Docent Informatica; Interactie-technologie (0,8 fte – 1,0 fte) at Hogeschool Leiden

Faculteit Science & Technology

De opleidingen van de faculteit Science & Technology worden verzorgd door de afdelingen Applied Sciences, ICT en het Middelbaar Laboratorium onderwijs.
De na- en bijscholing wordt verzorgd door het Centrum Bioscience en Diagnostiek. De lectoraten van de faculteit richten zich op innovatieve moleculaire diagnostiek, biodiversiteit en forensisch ICT.

De opleiding informatica (afdeling ICT)

De opleiding informatica verzorgt de bacheloropleiding Informatica voor ± 900 studenten. Actuele aandachtspunten zijn:

 • Instroombeleid;

 • Verdere versterking van de relatie met het werkveld door daarmee samen te werken;

 • Onderwijsvernieuwing in het kader van begeleiding en moderne technologieën.
 • De afdeling werkt nauw samen met toonaangevende (ICT-)bedrijven, ZZP-ers binnen en buiten de ICT en maatschappelijke organisaties. De afdeling telt circa 45 medewerkers.

De functie

Je komt te werken in het team van de specialisatierichting Interactie-technologie. Het team bestaat uit gedreven collega’s die staan voor een innovatieve opleiding die voortduren in ontwikkeling is, zowel inhoudelijk als in de vorm van ons onderwijs. Zo wordt er steeds minder klassikaal onderwijs gegeven, maar richten we ons vooral op projectonderwijs en studeren in open ruimtes. Binnen deze ontwikkelingen is veel ruimte om jouw persoonlijke ervaringen in te zetten, zowel op technisch als didactisch vlak. Op deze manier bereiden wij studenten op voor ‘een leven lang leren’, zodat zij zich in hun toekomst staande weten te houden in een wereld die er technologisch heel anders uit kan zien dan nu. Zodoende ben je tijdens je werk als docent altijd bezig het werkveld in de gaten te houden en de relatie daarmee te versterken door het zoeken van opdrachtgevers voor projecten of het uitnodigen van externe specialisten.

Functie-eisen

Je hebt een passie voor zowel onderwijs als techniek. Je beschikt daarom over een didactische aantekening of bent bereid deze te halen. Je krijgt er energie van om jonge mensen te passioneren voor het geweldige vak van een Informaticus. Daarbij is het belangrijk dat je communicatief sterk, leergierig en een teamspeler bent. Je verzorgt in dit kader inspirerende lessen, begeleidt de studenten individueel in hun leerproces en inspireert ze om technische ontwikkelingen eigen te maken en innovatieve toepassingen te bedenken.

Wij zoeken een collega met aantoonbare werkervaring in minimaal één van de volgende gebieden en de ambitie heeft zich te ontwikkelen in tenminste één ander deelgebied:

 • Interaction design:

  Je hebt kennis en ervaring in Usability engineering, testing en experience en bent bekend met het Human Centered Design. Daarnaast ben je een Communicatie Media Designer die alles weet van vormgeving.

 • Full Stack web development:

  Je kent talen zoals Javascript, PHP, HTML5, CSS3 en webframeworks, zoals Laravel, NodeJS, React en Vue Js.

 • Hardware engineering:

  Je bent bekend met platformen zoals Arduino en de Raspberry Pi. Hiermee kun je interactieve toepassingen realiseren door middel van sensoren en actuatoren.

Binnen de specialisatie Interactie-technologie staat de interactie tussen mens en machine centraal. In dat kader heb je affiniteit met Design Thinking en heb je kennis van praktijkgericht onderzoek.

Arbeidsvoorwaarden

De CAO-HBO is van toepassing. De functie is voor vast, waarbij zal worden gestart met arbeidsovereenkomst(en) voor bepaalde tijd. Het salaris is minimaal € 2.704,41 en maximaal € 4.094,11 (schaal 10) bruto per maand op basis van een volledig dienstverband.

Een functiebeschrijving conform de functiefamilie Docent (Docent B) is van toepassing.

Avondonderwijs en contractonderwijs kunnen in de taken worden opgenomen.

Informatie en sollicitatie

Informatie over de functie kan worden ingewonnen bij Jos Griffioen, Onderwijsmanager Informatica, telefoonnummer 06-48133972 of per e-mail

Je sollicitatie, inclusief curriculum vitae kun je tot 26 februari 2019, onder vermelding van vacaturenummer 09/2019/S&T, mailen naar: werving-selectie@hsleiden.nl

De interne en externe sollicitatieprocedure lopen tegelijkertijd. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur.

Wij verzamelen de persoonlijke gegevens uitsluitend voor de selectie. De persoonsgegevens zullen worden vernietigd uiterlijk 4 weken na het afronden van de procedure. Meer informatie over de verwerking van persoonsgegevens door Hogeschool Leiden kunt u vinden op de website

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Come and join us, find your next challenging job in our Job board. There is plenty of interesting and rewarding work in life sciences in Leiden.

Find a job