Winkelmedewerker at Naturalis Biodiversity Center

Naturalis Biodiversity Center is hét kennisinstituut op het gebied van biodiversiteit in Nederland. Met ruim 42 miljoen objecten beheren we één van de grootste natuurhistorische collecties ter wereld. Wereldwijde samenwerkingsverbanden, met 12 hoogleraren aan de Nederlandse universiteiten en de enorme collectie van planten, dieren en mineralen, geven Naturalis een unieke internationale positie en verantwoordelijkheid. Met onze tentoonstellingen, educatieve activiteiten en internetdiensten laten wij een breed publiek kennis maken met de diversiteit van het leven op aarde. Eind augustus openen wij ons gloednieuwe museum, waar we jaarlijks 425.000 bezoekers verwachten. Ruim 60.000 hiervan zijn leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs. Met 9 prachtige tentoonstellingszalen vól met het mooiste uit de natuur, workshopruimtes, leuke winkels, een restaurant en een café. Waar jong en oud kan zien, doen en beleven. Een echte ontmoetingsplek voor iedereen die meer wil ontdekken over de natuur. 

BEN JIJ ONS NIEUWE NATUURTALENT?

Voor de twee prachtige winkels in ons nieuwe museum zoeken wij een enthousiaste en ondernemende 

Winkelmedewerker, 24 uur per week

Wat ga je doen?

Je komt te werken in het winkelteam (7 medewerkers) dat onderdeel is van de afdeling Commerciële Zaken, waar ook de horeca en zaalverhuur zijn ondergebracht. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in onze twee gloednieuwe winkels. De winkels van Naturalis bieden een uniek en rijk assortiment van bijzondere producten met een verhaal; in een omgeving waar maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid de norm is. Jij brengt dit verhaal over aan onze klanten. Je informeert en adviseert naar tevredenheid en stimuleert de verkoop door een aantrekkelijke presentatie van onze producten in de winkels en webwinkel. Als winkelmedewerker ben je ook verantwoordelijk voor een adequaat voorraadbeheer en voor de juiste uitvoering van de administratieve en financiële processen en het kassasysteem. Je begeleidt de kassamedewerkers en vrijwilligers op de vloer. Je draagt zorg voor de dagplanning in de winkels en als het nodig is voer je uiteraard ook zelf kassawerkzaamheden uit. 

Profiel en functie-eisen

Je hebt een MBO opleiding in een retail of dienstverlenende richting. Je hebt kennis van voorraadbeheer, winkelverkoop en geautomatiseerde kassasystemen. Ook specifieke winkelprocessen en -procedures zijn jou bekend, waardoor je actief mee kunt denken over aanpassingen/verbeteringen. Door je creativiteit en opgedane ervaring met het inrichten van winkels (visual merchandising), laat jij onze winkels er attractief en uitnodigend uitzien. Je werkt graag samen en bent zowel klant- als resultaatgericht. Je vindt werken in een dynamische omgeving leuk en bent stressbestendig; er gebeurt elke dag wel iets anders op de museumvloer. Om ook onze buitenlandse klanten goed te kunnen adviseren, is het van belang dat je goed Engels spreekt. Vanzelfsprekend deel je onze interesse voor de biodiversiteit en de natuur.  

Het museum is 362 dagen per jaar open, dus werken (op roosterbasis) in de weekenden, op feestdagen en in vakantieperiodes hoort erbij.

Ons aanbod

Een functie in de fascinerende werkomgeving van ons splinternieuwe museum. Een maatschappelijk relevante organisatie waarin een grote diversiteit aan professionals samenwerkt met liefde voor de natuur en biodiversiteit. Je gaat werken in Leiden, vlakbij het station, goed bereikbaar vanuit andere plaatsen in de Randstad. De functie is ingeschaald in schaal 5 (Museum cao), Het salaris is afhankelijk van (relevante) ervaring en ligt tussen de € 2.145,- en € 2.617,- bruto per maand o.b.v. 36 uur per week. Het contract is voor 24 uur per week en voor een periode van 6 maanden waarbij, na evaluatie van de roostering, verlenging mogelijk is. Ons museum gaat eind augustus open en er moet nog veel gebeuren, dus het zou fijn zijn als je per 1 augustus ons team kunt komen versterken.

Informatie en sollicitatie

Herken je je in het profiel? Laat ons dan zo snel mogelijk weten waarom jij als winkelmedewerker aan de slag wilt en waarom je denkt dat je geschikt bent voor deze functie. We vragen je uiterlijk 18 juli 2019 te reageren door gebruik te maken van het sollicitatieformulier

Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Peter Schalk (via 071-7519622) en voor procedurele informatie met de afdeling P&O (071-751 9191). Let op: De gesprekken vinden plaats op 23 en 24 juli 2019.

Naturalis onderschrijft de Code Culturele Diversiteit. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen het team versterkt.                                                                Bij indiensttreding dient een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te worden overlegd.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Find your job at Leiden Bio Science Park: plenty of challenging jobs available.

Find a Job