Startende adviseurs at Hogeschool Leiden

Hogeschool Leiden

Hogeschool Leiden biedt een prettige, leerzame en inspirerende omgeving. We zijn een maatschappelijk betrokken hogeschool met ruim 1000 medewerkers. We leiden in vijf faculteiten ongeveer 10.000 studenten op tot beginnend beroepskrachten.  Voor meer informatie over Hogeschool leiden: zie www.hsleiden.nl.

De functie

Als startende adviseur krijg je de unieke kans om werkervaring op te doen binnen een hogeschool en je in 23 maanden tijd op professioneel en persoonlijk vlak te ontwikkelen. De beschikbare opdrachten zijn divers. Het kenmerk van elke opdracht is dat jij als spin in het web verbinding, kruisbestuiving en (onderwijs)vernieuwing mogelijk maakt. Je gaat bijvoorbeeld aan de slag als:

 • Projectsecretaris voor grotere programma’s en projecten als het programma ter stimulering van een goed georganiseerde hogeschool.
 • Adviseur informatiemanagement waarbij je onze informatie-architectuur in kaart brengt (informatie inventariseert, analyseert, concludeert en daarover adviseert).
 • Data-analist waarbij je data en literatuur analyseert en vertaalt naar rapportages of presentaties.
 • Organisator van interne en externe bijeenkomsten en conferenties.
 • Adviseur waarbij je kennis (trends, discussies, rapporten) van buiten naar binnen ontsluit voor de organisatie.
 • Beleidsmedewerker die impuls geeft aan hogeschoolbreed beleid.

Functie-eisen en competenties

Het ontwikkel-programma biedt een unieke kans aan twee enthousiaste startende adviseurs met passie voor het hoger onderwijs. Je hebt maximaal twee jaar geleden je master of promotieonderzoek afgerond aan een universiteit. Tijdens je studie heb je net dat beetje meer uitdaging gezocht.

Je brengt energie, bent breed inzetbaar en flexibel. Bovendien ben je resultaatgericht, een doorzetter en kun je snel schakelen. Je durft uit je comfortzone te stappen, reflecteert op je eigen handelen en bent in staat te acteren op verschillende niveaus.

Je wordt geselecteerd op de volgende competenties: analytisch denken, samenwerken, initiatief nemen, resultaatgerichtheid en zelfreflectie, communicatieve vaardigheden en projectmatig werken.

We zoeken startende adviseurs met diverse academische achtergronden, als onderwijskunde of organisatiepsychologie. We zoeken daarnaast specifiek een startende adviseur met affiniteit met informatiemanagement of bedrijfs-/bestuurskunde; dan wel met een stevige statistische achtergrond, bv research master (i.v.m. data-analyse).

De beoogde startdatum is 1 oktober 2018. Het startende adviseurs programma duurt 23 maanden, waarbinnen je minimaal 3 opdrachten uitvoert. Je krijgt bij de start een contract voor 1 jaar, dat vervolgens met 11 maanden wordt verlengd. We gaan er vanuit dat je op korte termijn na de gespreksronde(s) beschikbaar bent. 

Beleid en Strategie

De startende adviseurs worden aangesteld bij de dienst Beleid & Strategie (±17 fte) en hebben een eigen ontwikkelprogramma. De startende adviseurs voeren jaarlijks minimaal twee projecten uit op verschillende plaatsen binnen de hogeschool. Projecten kunnen een verschillende duur hebben. Beleid en Strategie is op instellingsniveau verantwoordelijk voor beleidsontwikkeling en strategische advisering op het terrein van onderwijs, onderzoek, informatiemanagement en human resource management. 

Wat bieden wij?

 • Interessante opdrachten bij verschillende faculteiten en diensten.

 • Opleidingsmogelijkheden en coaching.

 • Intervisie met collega’s.

 • Een inspirerende leer- en werkomgeving.

 • Een mooie opstap naar een carrière in het hoger onderwijs.

Arbeidsvoorwaarden

 • De cao-hbo is van toepassing.

 • De arbeidsovereenkomst is voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar, met de optie tot verlenging tot maximaal 23 maanden.

 • Een aanstelling voor 36-40 uur per week.

 • Een (start)salaris gebaseerd op opleidingsniveau en werkervaring.

 • Een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden (CAO HBO).

Informatie en sollicitatie

Informatie over de functie kun je inwinnen bij Annelies van der Graaf, adviseur Beleid en Strategie, via telefoonnummer 06 48133629, of per e-mail: graaf.vd.an@hsleiden.nl.

Sluit jouw achtergrond aan bij het geschetste profiel, reageer dan kernachtig en op persoonlijke wijze. Reacties kun je inclusief curriculum vitae tot zondag 12 augustus 2018, onder vermelding van vacaturenummer 72/2018/B&S, mailen naar: werving-selectie@hsleiden.nl. Heb jij ons enthousiast gemaakt? Dan kun je een uitnodiging verwachten om op 30 augustus aanstaande met elkaar in gesprek te gaan.

De interne en externe sollicitatieprocedure lopen tegelijkertijd. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur.

Wij verzamelen de persoonlijke gegevens uitsluitend voor de selectie. De persoonsgegevens zullen worden vernietigd uiterlijk 4 weken na het afronden van de procedure. Meer informatie over de verwerking van persoonsgegevens door Hogeschool

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Join the premier life sciences park in the Netherlands. We’d love to have you on board!

Join us