Stagiair(e) Sales & Marketing at Eurofins PROXY Laboratories

Beschrijving van het bedrijf

Eurofins Scientific is een internationaal beursgenoteerd life sciences bedrijf dat haar klanten voorziet van hoogwaardig laboratoriumonderzoek en advies. Eurofins is wereldwijd marktleider op het gebied van bio-analytische testen voor levensmiddelen, water, milieu, cosmetica, farmaceutische producten en contract research voor agro science. Daarnaast is Eurofins één van de grootste aanbieders ter wereld in testing en laboratorium services in genomics, forensics, CDMO, advanced material sciences, medicijnontwikkeling en clinical studies. Eurofins maakt daarbij gebruik van een uniek hoeveelheid analysemethoden en een ongekend hoog kennisniveau.

Eurofins bestaat wereldwijd uit circa 45.000 medewerkers, verdeeld over 800 hypermodern laboratoria en is actief in 47 landen met een omzet van meer dan 4,2€ in 2018. Eurofins kent sterke groeiambities (de samengestelde jaarlijkse groei is 24%) en verwacht in 2020 een omzet van 5,0 miljard€ te kunnen realiseren. Naast zeer sterke autonome groei met 15 eigen start-ups heeft Eurofins in 2018 in verschillende landen een totaal van ruim 50 acquisities gedaan.

Werknemers van Eurofins leveren een belangrijke bijdrage aan het milieu, voedselveiligheid en de algehele gezondheid. Werknemers zijn trots op het werk dat ze leveren en ervaren veel vrijheid in het uitvoeren van hun taken. Verantwoordelijkheden zijn zo laag mogelijk in de organisatie, zodat mensen met de juiste informatie de beslissingen kunnen maken. Eurofins investeert dan ook structureel in de ontwikkeling van talenten binnen de organisatie, zowel op het gebied van leiderschap, groeipotentieel en kennis.

Eurofins Bio Pharma Product Testing B.V. valt onder het internationaal opererende Eurofins. De organisatie is een leverancier van laboratoriumtests en productiediensten voor de internationale markt voor life sciences. De diensten variëren van fysieke, chemische en microbiologische kwaliteitscontroletests van farmaceutische grondstoffen tot afgewerkte doseringsvormen, waarmee de afgifte, stabiliteit en validatie worden gedekt. De R&D-afdelingen kunnen testmethoden zelf ontwikkelen of op basis van klantmethoden.

Functieomschrijving

Ga jij binnenkort afstuderen? Volg jij een commerciële of bedrijfskundige HBO of WO studie? Herken jij jezelf in de kwaliteiten assertief, hands on en proactief? Ben jij op zoek naar een afstudeerstage waar jij alles, wat je op je studie geleerd hebt, in de praktijk kan vertalen? Ja, ben jij dat? Mooi! Want wij zijn op zoek naar jou!

De afdeling Sales & Marketing bestaat uit de Director Sales & Marketing, vijf Sales Managers, twee Sales Support Medewerkers en een Marketing Medewerker. Per 2020 is er ruimte voor een stagiair(e) om de afdeling te versterken middels een meewerk- en afstudeerstage. Het is voor deze stage belangrijk dat je bereid bent om de afdeling te ondersteunen door middel van operationele werkzaamheden. Verder krijg je uiteraard alle ruimte voor de door jou uit te voeren afstudeeropdracht. Je zult hierbij begeleiding krijgen van de Director Sales & Marketing.

Jouw stage ziet er als volgt uit:

 • Het uitvoeren van een afstudeeropdracht op het gebied van marketing, innovatie of bedrijfsontwikkeling;
 • Je denkt proactief na over het marketingplan van de afdeling, waar jij jouw eigen creatieve draai aan geeft;
 • Updaten en bijhouden van sociale media kanalen zoals LinkedIn en Twitter;
 • Het in elkaar zetten van PowerPoint presentaties op moderne en creatieve wijze.

Functie-eisen

Je leidt het al af uit de functieomschrijving: wij zijn op zoek naar een stagiair, met een afstudeeropdracht, die op verfrissende wijze iets toevoegt aan de afdeling. Je vindt marketingvraagstukken, innovatiemogelijkheden en bedrijfsontwikkelingen interessant en je bent tevens bereid om jezelf hierin te verdiepen.

Wij zijn op zoek naar iemand met het volgende profiel:

 • Jij bent een HBO/WO student die op zoek is naar een bedrijfskundige/commerciële afstudeerstage, waar je tevens een of twee dagen kunt meewerken;
 • Je hebt altijd al jouw opgedane theorie in de praktijk willen vertalen;
 • Hands on, proactief, bijdehand (tot op zekere hoogte) en vooral creatief;
 • Het is mooi meegenomen als je affiniteit hebt met life sciences.

Extra informatie

Wat bieden wij jou?

Een uitdagende stageplek binnen een ambitieuze, internationale en sterk groeiende organisatie. De mogelijkheid om je verder te ontwikkelen binnen de organisatie. Een team met enthousiaste en gedreven collega’s. Kortom: een echte uitdaging voor een ambitieuze, energieke en creatieve professional die denkt in oplossingen!

Andere interessante voorwaarden zijn de volgende:

 • Een dynamische leeromgeving, waar je begeleiding krijgt van de Director Sales & Marketing;
 • De kans om samen te werken met Sales Managers en Sales Support Medewerkers;
 • Een mooie werkplek middenin het Bio Science Park van Leiden;
 • Je ontvangt een stagevergoeding;
 • Veel leermogelijkheden en de kans om, bij een succesvolle stageperiode, door te groeien in de organisatie.

Interesse en meer informatie?

Geïnteresseerd in deze uitdagende stage? Solliciteer dan direct. Mocht je naar aanleiding van deze vacature nog vragen hebben, neem dan contact op met de afdeling Human Resources via 071-5244080.

Biotech Training Facility: unique professional GMP and biosafety courses in a state-of-the-art environment.

BTF