Chemisch analist at Leiden University, Leiden Academic Centre for Drug Research (LACDR)

Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen, Leiden Academic Centre for Drug Research (LACDR) zoekt een:

Chemisch analist (1.0 fte)
Vacaturenummer 19-054

De werkzaamheden

Als Chemisch analist ontwikkelt u zelf of met het team bestaande uit analisten, promovendi en/of Post-Doc’s analysemethodes. Het gaat hier voornamelijk om een combinatie van LC, GC en/of CE technieken met massaspectrometrie. De metingen en rapportage voert u uit in het kader van projecten en/of (inter)nationale samenwerkingsverbanden. Voor de verwerking van de verkregen data maakt u gebruik van geavanceerde data-preprocessing en diverse statistische methoden.

  • (Mee-)ontwikkelen, implementeren, valideren en toepassen van methoden voor het meten van een groot scala aan metabolieten in verschillende biologische monsters;
  • (Mede-) verantwoordelijk voor het onderhoud en goed functioneren van de hoogwaardige analytische apparatuur;
  • Geven van instrumenttraining en introductie aan nieuwe teamleden.

Uw profiel

  • Een afgeronde HLO opleiding in Analytische Chemie, relevante master of PhD (Bio)chemie;
  • Minimaal 2 jaar praktische ervaring met LC, GC of CE én massaspectrometrie;
  • Aantoonbare ervaring met monster voorbereidingstechnieken, methode ontwikkeling, en validatie van analytische methoden;
  • Analytisch denkvermogen met een accurate werkinstelling;
  • U bent in staat om zowel zelfstandig als in een team effectief te werken; hiervoor moet u goed kunnen organiseren en plannen maar ook de bereidheid hebben om uw collega’s te helpen waar nodig;
  • Een goede beheersing van de Engelse taal is een vereiste.

Beschrijving organisatie

De Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen is een toonaangevende faculteit waarin medewerkers en studenten werken in een dynamische, internationale omgeving, waar persoonlijke en academische ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Onze mensen worden gedreven door nieuwsgierigheid, om zo fundamentele kennis te vergroten en over grenzen heen te kijken. Voor de wetenschap, én om een bijdrage te leveren aan grote maatschappelijke uitdagingen van morgen.
Het onderzoek binnen de faculteit varieert van wiskunde, informatica, sterrenkunde, natuurkunde, scheikunde en biofarmaceutische wetenschappen tot aan biologie en milieuwetenschappen en is belegd bij acht instituten. Die verzorgen tevens acht bachelor- en dertien masteropleidingen. De faculteit is de afgelopen jaren sterk gegroeid en telt meer dan 1300 medewerkers en meer dan 4000 studenten. We zijn gesitueerd in het hart van het Bio Science Park, één van Europa’s grootste scienceparken, waar universiteit en bedrijfsleven elkaar ontmoeten.

Het Leiden Academic Centre for Drug Research (LACDR) is een onderdeel van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. Het LACDR is een toonaangevend instituut dat fundamenteel en strategisch wetenschappelijk onderzoek verricht op het gebied van innovatief geneesmiddelenonderzoek.
De Analytical Biosciences en Metabolomics groep maakt onderdeel uit van de divisie Systems Biomedicine and Pharmacology. De groep richt zich op het ontwikkelen en toepassen van innovatieve analytische methoden, welke gebruikt worden bij het metabolomics gedreven, systeem biologische onderzoek ten behoeve van de ontwikkeling van ‘personalized health’ strategieën. Meer informatie over de groep en de divisie is te vinden op onze website.

Wij bieden

Een prettige werksfeer in een creatieve omgeving met de mogelijkheid om met de modernste apparatuur te werken. De functie biedt veel ruimte voor eigen inbreng. Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van een jaar. Een verlenging behoort tot de mogelijkheden, afhankelijk van behoefte, gebleken geschiktheid en beschikbare middelen. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 2.261 en maximaal € 3.052 bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 7).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen op de website.

Diversiteit

De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kunt u contact opnemen met dr. Amy Harms, telefoon 071 527 6326 of e-mail naar a.c.harms@lacdr.leidenuniv.nl.

Solliciteren

Sollicitaties voorzien van het vacaturenummer en vergezeld met een motivatiebrief en cv, kunnen tot en met 21 februari 2019 per e-mail naar abs@lacdr.leidenuniv.nl gezonden, t.a.v. Loes Beijersbergen.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Would you like to add graphs or other content to your company page, please contact
Carla van der Laan.

Contact