Functioneel Applicatiebeheerder Office365 (1,0 fte) at Hogeschool Leiden

Hogeschool Leiden zoekt: Functioneel Applicatiebeheerder Office365 (1,0 fte)

De functie

Als functioneel beheerder Office365 ben je de intermediair tussen de gebruikersorganisatie enerzijds en ICT/leveranciers anderzijds. Je bent vanuit de afdeling functioneel beheer medeverantwoordelijk voor het beheer van Office 365. Hiervoor zal je dienstverlening leveren en mede ontwikkelen. Hoe ga je dat doen? 

  • Je draagt zorg voor het optimaal benutten van de beschikbare functionaliteiten binnen Office 365; 

  • Je coördineert, implementeert en beheert wijzigingen, eventueel in samenwerking met een externe implementatiepartner en technisch applicatie beheer; 

  • Je vervaardigt functionele beschrijvingen en gebruikershandleidingen; 

  • Je voert functionele acceptatietests uit; 

  • Je monitort het gebruik van Office 365, zodat de dienstverlening daarop ingericht en aangepast kan worden; 

  • Je verzamelt gebruikerswensen voor de verdere ontwikkeling en inzet van functionaliteit en gebruik van het platform en doet hiervoor voorstellen (ook in overleg met gebruikers en leveranciers); 

  • Je levert een actieve en inhoudelijke bijdrage in projecten en werkgroepen; 

  • Eventueel (mede) opzetten en verzorgen van trainingen.

Functie-eisen

Heb jij reeds kennis van Office365 en/of wil jij deze kennis vanuit een functioneel beheer perspectief (verder) ontwikkelen? En krijg jij energie van een platform dat continu in ontwikkeling is binnen een dynamische organisatie? Ben jij bereid om je organisatiesensitiviteit, conceptueel denkvermogen, pro-activiteit en klantgerichtheid in te zetten om samen met collega’s de dienstverlening verder vorm te geven en in te vullen? Dan zoeken wij jou! 

Competenties die je hiervoor verder nodig hebt zijn: een afgeronde HBO opleiding, analytisch, flexibel, communicatief (zowel mondeling als schriftelijk), leergierig, plannen, organiseren en voortgangsbewaking. 

Kennis en ervaring met functioneel beheer en/of een onderwijsomgeving zijn een pré.

Hogeschool Leiden

Hogeschool Leiden is een multisectoriële hogeschool in het hart van de Randstad.

De hogeschool heeft ongeveer 11.000 studenten en 1.100 medewerkers. Het onderwijs wordt verzorgd binnen vijf faculteiten met een eigen identiteit, die samenhangt met het karakter van de opleidingen en de verschillende beroepen en werkvelden waarvoor de studenten worden opgeleid. Onze maatschappelijke opdracht is om goed beroepsonderwijs te verzorgen en gekwalificeerde professionals op te leiden die beschikken over een kritische houding en in staat zijn te functioneren in een veranderende beroepspraktijk. Naast kwalificatie voor de beroepspraktijk maken persoonsvorming, socialisatie, internationalisering en het ontwikkelen van maatschappelijke verantwoordelijkheid deel uit van onze opleidingen. Het leren van de student staat daarbij altijd centraal.

De dienst

Binnen de dienst Informatievoorziening en Technologie (IVT) wordt nauw samengewerkt met collega’s van Functioneel en Technisch Applicatiebeheer, Projecten, ICT en Informatiemanagement. Op deze manier wordt een zo goed en compleet mogelijke ondersteuning aan de gebruikers geboden op het gebied van functionele, technische en procesgerelateerde disciplines die met onze ICT-middelen te maken hebben.

De afdeling

Onze afdeling Functioneel Applicatiebeheer bestaat uit tien gezellige zelfsturende professionals. We zijn verantwoordelijk voor het beheer van een breed scala aan applicaties, die veelal hogeschoolbreed worden ingezet. Denk hierbij aan Office 365, SharePoint, Osiris, Gradework, Its learning, Xedule, Syllabus Plus en AFAS. In diverse teams zijn we hoofd- en medeverantwoordelijk voor een set aan applicaties. Door met elkaar samen te werken, blijven we elkaar ondersteunen en van elkaar leren.

Arbeidsvoorwaarden

De cao-hbo is van toepassing. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring, minimaal € 2769,32 en maximaal € 3815,57 (schaal 9) bij een fulltime dienstverband. Het betreft een dienstverband voor een periode van 1 jaar met uitzicht op vast dienstverband. Er zijn diverse ontwikkelmogelijkheden binnen de hogeschool en er is ruimte voor professionalisering. Daarnaast is er een gunstige pensioenregeling via het ABP, en is er de mogelijkheid tot flexibel werken. Verder kent de cao-hbo een eindejaarsuitkering van 8,3 % en is de hogeschool dicht bij station Leiden gelegen.

Informatie en sollicitatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Natasa Nisevic via telefoonnummer: 06-31686866, of per e-mail: nisevic.n@hsleiden.nl

U kunt uw sollicitatie inclusief curriculum vitae tot 27 oktober a.s. mailen naar werving-selectie@hsleiden.nl, t.a.v. Natasa Nisevic, Manager Functioneel Applicatiebeheer.

Vermeld a.u.b in de titel van uw mail: ‘vacaturenummer 101/2019/IVT uw achternaam en voorletter(s)’.

De interne en externe sollicitatieprocedure lopen tegelijkertijd. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur.

Wij verzamelen de persoonlijke gegevens uitsluitend voor de selectie. De persoonsgegevens zullen worden vernietigd uiterlijk 4 weken na het afronden van de procedure. Meer informatie over de verwerking van persoonsgegevens door Hogeschool Leiden kunt u vinden op de website

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Join the premier life sciences park in the Netherlands. We’d love to have you on board!

Join us