Medewerker Planning & Control (0,8 -1 fte) at Hogeschool Leiden

Hogeschool Leiden zoekt:

Medewerker Planning & Control (0,8 -1 fte)

Hogeschool Leiden

Hogeschool Leiden is een multisectoriële hogeschool in het hart van de Randstad.

De hogeschool heeft ongeveer 11.000 studenten en 1.100 medewerkers. Het onderwijs wordt verzorgd binnen vijf faculteiten met een eigen identiteit, die samenhangt met het karakter van de opleidingen en de verschillende beroepen en werkvelden waarvoor de studenten worden opgeleid. Onze maatschappelijke opdracht is om goed beroepsonderwijs te verzorgen en gekwalificeerde professionals op te leiden die beschikken over een kritische houding en in staat zijn te functioneren in een veranderende beroepspraktijk. Naast kwalificatie voor de beroepspraktijk maken persoonsvorming, socialisatie, internationalisering en het ontwikkelen van maatschappelijke verantwoordelijkheid deel uit van onze opleidingen. Het leren van de student staat daarbij altijd centraal.

Team Control

Het team control werkt direct onder het college van bestuur. Het team dient stabiliteit en voorspelbaarheid te creëren. De Planning en Control cyclus is hiervoor een belangrijk instrument en dient optimaal te functioneren. Control moet een verbindende factor zijn, op basis hiervan informatie vergaren en draagvlak creëren voor de te nemen beslissingen. De risico’s dienen in kaart gebracht en geanalyseerd te worden. Interne en externe ontwikkelingen worden gesignaleerd en vertaalt naar mogelijke consequenties voor Hogeschool Leiden. Er wordt een solide basis voor de financiële organisatie neergezet, waardoor Control een proactieve rol kan pakken en het College van Bestuur gevraagd en ongevraagd kan adviseren. Het team bestaat uit vier medewerkers die worden geleid door de concern controller.

De functie

Als medewerker control werk je direct onder de concern controller en ben je lid van het team Concern Control verantwoordelijk voor het beheer en ondersteuning van de hogeschool brede planning en Control cyclus en de planning van het team Control.

Concrete taken medewerker control

 • Beheer van de planning van de P&C cyclus;

 • Agendabeheer van de Control afdeling;

 • Coördineren en ondersteunen van het proces om te komen tot de verschillende kerndocumenten;

 • (Mede) opstellen van de kerndocumenten van de P&C/PDCA cyclus waaronder kadernotitie, begroting, jaarverslag, specifieke plannen en interne rapportages;

 • Het oppakken van Ad hoc Control zaken.

Functie-eisen en competenties

 • Minimaal HBO- werk- en denkniveau;

 • Kennis van en ervaring met het werken met Excel en informatiesystemen waaronder het financiële systeem;

 • Kennis van bedrijfseconomie en overheidsfinanciën;

 • Kennis van en werkervaring met planning en control, bij voorkeur in een onderwijsorganisatie;

 • Communicatief sterk;

 • Resultaat gericht;

 • Flexibel;

 • Humor en samenwerkingsgericht.

Arbeidsvoorwaarden

De cao-hbo 2018-2020 is van toepassing. De arbeidsovereenkomst is (in eerste instantie) voor bepaalde tijd voor de duur van één jaar.

Het salaris is minimaal € 2.769,32 en maximaal € 3815,57 bruto per maand (salarisschaal 9) op basis van een volledig dienstverband (36 uur). Daarnaast is er een gunstige pensioenregeling via het ABP, kent  de CAO-hbo een eindejaarsuitkering van 8,3 % en is de hogeschool dicht bij station Leiden gelegen.

Informatie en sollicitatie

Informatie over de functie kan worden ingewonnen bij de concern controller, Chris Blees via telefoonnummer 071-5188816/ 06-11585740 of per e-mail: blees.c@hsleiden.nl

Je sollicitatie inclusief curriculum vitae kun je tot 19 augustus 2019, onder vermelding van vacaturenummer 77/2019/Control, mailen naar: werving-selectie@hsleiden.nl

Vermeld a.u.b in de titel van je mail: ‘vacaturenummer 77/2019/Control, uw achternaam en voorletter(s)’.

De interne en externe sollicitatieprocedure lopen tegelijkertijd. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur.

Wij verzamelen de persoonlijke gegevens uitsluitend voor de selectie. De persoonsgegevens zullen worden vernietigd uiterlijk 4 weken na het afronden van de procedure. Meer informatie over de verwerking van persoonsgegevens door Hogeschool Leiden kan je vinden op de website

Come and join us, find your next challenging job in our Job board. There is plenty of interesting and rewarding work in life sciences in Leiden.

Find a job