Laboratorium Manager at BaseClear

HEB JIJ HÉT DNA WAARNAAR WIJ OP ZOEK ZIJN?

Hoe meer we ontdekken over het microbioom en de microbiële wereld, hoe meer we ons realiseren dat er nog veel meer te ontdekken is. We staan pas aan het begin om de rol van het microbioom in gezondheid, ziekte, voeding en zelfs in duurzamere landbouw echt te begrijpen. BaseClear werkt actief samen met andere experts in het veld om het microbioom in kaart te brengen en te gaan toepassen in verschillende industrieën. Als onderdeel van onze missie om het begrip en de toepassing van micro-organismen voor een duurzamere, veiligere en gezondere toekomst te versnellen, is één van onze doelen om een toonaangevende partner te worden in microbioom-onderzoek.

In de afgelopen 26 jaar hebben we ervaring en steeds sterkere expertise opgebouwd in DNA onderzoek naar micro-organismen. BaseClear biedt een compleet pakket van genomics-diensten aan, waaronder: metagenomics, microbioom-analyse en de veiligheidsbeoordeling van microbiële stammen zoals benodigd voor goedkeuringsaanvragen aan regelgevende instanties. We zijn de expertise partner voor veel toonaangevende merken in verschillende industrieën, zoals de (bio)farmacie, cosmetica, voedingsindustrie en diergezondheid in zowel Nederland, Europa als daarbuiten. We hebben momenteel ongeveer 65 werknemers en zijn gevestigd in het hart van het Leiden Bio Science Park, de toonaangevende biomedische hotspot in Europa.

Voor onze groeiende Sanger sequencing en Microbiologie afdeling zijn wij op zoek naar kandidaten voor de functie van:

Laboratorium Manager (1,0 FTE)

Functie

Voor de Sanger sequencing en Microbiologie afdeling zoeken wij een interim manager die als opdracht krijgt om de afdeling te professionaliseren. Je geeft leiding aan een team van 12 analisten waarvan 3 senior.

De opdracht bestaat uit de volgende hoofdtaken:

 • Verantwoordelijk voor de dagelijkse coördinatie en het management van klantprojecten.
 • Dagelijkse aansturing van het team (senior) analisten.
 • Verantwoordelijk voor kwaliteitsbewaking, handhaving en verbetering van analyses.
 • Communicatie met opdrachtgevers voor, tijdens en na afloop van projecten.
 • Ontwikkelen van het team van analisten door middel van het aanscherpen en uitbreiden van de functieprofielen van het team met resultaatcriteria en duidelijke verantwoordelijkheden en het verbeteren van het trainings-, opleidings- en inwerkprogramma.
 • Samen met het team optimaliseren van de huidige procedures en het inrichten van een stuur- en meetsysteem op KPI’s.
 • Geven van ondersteuning bij budgettering en actief bijdragen aan kostenbeheersing.

De manager staat onder supervisie van de Manager Operations en werkt nauw samen met andere afdelingen binnen BaseClear om bovenstaande doelen te verwezenlijken.

Profiel

 • Wij zoeken een resultaatgerichte, enthousiaste en ambitieuze kandidaat met minimaal 5 jaar management ervaring in een analytische laboratorium omgeving bij voorkeur in een commerciële instelling.
 • Goede communicatieve vaardigheden en kennis en ervaring van systemen om grote hoeveelheden samplestromen te analyseren.
 • Kennis en ervaring met kwaliteitssystemen (ISO-17025 en GMP), evenals Lean Six Sigma is gewenst.
 • Goede kennis van de Nederlandse- en Engelse taal is een vereiste.
 • HBO+ of academisch werk en denkniveau, preferentieel met een achtergrond in de life sciences.
 • Enthousiaste, flexibele en gedreven kandidaat met een ‘can-do’ mentaliteit die onder druk van deadlines nauwkeurig en resultaatgericht kan blijven werken.
 • Bij voorkeur woonachtig in regio Leiden.

Aanbod

Wij bieden een uitdagende fulltime (40 uur) functie in een groeiend high-tech bedrijf, waarbij met een grote mate van zelfstandigheid in teamverband wordt gewerkt. Wij bieden een beloning op basis van leeftijd en ervaring met daarnaast goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Informatie over bovenstaande functie kunt u verkrijgen bij Jan Peter Heutink (Manager Operations) via het telefoon nummer 071- 523 3917.

Geïnteresseerd?

Stuur je motivatie en C.V. (onder vermelding van vacaturenummer 2020-LM01) naar jobs@baseclear.nl.                                                       

Sluitingsdatum: 21 februari 2020               

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Find your job at Leiden Bio Science Park: plenty of challenging jobs available.

Find a Job