Technician/Expert LC-MS at Eurofins PROXY Laboratories

Eurofins Scientific is een internationaal beursgenoteerd life sciences bedrijf dat haar klanten voorziet van hoogwaardig laboratoriumonderzoek en advies. Eurofins is wereldwijd marktleider op het gebied van bio-analytische testen voor levensmiddelen, water, milieu, cosmetica, farmaceutische producten en contract research voor agro science. Daarnaast is Eurofins één van de grootste aanbieders ter wereld in testing en laboratorium services in genomics, forensics, CDMO, advanced material sciences, medicijnontwikkeling en clinical studies. Eurofins maakt daarbij gebruik van een uniek hoeveelheid analysemethoden en een ongekend hoog kennisniveau.

Eurofins bestaat wereldwijd uit circa 45.000 medewerkers, verdeeld over 800 hypermodern laboratoria en is actief in 47 landen met een omzet van meer dan 4,2€ in 2018. Eurofins kent sterke groeiambities (de samengestelde jaarlijkse groei is 24%) en verwacht in 2020 een omzet van 5,0 miljard€ te kunnen realiseren. Naast zeer sterke autonome groei met 15 eigen start-ups heeft Eurofins in 2018 in verschillende landen een totaal van ruim 50 acquisities gedaan.

Business Unit Eurofins PROXY is onderdeel van de internationaal opererende Eurofins. De Business Unit is het grootste Nederlandse contractlaboratorium voor de farmaceutische industrie. Wij zijn gespecialiseerd in chemische en fysische testen voor (bio) farmaceutische grondstoffen, tussenproducten en geneesmiddelen, en bieden een zeer divers pakket aan analyses voor een groot aantal nationale en internationale klanten binnen de (bio)farmaceutische industrie.

Functieomschrijving

Voor de vestiging Eurofins PROXY Laboratories te Leiden zijn we op zoek naar een ervaren Technician LC-MS voor ons QC laboratorium.

Er is een toenemende hoeveelheid werk op het gebied analytische methode ontwikkeling en validaties. Naast (nat)chemische technieken wordt een breed scala aan instrumentele analysetechnieken toegepast, waaronder HPLC/UPLC met diverse detectietechnieken als UV, PDA, CAD, RI, ELS  en MS en  GC/FID en GC/MS.

Binnen het QC laboratorium speel je een belangrijke rol in het ontwikkelen en optimaliseren van LC-MS methoden en het verder opbouwen van LC-MS expertise binnen het lab door verdere verdieping in de materie en het delen van de kennis aan collega analisten.  Daarnaast voer je LC-MS analyses  en  overige LC analyses uit van een divers pakket aan farmaceutische grondstoffen en eindproducten. Je bent zelfstandig verantwoordelijk voor de uitvoering en rapportage van analyses, en werkt conform GMP richtlijnen.

Functie-eisen

Je bent een analist met een gedegen kennis van de analytische chemie en dan specifiek op het gebied van LC-MS. Je hebt hierin een ruime expertise opgebouwd door minimaal 3 jaar relevante werkervaring. Je vindt het leuk om analytische uitdagingen aan te gaan en je kennis te delen met anderen.  Je werkt nauwkeurig en degelijk, en neemt verantwoordelijkheid voor het uitvoeren van de dagelijkse werkzaamheden en de rapportage daarvan.

Wij vragen:

 • Een afgeronde HLO opleiding/ bachelor chemie;
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met HPLC/UPLC –MS;
 • Affiniteit met kwaliteitssystemen zoals GMP, GLP of ISO-17025;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse- en Engelse taal;
 • Een zowel proactieve als vigilante houding t.a.v, de analytische werkzaamheden;
 • Je bent in staat om zowel zelfstandig als in teamverband effectief te functioneren.

Daarnaast wil je in deze groeiende organisatie je kennis gebruiken om samen met je collega's de afdeling te verbeteren. Je bent efficiënt en wil graag processen stroomlijnen. Dit vereist naast intelligentie en nauwkeurigheid ook sociale- en communicatieve vaardigheden.

PROXY en Eurofins: volop mogelijkheden

Je werkt bij Business Unit Eurofins PROXY (onderdeel van Eurofins PROXY Laboratories B.V.) in een hecht team waar collegialiteit en samenwerken voorop staan. Verder biedt Business Unit Eurofins PROXY:

 • Een verantwoordelijke en uitdagende functie binnen het team;
 • Veel ruimte voor eigen ideeën en inbreng;
 • Vakinhoudelijke trainingen en mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling;
 • Flexibele werktijden;
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Als je werkt bij Business Unit Eurofins PROXY ondervind je de voordelen van Eurofins als moederbedrijf. Onze ambitieuze groeiplannen bieden mogelijkheden voor de organisatie, maar ook voor onze werknemers:

 • Volop groeimogelijkheden;
 • Een groot klantportfolio zorgt voor veel diversiteit in je werk.

Interesse en meer informatie?

Wil je meer informatie over deze uitdagende functie, neem dan contact op met de afdeling Human Resources via 071-5244080.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Find your job at Leiden Bio Science Park: plenty of challenging jobs available.

Find a Job