 (schaal 9) bruto per maand op basis van een volledig dienstverband (36 uur).

Informatie en sollicitatie

Informatie over de functie kan worden ingewonnen bij Eline Lamping, per e-mail: lamping.e@hsleiden.nl.

Uw sollicitatie inclusief curriculum vitae kunt u tot 20 juli 2018, onder vermelding van vacaturenummer 70/2018/FB , mailen naar: werving-selectie@hsleiden.nl 

De interne en externe sollicitatieprocedure lopen tegelijkertijd. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur.

Wij verzamelen de persoonlijke gegevens uitsluitend voor de selectie. De persoonsgegevens zullen worden vernietigd uiterlijk 4 weken na het afronden van de procedure. Meer informatie over de verwerking van persoonsgegevens door Hogeschool Leiden kunt u vinden op de website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Whom to contact at Leiden Bio Science Park?

Contacts