Docent Commerciële Economie, breed inzetbaar (1,6-2,0) fte at Hogeschool Leiden

Hogeschool Leiden zoekt: Docent Commerciële Economie, breed inzetbaar (1,6-2,0) fte

Hogeschool Leiden

Hogeschool Leiden is een multisectorale hogeschool in het hart van de Randstad.

De hogeschool heeft ongeveer 11.000 studenten en 1.100 medewerkers. Het onderwijs wordt gegeven binnen vijf faculteiten met een eigen identiteit, die samenhangt met het karakter van de opleidingen en de verschillende beroepen en werkvelden waarvoor wordt opgeleid. Onze maatschappelijke opdracht is om goed beroepsonderwijs te verzorgen en gekwalificeerde professionals op te leiden die beschikken over een kritische houding en in staat zijn te functioneren in een veranderende beroepspraktijk. Naast kwalificatie voor de beroepspraktijk maken persoonsvorming, socialisatie, internationalisering en het ontwikkelen van maatschappelijke verantwoordelijkheid deel uit van onze opleidingen. Het leren van de student staat daarbij altijd centraal. 

De faculteit/dienst

Binnen de Faculteit Management & Bedrijf maken we ons onderwijs toekomstbestendig. We experimenteren met moderne didactiek en met nieuwe leer- en samenwerkingsvormen, om het best mogelijke onderwijs te kunnen geven. Onderwijs dat prikkelt, uitdaagt en meer oplevert dan alleen mooie cijfers.

De opleiding

De opleiding Commerciële Economie (CE)  is een marketingopleiding met een sterke focus op het individu en zijn/ haar persoonlijke en professionele ontwikkeling. Studenten worden uitgedaagd om het beste uit zichzelf te halen. Als afgestudeerde weten zij wat ze willen en kunnen en zijn ze goed in staat om dit in resultaat om te zetten. De opleiding ambieert een innovatief curriculum te bieden, dat aansluit op de actuele beroepspraktijk. Een belangrijk onderdeel daarin is de focus op duurzaamheid, waardetoevoeging en circulariteit. Er wordt intensief met bedrijven in de regio samengewerkt gedurende het gehele opleidingstraject.

De functie

De CE-docent is samen met zijn mededocenten verantwoordelijk voor de (verdere) ontwikkeling en uitvoering van de opleiding. Hij of zij bewaakt de kwaliteit van het eigen werk en van de opleiding; kwaliteit zoals deze wordt beoordeeld door alle betrokkenen.
Docenttaken zijn:

  • verzorgen van uitdagend en op de actualiteit van het beroep gebaseerd onderwijs, d.w.z. het inhoudelijk en organisatorisch voorbereiden, uitvoeren en evalueren van activerende werkcolleges, trainingen en workshops

  • begeleiden van studenten bij projecten en stages en in de afstudeerfase (bij het doen van onderzoek);

  • Studieloopbaanbegeleiding

  • toetsing (schriftelijk, mondeling/ vaardigheden en in opdrachtvorm) en beoordeling;

  • leveren van een constructieve bijdrage aan de ontwikkeling van nieuw onderwijs in het eigen vakgebied;

  • leveren van een constructieve bijdrage aan de verdere optimalisering van de opleiding CE en de samenwerking in het team.

Functie-eisen

Wij zoeken een professional op het gebied van Marketing, die zijn sporen in het werkveld verdiend heeft. Je hebt een brede kijk op meerdere genoemde vakgebieden en ervaring in het (hoger) beroepsonderwijs. 

Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau en een relevante eerstegraads lesbevoegdheid. Je bent vaardig in het begeleiden van (individuele en groepen) studenten, weet je kennis op een inspirerende wijze over te dragen en studenten te begeleiden bij de verdere ontwikkeling van de benodigde beroeps- en academische vaardigheden.

Je wilt studenten inspireren en uitdagen om een kritische, onderzoekende houding te ontwikkelen. Met voorbeeldgedrag laat je zien dat het gaat om de vraag achter de vraag. Je weet wat de beroepspraktijk vraagt (nu en in de toekomst) en ondersteunt jouw studenten in hun weg naar professionaliteit.

Arbeidsvoorwaarden

De CAO-HBO is van toepassing. Er wordt in eerste instantie een jaarcontract aangeboden. Afhankelijk van ervaring en opleiding is het salaris minimaal € 2.769,32 en maximaal  € 4.192,37 (schaal 10) bruto per maand op basis van een volledig dienstverband.

Je gaat deel uitmaken van een enthousiast en innoverend team met betrokken docenten die elkaar graag verder brengen.

Informatie en sollicitatie

Informatie over de functie kan worden ingewonnen bij Paméla de Ruiter,  per mail ruiter.p@hsleiden.nl of per telefoon 06-25709811.

Uw sollicitatie inclusief curriculum vitae kunt u tot 25 mei 2019 onder vermelding van  39/2019/M&B mailen naar: werving-selectie@hsleiden.nl  

De interne en externe sollicitatieprocedure lopen tegelijkertijd. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur.

Wij verzamelen de persoonlijke gegevens uitsluitend voor de selectie. De persoonsgegevens zullen worden vernietigd uiterlijk 4 weken na het afronden van de procedure. Meer informatie over de verwerking van persoonsgegevens door Hogeschool Leiden kunt u vinden op de website

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Find the right employees! You can easily upload your vacancies at the My Park section. Please contact Carla van der Laan.

Contact