Docent Recht, gespecialiseerd in Vreemdelingenrecht en Europees recht (0,6 fte) at Hogeschool Leiden

Hogeschool Leiden zoekt: Docent Recht, gespecialiseerd in Vreemdelingenrecht en Europees recht (0,6 fte)

Ben jij degene die leuke praktijkvoorbeelden met onze studenten kan delen?

De functie

Per 1 september 2019 komt de volgende functie vacant: Docent Recht gespecialiseerd in Vreemdelingenrecht en Europees recht (0,6 fte).

De werkzaamheden zijn:

  • Verzorgen van onderwijs binnen SJD op het gebied van Vreemdelingenrecht en Europees recht;

  • Begeleiden van projecten binnen het onderwijs;

  • Ontwikkelen en vernieuwen van het onderwijs.

Functie-eisen en competenties

  • Relevante juridische opleiding;

  • Academisch werk- en denkniveau;

  • Initiatiefrijk en pro-actief in het vertalen van ontwikkelingen uit het vakgebied naar het onderwijs;

  • Een stimulerende en energieke persoonlijkheid, een teamplayer, die houdt van aanpakken.

  • Wij verzorgen integraal, praktijkgericht en ontwikkelingsgericht onderwijs. Je moet het dus leuk vinden om de theorie te vertalen naar de beroepspraktijk van onze toekomstige SJD’ers. Ook voorzie je studenten van zinvolle feedback die aanzet tot écht leren.

Hogeschool Leiden

Hogeschool Leiden is een multisectorale hogeschool in het hart van de Randstad.

De hogeschool heeft ongeveer 11.000 studenten en 1.100 medewerkers. Het onderwijs wordt gegeven binnen vijf faculteiten met een eigen identiteit, die samenhangt met het karakter van de opleidingen en de verschillende beroepen en werkvelden waarvoor wordt opgeleid. Onze maatschappelijke opdracht is om goed beroepsonderwijs te verzorgen en gekwalificeerde professionals op te leiden die beschikken over een kritische houding en in staat zijn te functioneren in een veranderende beroepspraktijk. Naast kwalificatie voor de beroepspraktijk maken persoonsvorming, socialisatie, internationalisering en het ontwikkelen van maatschappelijke verantwoordelijkheid deel uit van onze opleidingen. Het leren van de student staat daarbij altijd centraal. 

De faculteit

De faculteit Management & Bedrijf (M&B) kent de volgende opleidingen: Management in de Zorg (MiZ), Human Resource Management (HRM), Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD), HBO-Rechten (HBR), Commerciële Economie (CE) en Communicatie (COM).

Contractactiviteiten in de vorm van onderwijs en toegepast onderzoek maken een substantieel deel uit van de kennisdiensten van de faculteit. De faculteit heeft ongeveer 3200 studenten en ongeveer 200 medewerkers.

De opleiding

Binnen SJD studeren ongeveer 400 studenten. De opleiding leidt studenten op voor verschillende functies op hbo-niveau in het (sociaal-) juridisch werkveld.

De opleiding SJD wordt gevormd door drie leerlijnen (juridisch, sociale wetenschappen en communicatieve vaardigheden). De docenten zijn deskundig op hun leerlijn, maar vinden elkaar in de gedachte dat een integraal onderwijsaanbod leidt tot de SJD’er zoals we die voor ogen hebben: een professional die de cliënt in zijn geheel ziet, en niet alleen de juridische kwestie, de sociaal-maatschappelijke problemen, of de taalachterstand. In het onderwijs zijn vraagstukken uit de beroepspraktijk het uitgangspunt. We geloven in een onderwijsmodel dat gericht is op groei en ontwikkeling, waarbij de studenten veel terugkoppeling krijgen op hun opdrachten, om deze te kunnen toepassen in nieuwe opdrachten.

De arbeidsvoorwaarden

De cao-hbo is van toepassing. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring, minimaal €2769,32 en maximaal €4192,37 (schaal 10) bij een fulltime dienstverband, conform de cao-hbo. Het betreft een dienstverband voor 0,6 fte. Daarnaast is er een gunstige pensioenregeling via het ABP, en is er de mogelijkheid tot flexibel werken. Er zijn diverse ontwikkelmogelijkheden binnen de hogeschool, en er is ruimte voor professionalisering. Verder kent de CAO-hbo een eindejaarsuitkering van 8,3 % en is de hogeschool dicht bij station Leiden gelegen.

Informatie en sollicitatie

Informatie over de inhoud van de functie kan worden ingewonnen bij mevrouw I. Wentzel, via telefoonnummer 06-28611762 of per mail wentzel.i@hsleiden.nl

Uw sollicitatie inclusief curriculum vitae kunt u tot 18 augustus a.s. onder vermelding van 2019/2019/M&B mailen naar: werving-selectie@hsleiden.nl

De gesprekken zullen op maandag 19 augustus a.s. en op donderdag 22 augustus a.s. plaatsvinden.

De interne en externe sollicitatieprocedure lopen tegelijkertijd. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur.

Wij verzamelen de persoonlijke gegevens uitsluitend voor de selectie. De persoonsgegevens zullen worden vernietigd uiterlijk 4 weken na het afronden van de procedure. Meer informatie over de verwerking van persoonsgegevens door Hogeschool Leiden kunt u vinden op de website

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Find the right employees! You can easily upload your vacancies at the My Park section. Please contact Carla van der Laan.

Contact