Applicatiebeheerder at Naturalis Biodiversity Center

Naturalis beschikt over een state of the art ICT infrastructuur die internationale biodiversiteitsdata verbindt en baanbrekend wetenschappelijk onderzoek mogelijk maakt. Voor het gebruik van deze data worden tools ontwikkeld en aangeboden om kennis over biodiversiteit te verspreiden. Er wordt hard gewerkt aan nieuwbouw en Naturalis ontwikkelt zich tot academisch instituut van wereldniveau.
Onze nationale natuurhistorische collectie bestaat uit 42 miljoen objecten; in omvang en kwaliteit de vijfde natuurhistorische collectie van de wereld. De collectie is grotendeels digitaal ontsloten en daarmee een belangrijke nationale digitale onderzoeksinfrastructuur. Naturalis is tevens het grootste natuurhistorische museum van Nederland met meer dan 400.000 bezoekers per jaar. Een unieke combinatie van wetenschap en cultuur in Nederland!

Naturalis Biodiversity Center zoekt t.b.v. de sector ICT & Algemene Zaken een Applicatiebeheerder voor 36 uur per week.

De afdeling

ICT is bij een kennisinstituut als Naturalis core business. De ICT specialisten zijn georganiseerd in de Sector ICT & Algemene Zaken. Onze applicatiebeheerders maken deel uit van de afdeling Informatiemanagement. De doelstelling van de afdeling is het faciliteren van de organisatie in het gebruik van systemen en data, en het optimaliseren van alle digitale informatie binnen Naturalis. Als applicatiebeheerder ben je verantwoordelijk voor het functioneel en technisch beheer van alle centrale applicaties binnen Naturalis en de daaraan gerelateerde modules en toepassingen. Je draagt zorg voor de optimalisatie van de geïmplementeerde oplossingen, de datakwaliteit, de systeem continuïteit en de implementatie van nieuwe functionaliteit. Daarbij functioneer je als consultant voor de organisatie door te adviseren in het gebruik en de realisatie van nieuwe functionaliteit.

Taken en verantwoordelijkheden

In deze functie onderhoud je met je collega’s het applicatielandschap van Naturalis, coördineer je de communicatie met en tussen eindgebruikers, geeft trainingen in het gebruik van software, schrijft documentatie, stelt functionele en technische specificaties op en beheert autorisaties. Maar ook stuur je verschillende leveranciers aan en plan en realiseer je aanpassingen en implementaties van nieuwe onderdelen. Tenslotte houd je je ook bezig met het oplossen en uitvoeren van incidenten en changes volgens de richtlijnen van het IT- control framework.


Profiel

Je beschikt over aantoonbare ervaring in applicatiebeheer in een complexe omgeving. Je bent gewend om meerdere implementatietrajecten tegelijk te begeleiden en je kunt plannen en schakelen tussen de verschillende werkzaamheden zonder het overzicht te verliezen. Je bent analytisch, flexibel, werkt nauwkeurig en je bent leergierig. Verder toon je initiatief in het werk en durf je verantwoordelijkheid te nemen. Je komt te werken in een klein, hecht team waar samenwerken en klant- en servicegerichtheid belangrijke competenties zijn. Vanzelfsprekend is het werken onder druk en het behalen van deadlines jou niet vreemd.


Functie-eisen

  • HBO/WO denkniveau;
  • Werkervaring in een ITIL gestuurde ICT organisatie en ervaring met ASL en BISL;
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden;

Ervaring met:

  • het beheer van meerdere applicaties die met elkaar in verbinding staan;
  • het opstellen en uitvoeren van functionele ontwerpen;
  • het opstellen van testplannen/scripts en het testen van het informatiesystemen;

Het is een pré als je ervaring hebt met:

  • Agile/SCRUM;
  • CMS, Drupal en XML/XSLT;
  • SQL en diverse script- en programmeertalen;
  • Salesforce & Marketing Cloud en/of AFAS Profit.

Het aanbod

Een boeiende functie waarin je zelfstandig en op professionele wijze te werk gaat in een ambitieuze en dynamische organisatie. Een salaris tussen de € 2.956 en € 4.366,- bruto per maand (schaal 10/11 van de Museum cao, afhankelijk van ervaring) op basis van een 36-urige werkweek. Aanstelling geschiedt in eerste instantie voor de duur van een jaar met de mogelijkheid tot verlenging. Informatie en sollicitatie Marian van der Meij, Informatiemanager, kan je alles over de inhoud van de functie vertellen (071-7519298). Voor procedurele informatie kun je contact opnemen met P&O (071-751 9176). Wil je solliciteren? Stuur ons dan uiterlijk op 17 januari 2019 jouw sollicitatie op via deze link. Het eerste gesprek zal plaatsvinden in de ochtend op 24 januari 2019.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Find out more about drug development at Leiden Bio Science Park.

R&D