Senior Legal Counsel (0,8/1,0 fte) at Luris - Leiden University and Medical Center Knowledge Exchange Office

De afdeling Commercial Impact van Luris zoekt een

(Senior)/ Legal Counsel (0,8/1,0 fte) 
Vacaturenummer: 19-172 6185

De werkzaamheden

  • Je beoordeelt overeenkomsten inzake het verrichten van (klinisch) onderzoek en kennisexploitatie tussen de Universiteit Leiden of het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en bedrijven, instellingen en subsidiegevers, stelt zulke overeenkomsten op, adviseert daarover aan betrokken onderzoekers en management en onderhandelt deze in samenwerking met hen uit;
  • Je geeft juridisch advies en werkt samen met je collega’s in Business Development op het gebied van onderzoekssamenwerking;
  • Je signaleert veranderingen in wet- en regelgeving en denkt mee over de praktische implementatie daarvan op jouw werkgebied.

Profiel

  • Afgeronde academische opleiding Nederlands Recht met gedegen kennis op het gebied van verbintenissenrecht. Kennis op het gebied van intellectueel eigendom en gezondheidsrecht – in het bijzonder op het gebied van klinisch onderzoek – strekt tot aanbeveling;
  • Tenminste enige ervaring als jurist bij een onderzoeksinstelling, bedrijf of zakelijke dienstverlener (bijv. advocatuur);
  • Ervaring met het opstellen en beoordelen van overeenkomsten over publiek-private samenwerking in R&D en/of CTA’s (Clinical Trial Agreement) strekt tot aanbeveling;
  • Interesse in wetenschap (met name ‘life sciences’) en affiniteit met werken in een academische omgeving;
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden in het Nederlands en het Engels;
  • Pragmatische, consciëntieuze en systematische wijze van werken;
  • Flexibel en initiatiefrijk.

Omschrijving organisatie

Luris begeleidt wetenschappers van de Universiteit Leiden en het LUMC in hun ambitie om relevante kennis toepassing te laten vinden in de maatschappij. Luris helpt bij het opzetten van projecten met bedrijven, maatschappelijke organisaties, subsidieverstrekkers en overheid, door te zorgen voor gezonde relaties met partners en door bestaande relaties optimaal te benutten met het oog op het verrijken van het onderzoekslandschap binnen de Universiteit Leiden en het LUMC.

Wij bieden

Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van een jaar, met een proeftijd van maximaal 2 maanden. Een verlenging behoort tot de mogelijkheden, afhankelijk van behoefte, gebleken geschiktheid en beschikbare middelen.
Het salaris bedraagt, afhankelijk van kennis, werkervaring en gebleken senioriteit binnen het vakgebied, minimaal €3637,- en maximaal €5656,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (salarisschaal 11 of 12) en voor de senior legal counsel maximaal €6133,- bruto per maand (schaal 13). 

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen op: http://www.werkenbij.leidenuniv.nl/.

Mobiliteit

Het beleid van de Universiteit Leiden is erop gericht de arbeidsmobiliteit binnen de universiteit te stimuleren. In dit kader wordt u - bij een vast dienstverband - in uw functie benoemd voor een periode van vier jaar. Uiteraard betekent dit dat de Universiteit Leiden zich met u verantwoordelijk acht voor de zorg voor een passend vervolg van uw loopbaan na deze periode, hetzij in deze functie hetzij in een functie elders.

Diversiteit

De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie en de procedure kunt u contact opnemen met Rob Mayfield, e-mail r.h.mayfield@luris.nl, telefoon 071 - 527 2522.

Solliciteren

U kunt online solliciteren via de button 'Solliciteren' in ons sollicitatiesysteem op onze website. Sollicitaties voorzien van een motivatiebrief en cv kunnen tot en met donderdag 25 april 2019 worden gericht aan Mw. Z. Joseph, secretariaatluris@luris.nl.

https://www.universiteitleiden.nl/vacatures

De brievenselectie zal plaatsvinden in april, week 17. Op dinsdag 30 april en/of op donderdag 02 mei 2019 zullen de sollicitatiegesprekken plaatsvinden. U wordt vriendelijk verzocht beschikbaar te zijn in deze periode.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Join the premier life sciences park in the Netherlands. We’d love to have you on board!

Join us