March 13, 2023

Moleculair Biologisch Analist

 Eurofins BioPharma Product Testing Netherlands B.V.

Business Unit Eurofins MicroSafe Laboratories in Leiden is een GMP gecertificeerd contractlaboratorium voor de (bio)farmaceutische industrie. Eurofins MicroSafe telt ongeveer 65 medewerkers en is onderdeel van het internationaal opererende Eurofins Scientific.

De diensten omvatten het testen van biologische geneesmiddelen en andere farmaceutische producten op microbiële of virale besmetting. Eurofins MicroSafe Laboratories biedt unieke veiligheidstesten aan, en kan daarbij vaststellen of onder andere cell banks, grondstoffen, halffabricaten of eindproducten vrij zijn van contaminaties.

We hebben een professioneel team bestaande uit een mix van jonge en ervaren mensen met verschillende achtergronden en ervaringen. We zijn continu op zoek naar manieren om onze diensten uit te breiden en om te verbeteren, bijvoorbeeld door het opzetten van nieuwe test methodes.

Responsibilities

Als Moleculair Biologisch Analist bestaan je werkzaamheden uit het uitvoeren van verschillende routine en non-routine testen op het laboratorium, waaronder ELISA, PCR, FACS, SDS-PAGE en Western Blotting. Alle werkzaamheden worden uitgevoerd in een GMP gereguleerde omgeving. Naast het uitvoeren van test methoden houd je je ook bezig met overige werkzaamheden zoals, documentatie, quality incidents, lab beheer, en afhankelijk van je ervaring met het implementeren en opzetten van nieuwe apparatuur en test methoden.

Profile

 • Een afgeronde MLO of HLO diploma richting Molecular Biology, Biochemistry, Life Science of aanverwant;
 • Relevante werk- en/of stage ervaring;
 • Ervaring met technieken zoals ELISA, PCR, FACS, SDS-PAGE, Western Blotting;
 • Bij voorkeur heb je al enige ervaring opgedaan met GMP of GLP;
 • Je hebt goede computervaardigheden, zoals Excel, en kan omgaan met nieuwe software programma’s;
 • Je vindt het leuk om de eigen werkprocessen te optimaliseren en streeft daarbij naar continue verbetering;
 • Je kan goed in teamverband samenwerken;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;

Daarnaast wil je in deze groeiende organisatie je kennis gebruiken om samen met je collega's de afdeling te verbeteren. Je bent efficiënt en excelleert in het laboratorium, waar je het kennisniveau wilt doen toenemen. Dit vereist naast intelligentie en nauwkeurigheid ook sociale- en communicatieve vaardigheden, verantwoordelijkheidsgevoel en het vermogen om in een team te werken.

Offer

MicroSafe en Eurofins: volop mogelijkheden

Je werkt bij Business Unit Eurofins MicroSafe (onderdeel van Eurofins PROXY Laboratories B.V.) in een hecht team waar collegialiteit en samenwerken voorop staan. Verder biedt Business Unit Eurofins MicroSafe:

 • Een verantwoordelijke en uitdagende functie binnen het team;
 • Veel ruimte voor eigen ideeën en inbreng;
 • Vakinhoudelijke trainingen en mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling;
 • Flexibele werktijden;
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Als je werkt bij Business Unit Eurofins MicroSafe ondervind je de voordelen van Eurofins als moederbedrijf. Onze ambitieuze groeiplannen bieden mogelijkheden voor de organisatie, maar ook voor onze werknemers:

 • Volop groeimogelijkheden;
 • Een groot klantportfolio zorgt voor veel diversiteit in je werk.

Interesse en meer informatie?

Voor vragen over deze positie, volg de onderstaande link ‘Ik ben geïnteresseerd’ om contact op te nemen met de betreffende manager.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Other information

Meer over Eurofins Scientific

Eurofins Scientific is een internationaal beursgenoteerd life sciences bedrijf dat haar klanten voorziet van hoogwaardig laboratoriumonderzoek en advies. Eurofins is wereldwijd marktleider op het gebied van bio-analytische testen voor levensmiddelen, water, milieu, cosmetica, farmaceutische producten en contract research voor agro science. Daarnaast is Eurofins een van de grootste aanbieders ter wereld in testing en laboratorium services in genomics, forensics, CDMO, advanced material sciences, medicijnontwikkeling en clinical studies. Eurofins maakt daarbij gebruik van een unieke hoeveelheid analysemethoden en een ongekend hoog kennisniveau en expertise.Eurofins bestaat wereldwijd uit ruim 58.000 medewerkers, verdeeld over 900 hyper moderne laboratoria en is actief in 54 landen met een pro-forma omzet van 6.72€ Miljard in 2021. Naast zeer sterke autonome groei met vele eigen start-ups heeft Eurofins in 2021 in verschillende landen een totaal van ruim 25 acquisities gedaan.

Onze mensen bij Eurofins leveren een belangrijke bijdrage aan wereldwijde thema’s op het gebied van onder meer milieu, voedselveiligheid en algehele gezondheid. Medewerkers zijn trots op het werk dat zij doen en ervaren veel vrijheid bij de uitvoering van de functie. Verantwoordelijkheden liggen zo laag mogelijk in de organisatie, zodat de mensen met de juiste informatie de juiste besluiten kunnen nemen. Eurofins investeert structureel in de persoonlijke ontwikkeling van talent, zowel op het gebied van leiderschap, doorgroeipotentie als inhoudelijke kennis.

Moleculair Biologisch Analist

Did you know? BioPartner5 will be the first energy-neutral laboratory in the Netherlands