Onderzoeker voor project ‘Levensvaardigheden voor kinderen op school en thuis’ (0,4 fte) at Hogeschool Leiden

Hogeschool Leiden, faculteit SW&TP, lectoraat Ouderschap en Ouderbegeleiding zoekt een onderzoeker voor project ‘Levensvaardigheden voor kinderen op school en thuis’ (16 uur per week)

Hogeschool Leiden

Hogeschool Leiden is een multisectorale hogeschool in het hart van de Randstad. De hogeschool heeft ongeveer 11.000 studenten en 1.100 medewerkers. Het onderwijs wordt gegeven binnen vijf faculteiten met een eigen identiteit, die samenhangt met het karakter van de opleidingen en de verschillende beroepen en werkvelden waarvoor wordt opgeleid. Onze maatschappelijke opdracht is om goed beroepsonderwijs te verzorgen en gekwalificeerde professionals op te leiden die beschikken over een kritische houding en in staat zijn te functioneren in een veranderende beroepspraktijk. Naast kwalificatie voor de beroepspraktijk maken persoonsvorming, socialisatie, internationalisering en het ontwikkelen van maatschappelijke verantwoordelijkheid deel uit van onze opleidingen. Het leren van de student staat daarbij altijd centraal. 

De faculteit

Onder de faculteit Sociaal Werk en Toegepaste Psychologie vallen de bacheloropleidingen SW, MWD, SPH, TP en TP duaal voor politiemedewerkers. Daarnaast biedt de  faculteit de masteropleiding Jeugdzorg en de post-hbo-opleiding Sociaal Psychiatrisch  ondersteuner aan. Onder SW&TP vallen tevens een aantal lectoraten, waaronder lectoraat Ouderschap en Ouderbegeleiding

Het lectoraat

Het lectoraat Ouderschap en Ouderbegeleiding doet onderzoek naar de betekenis van ouderschap voor ouders. De lector onderzoekt samen met (docent-) onderzoekers op welke manier professionals en samenleving ouders kunnen ondersteunen in krachtig ouderschap. Hiervoor volgen zij ouders vanaf het moment dat moeders zwanger zijn, ontwikkelen zij interventies om de partnerrelatie van ouders te versterken en bieden zij ondersteuning aan bij het bevorderen van levensvaardigheden van kinderen, studenten en ouders.

Het team bestaat uit een lector en vier onderzoekers.

De functie

Het lectoraat is op zoek naar een onderzoeker die wil meewerken aan het ontwikkelen, implementeren en evalueren van een aanbod voor:

  • het versterken van levensvaardigheden van kinderen op school en betrokkenheid van ouders hierbij;
  • het inzichtelijk maken van de leefwerelden van kinderen buiten school en
  • het versterken van de samenwerkingsrelatie met ouders en wijkorganisaties.

Het betreft een aanbod voor leerlingen van groep 1 tot en met 8.

Functie-eisen en competenties

De voorkeur gaat uit naar een ontwikkelingspsycholoog, onderwijspsycholoog of (ortho-) pedagoog die goed kan schrijven, goede sociale en organisatorische vaardigheden heeft en ervaring heeft met het opzetten, implementeren en evalueren van interventies binnen basisscholen.

Arbeidsvoorwaarden

De CAO-HBO is van toepassing. Er wordt een tijdelijk contract aangeboden voor de duur van 1 jaar met kans op verlenging. Afhankelijk van ervaring en opleiding is het salaris minimaal € 2.529,33 en maximaal € 3.386,57 (schaal 8) bruto per maand op basis van een volledig dienstverband van 36 uur per week. Het arbeidspatroon is gebaseerd op een 40-urige werkweek; de vakanties vallen vrijwel samen met de door Hogeschool Leiden vastgestelde periodes.

Informatie en sollicitatie

Informatie over de inhoud van de functie kan worden ingewonnen bij Daphne Petterson, onderzoekster van het lectoraat, via petterson.d@hsleiden.nl of bij Carolien Gravesteijn, Lector, via gravesteijn.c@hsleiden.nl  

Je kunt jouw sollicitatie, inclusief curriculum vitae tot 4 september a.s. sturen naar: werving-selectie@hsleiden.nl   

Vermeld a.j.b. in de titel van je mail: ‘vacaturenummer 79/2019/SW&TP, je achternaam en voorletter(s)’.

I.v.m. vakantiereces kunt u reactie op uw kandidatuur uiterlijk in de week na 4 september verwachten.

De eerste gespreksronde vindt plaats in de week van 16 september.

De interne en externe sollicitatieprocedure lopen tegelijkertijd. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur.

Wij verzamelen de persoonlijke gegevens uitsluitend voor de selectie. De persoonsgegevens zullen worden vernietigd uiterlijk 4 weken na het afronden van de procedure. Meer informatie over de verwerking van persoonsgegevens door Hogeschool Leiden kunt u vinden op de website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Would you like to add graphs or other content to your company page, please contact
Carla van der Laan.

Contact