June 29, 2022

Hogeschool Leiden zoekt: Docent / Onderzoeker Bio-informatica (0,8 – 1,0 fte)

Hogeschool Leiden
Hogeschool Leiden is een multisectoriële hogeschool in het hart van de Randstad.
De hogeschool heeft ongeveer 13.000 studenten en 1.400 medewerkers. Het onderwijs wordt verzorgd binnen vijf faculteiten met een eigen identiteit, die samenhangt met het karakter van de opleidingen en de verschillende beroepen en werkvelden waarvoor de studenten worden opgeleid. Onze maatschappelijke opdracht is om goed beroepsonderwijs te verzorgen en gekwalificeerde professionals op te leiden die beschikken over een kritische houding en in staat zijn te functioneren in een veranderende beroepspraktijk. Naast kwalificatie voor de beroepspraktijk maken persoonsvorming, socialisatie, internationalisering en het ontwikkelen van maatschappelijke verantwoordelijkheid deel uit van onze opleidingen. Het leren van de student staat daarbij altijd centraal.
 Hogeschool Leiden

De functie 

Je gaat deel uitmaken van een enthousiast docententeam dat uitvoering en ontwikkeling van het Bio-informatica onderwijs verzorgt. Afhankelijk van je expertise en ervaring kun je ook onderwijs verzorgen voor de andere opleidingen Informatica, Chemie, Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek. Je treedt afwisselend op als inhoudelijk deskundige, projectbegeleider en/of studieloopbaanbegeleider. Het geven van online onderwijs vormt een belangrijk deel van het takenpakket.

Naast de onderwijstaak kun je ook onderzoek doen bij een van de lectoraten Metagenomics, Metabolomics en Genome-Based Health. Binnen het LCAB wordt onderwijs ontwikkeld, onderzoek gedaan en aan ondernemerschap gewerkt. NextGen sequencing en Bio-informatica zijn daarbij belangrijke expertisegebieden. Affiniteit met biodiversiteit met bijbehorend netwerk is een pre.

De opleiding is competentiegericht, de student wordt uitgedaagd zich te ontwikkelen tot een zelfbewuste professional.

Responsibilities

De faculteit Science & Technology 

De opleidingen van de faculteit Science & Technology (S&T) worden verzorgd door de afdelingen Applied Sciences, Informatica, en het Middelbaar Laboratorium Onderwijs. De na- en bijscholing wordt verzorgd door het Centrum Bioscience en Diagnostiek (CBD). In het kader van onderzoek is het Leiden Center of Applied Bio-sciences (LCAB) verbonden aan de faculteit. Het LCAB beschikt over meerdere lectoraten en een vakgroep Bio-informatica met voor kennis en technologieontwikkeling op het gebied van (meta) genomics en metabolomics.

De afdeling

De afdeling Applied Sciences verzorgt drie opleidingen: Biologie en medisch laboratoriumonderzoek (circa 930 studenten), Bio-informatica (circa 270 studenten) en Chemie (circa 380 studenten). In alle opleidingen is de beroepspraktijk richting- en maatgevend voor het onderwijs; praktijk en theorie zijn zoveel mogelijk geïntegreerd. De faculteit S&T telt circa 250 medewerkers.

Profile

Functie-eisen

Je hebt een HBO-opleiding voltooid en hebt enige jaren relevante werkervaring binnen de Bio-informatica. Je beschikt over expertise op het gebied van next gen sequence data, programmeren in Java en/of Python, datamining en Systems Biology en R. Je hebt kennis over RNA analyse en R. Je hebt een collegiale werkhouding en functioneert goed in teamverband. Je hebt een flexibele en ondernemende instelling. Je beschikt over een didactische aantekening voor het HBO of bent bereid deze te halen. Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift is een vereiste.

Offer

Arbeidsvoorwaarden

De cao-hbo is van toepassing. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring, minimaal € 3.018,49 en maximaal € 4.569,57 (schaal 10) bij een fulltime dienstverband, conform cao-hbo. Het betreft een tijdelijk dienstverband voor 0,8 - 1,0 fte voor de duur van een jaar met mogelijkheid tot verlenging.

Beschik je nog niet over een didactische aantekening voor het hoger onderwijs, dan wordt in het eerste jaar gestart met de opleiding Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid. Verder gaan wij graag actief met je in gesprek over jouw ontwikkeling.

Afspraken hieromtrent wordt vastgelegd in een ontwikkelplan.
Daarnaast is er een gunstige pensioenregeling via het ABP en is er de mogelijkheid tot flexibel werken. Er zijn diverse ontwikkelmogelijkheden binnen de hogeschool en er is ruimte voor professionalisering. Verder kent de CAO-hbo een eindejaarsuitkering van 8,3%. De hogeschool is goed bereikbaar met openbaar vervoer, aangezien station Leiden op loopafstand ligt.

Other information

Informatie en sollicitatie

Tot 20 juli 2022 is het mogelijk om inhoudelijke informatie op te vragen door telefonisch contact op te nemen met Nicole Almering. Onderwijsmanager Applied Sciences, faculteit Science & Technology, via telefoonnummer: 06-38829723 of per email almering.n@hsleiden.nl.

Van 21 juli t/m 14 augustus is mevrouw Almering afwezig.

Na 15 augustus 2022 is mevrouw Almering weer aanwezig en zal dan contact opnemen met de sollicitanten.

Jouw sollicitatie inclusief curriculum vitae kun je tot 1 oktober 2022 onder vermelding van vacaturenummer 88/2022/S&T, mailen naar: werving-selectie@hsleiden.nl.

Hogeschool Leiden
Hogeschool Leiden zoekt: Docent / Onderzoeker Bio-informatica (0,8 – 1,0 fte)
werving-selectie@hsleiden.nl

Did you know? We receive 500,000 visitors in the museum Naturalis and Corpus