Microbiologisch Analist at Eurofins BioPharma Product Testing Netherlands Holding B.V.

Business Unit MicroSafe Laboratories in Leiden is een GMP/GLP gecertificeerd contractlaboratorium voor de (bio)farmaceutische industrie. MicroSafe in Leiden is onderdeel van het internationaal opererende Eurofins. Het bedrijf met ca. 50 medewerkers ontwikkelt testen voor microbiologische of virale besmetting en voert deze uit op een breed repertoire aan farmaceutische producten. Daarnaast is MicroSafe actief als partner van biotechnologische en farmaceutische bedrijven bij de ontwikkeling en productie van eiwit-therapeutica en microbiële vaccins. In verband met uitbreiding van onze werkzaamheden zoeken wij een Microbiologisch Analist.

Je rol als Microbiologisch Analist

Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van complexe routine en non-routine testen op mogelijk aanwezige bacteriën in farmaceutische eindproducten, grondstoffen, halffabrikaten, en medical devices. Daarbij worden uiteraard strikte kwaliteitseisen gevolgd, zoals vastgelegd in internationale richtlijnen, en vertaald in laboratoriumprocedures. Daarnaast werk je samen met anderen binnen zowel als buiten MicroSafe aan het nieuw ontwikkelen of valideren van analytische testmethoden en technieken voor microbiële detectie, waarbij je zelfstandig de praktische kant van projecten oppakt en succesvol ten uitvoer brengt.

Jouw profiel

Je bent een ervaren analist en hebt de afgelopen jaren geleerd om accuraat te werken en verantwoordelijkheid te nemen voor het uitvoeren van de dagelijkse werkzaamheden op een microbiologisch, immunologisch of moleculair biologisch laboratorium. Je schrikt niet terug voor het werken onder noodzakelijke kwaliteitsnormen, en bent natuurlijk bekend met microbiologische  technieken, waaronder steriliteitstesten, bioburden bepalingen, en endotoxinebepalingen. Bij voorkeur heb je ook ervaring met moleculair biologische technieken zoals qPCR.

Verder heb je:

 • Een MLO, HBO of Master diploma in een relevante richting (microbiologie, moleculaire of medische biologie, etc);
 • Je hebt kennis en ervaring in, en affiniteit met microbiologie;
 • Bij voorkeur 2-3 jaar werkervaring in de farmaceutische industrie;
 • Bij voorkeur ervaring met kwaliteitssystemen zoals GMP en ISO 9001;
 • Je bent flexibel ingesteld en kan goed in teamverband werken;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse- en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Daarnaast wil je in deze groeiende organisatie je kennis gebruiken om samen met je collega's de afdeling te verbeteren. Je bent efficiënt en excelleert in het laboratorium, waar je het kennisniveau wilt doen toenemen. Dit vereist naast intelligentie en nauwkeurigheid ook sociale- en communicatieve vaardigheden:

 • minimaal MBO werk- en denkniveau,
 • affiniteit en ervaring met techniek en apparatuur, bij voorkeur binnen een laboratoriumomgeving
 • een zelfstandige, flexibele en accurate werkhouding
 • goede communicatieve vaardigheden, klantgericht, teamplayer, verantwoordelijkheidsgevoel
 • goede beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal in woord en geschrift;
 • ervaring met het werken in een kwaliteitsomgeving (GMP, GLP) strekt tot aanbeveling       

Wij bieden

 • een zelfstandige en uitdagende functie met ruimte voor eigen ideeën en inbreng
 • een prettige werksfeer in een informeel, dynamisch en groeiend bedrijf
 • goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden
 • mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkelingen

Ben je enthousiast?

Stuur dan je sollicitatiebrief voorzien van cv per mail naar: Sollicitatie.NDSC.NL@eurofins.com. Op dit mailadres kun je ook terecht voor meer specifieke informatie over de functie. Voor algemene informatie over Business Unit MicroSafe Laboratories verwijzen we je graag naar www.sinensislifesciences.com

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Biotech Training Facility: unique professional GMP and biosafety courses in a state-of-the-art environment.

BTF