Quality Control Analyst (senior) - Analytical Chemistry at Eurofins Professional Scientific Services Netherlands

Quality Control Analyst - Analytical Chemistry (senior positie)

Locatie Leiden, fulltime (38,5 uur per week) 

Eurofins Professional Scientific Services Nederland (PSS) groeit!

Met meer dan 400 labs en meer dan 45.000 collega’s is Eurofins wereldleider op het gebied van analyses ten behoeve van BioPharma, Food, Milieu en Klinische Diagnostica. PSS is een bekroonde In-sourcing-oplossing voor farmaceutische bedrijven.  Op verzoek van farmaceutische klanten levert PSS dedicated, gekwalificeerd en opgeleid Eurofins-personeel dat op de locatie van een klant werkt met behulp van faciliteiten, apparatuur, computersystemen, SOP's en methoden van de klant. De medewerkers van PSS werken aan een vooraf gedefinieerd project of activiteiten op de locatie van de klant. 

Wereldwijd werken er ongeveer 1.700 werknemers bij PSS. In Nederland krijg je ongeveer 95 enthousiaste collega’s, verdeeld over vijf klantlocaties. We bieden je een loopbaan bij een wereldleider op het gebied van lab expertise. Bij Eurofins PSS staan collegialiteit, samenwerken, klantgerichtheid en kwalitatief goed werk leveren, voorop.

Voor onze locatie in regio Leiden zijn we op zoek naar een enthousiaste QC / Chemisch Analist.

Op het QC laboratorium worden analyses uitgevoerd voor de farmaceutische sector, waaronder de volgende technieken: HPLC, GC, Karl Fisher, Titraties, pH, FTIR en Geleidbaarheid. Op het laboratorium wordt onder strikte GMP regelgeving gewerkt en worden de analyses gevolgd uit de farmacopoea. De werkzaamheden hebben direct invloed op lopende en (non)commerciële studies voor medicijnen.

Wat ga je doen?

Als QC/ Chemisch analist met een coördinerende rol in het RM team, voer je analyses uit op de Raw Materials met technieken zoals onder andere Karl Fisher, Titraties, pH, FTIR en Geleidbaarheid. In beperkte maten komen ook de technieken HPLC en GC voor. Daarnaast ben je nauw betrokken bij de planning en het organiseren van lab events (invalids / troubleshooting). Je werkt onder strikte GMP regelgeving en altijd volgens de afgesproken planning. Het betreft routine matige analyses, echter door de vele soorten analyses waar je op zal worden ingezet, zal er veel diversiteit in jouw werkzaamheden zijn.

Wie ben jij?

Je bent afgestudeerd (HLO, HBO Chemie, of MLO4) en hebt naast je opleiding minimaal twee jaar werkervaring mét ambitie! Je werkt zelfstandig en hebt een klantgerichte houding. Je snapt wat de klant vraagt, werkt goed samen met je collega’s en bent proactief. Daarnaast werk je zeer nauwkeurig en denkt altijd in oplossingen in plaats van problemen. Je neemt graag verantwoordelijkheid voor een gezamenlijk resultaat en tijdige oplevering. Je begrijpt dat je niet mag afwijken van de procedures en draagt volledig de GMP richtlijnen.

Onze groeiende organisatie streeft naar continue verbetering en daarin kunnen wij jouw inbreng goed gebruiken. Met jouw natuurlijke flair en overredingskracht bereik je, samen met je collega’s, binnen de gestelde tijd de gewenste resultaten en streef jij verbetering na.

Om succesvol te zijn in deze functie heb je ervaring in een GMP omgeving binnen de farmacie, coördinerende ervaring en uitstekende vaardigheden in een QC lab. Daarnaast beheers je de Nederlandse en Engelse taal in zowel woord als schrift uitstekend.

Wat bieden wij?

Werken bij PSS betekent werken met gemotiveerde mensen met een can-do mentaliteit. Onze mensen werken in een internationale omgeving, binnen een enthousiast team en voor een organisatie waar voldoende ruimte is om je verder te ontwikkelen. Samenwerken is voor ons ontzettend belangrijk en plezier hebben in wat je doet hoort daar natuurlijk ook bij! Onze maandelijkse teamlunches, teamuitjes en het uitreiken van awards aan collega's zijn daar een voorbeeld van.     

Heb je interesse?

Wij kijken uit naar je sollicitatie! Wil je meer informatie over de functie, neem gerust contact op met onze HR afdeling via sollicitaties.pssnl@eurofins.com of 071 52 44 081. Wil je direct solliciteren, dan kan dat door jouw CV en natuurlijk een motivatie te uploaden via de sollicitatiebutton "apply now". 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature begrijpen wij, maar wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden:  

QC analist, analytische chemie, laboratorium, teamleider QC, HPLC, GMP 

Where to find companies and their profiles? You will find them in our directory.

To the map