Office 365 en C#.NET ontwikkelaar (0,8-1,0 fte) at Hogeschool Leiden

De functie

Als Office 365 en C#.NET ontwikkelaar ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling, de werking, het beheer en integratie van softwarecomponenten binnen de hogeschool.

Een belangrijk component in het portfolio van digitale diensten is de DLWO, de digitale leer- en werkomgeving. De DLWO is de digitale werkplek van medewerkers en studenten en omvat de gehele ervaring waar zij kunnen samenwerken, onderwijs ontwikkelen, onderwijs geven en onderwijs volgen. Centraal binnen de DLWO staat Office 365. Dit is het platform voor het ontwikkelen van onderwijsmateriaal en toetsen, het digitaal aanbieden van onderwijs (in combinatie met een aantal andere platformen), het bieden van nieuwsvoorziening en het bieden van een centraal portaal voor medewerkers en studenten.

Als ontwikkelaar help je de DLWO verder te ontwikkelen in een team met ontwikkelaars, beheerders en gebruikersondersteuners. Samen zorg je ervoor dat alle DLWO-componenten optimaal functioneren en dat deze continue worden aangepast en uitgebreid op basis van de behoeften van studenten, docenten en andere medewerkers. Vrijwel al deze componenten draaien in de cloud (SaaS en PaaS), meer specifiek Microsoft 365 en Azure, en worden zoveel mogelijk middels CI/CD in Azure DevOps uitgerold.

Je bent goed in het ontwikkelen van de oplossingen met frontend en backend technologie en doe je dan ook graag. Kenmerkend van jou als ontwikkelaar is dat je alle solutions binnen jouw portfolio van binnenuit wilt kennen. Het leren van nieuwe systemen en technologieën is voor jou geen probleem. Je weet al snel hoe een applicatie werkt en je weet welke API's, developer tools en integratiemogelijkheden aanwezig zijn.

Office 365 ken je al of ben je bereid te leren. Je weet (na het leren) alle functionaliteiten in Office 365 te vinden of bent in staat snel uit te zoeken waar en hoe je iets moet doen. Je werkt er continue aan om de nieuwste technologieën te kunnen toepassen en je weet (nu of later in deze functie) waar Microsoft heen wil en bent in staat nieuwe ontwikkelingen aan andere ontwikkelaars en je teamleden uit te leggen. Je handelt ook proactief als wijzigingen de hogeschool raken of kunnen verbeteren.

Functie-eisen

Je hebt bij voorkeur een afgeronde HBO- of WO-opleiding informatica of gelijkwaardig en beschikt tenminste over drie jaar aantoonbare ervaring in een soortgelijke functie.

Wat we van je verwachten:

 • Ervaring met het ontwikkelen van backend en frontend solutions.

 • Je hebt kennis van en ervaring met SOLID, (GoF) Design Patterns, Integration Patterns.

 • Ervaring met SQL en C#.NET Core of vergelijkbare technologie.

 • Ervaring met webservices (REST, OpenAPI/Swagger).

 • Ervaring met frontend technologie, zoals CSS, HTML, JavaScript en TypeScript.

 • Je bent in staat snel nieuwe technologie te leren en gebruiken.

Wat we helemaal mooi vinden:

 • Ervaring met Git.

 • Ervaring met Test Driven Development (TDD), unit testen en geautomatiseerd testen.

 • Ervaring met DevOps, Scrum en CI/CD-pipelines.

 • Ervaring met Node.js en React.

 • Ervaring met Office 365 en Azure.

 • Ervaring met PowerShell.

 • Ervaring met ontwikkelen voor Office 365, zoals CSOM, Microsoft Graph en SPFx).

 • Ervaring met een (hoger) onderwijsomgeving.

Hogeschool Leiden

Hogeschool Leiden is een multisectoriële hogeschool in het hart van de Randstad. De hogeschool heeft ongeveer 11.000 studenten en 1.100 medewerkers. Het onderwijs wordt verzorgd binnen vijf faculteiten met een eigen identiteit, die samenhangt met het karakter van de opleidingen en de verschillende beroepen en werkvelden waarvoor de studenten worden opgeleid. Onze maatschappelijke opdracht is om goed beroepsonderwijs te verzorgen en gekwalificeerde professionals op te leiden die beschikken over een kritische houding en in staat zijn te functioneren in een veranderende beroepspraktijk. Naast kwalificatie voor de beroepspraktijk maken persoonsvorming, socialisatie, internationalisering en het ontwikkelen van maatschappelijke verantwoordelijkheid deel uit van onze opleidingen. Het leren van de student staat daarbij altijd centraal.

Dienst Informatievoorziening en -Technologie

De dienst Informatievoorziening en Technologie (IVT) levert innovatieve IT-toepassingen, aansluitend op de behoeftes van het onderwijs, het onderzoek en de bedrijfsvoering van de hogeschool. Dat doet zij door actief de verbinding te zoeken met belanghebbenden binnen en buiten de hogeschool en zowel intern als extern samenwerkingsverbanden te onderhouden.

Arbeidsvoorwaarden

De CAO-HBO is van toepassing. De arbeidsovereenkomst is (in eerste instantie) voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar. De functiefamilie van IVT medewerkers is van toepassing. Het salaris is minimaal € 2769,32 en maximaal € 4192,37 (salarisschaal 10) bruto per maand op basis van een volledig dienstverband (36 uur). De structurele eindejaarsuitkering bedraagt 8,3% van het jaarsalaris. Hogeschool Leiden is dichtbij het station Leiden Centraal gelegen en kent gunstige arbeidsvoorwaarden.

Informatie en sollicitatie

Informatie over de functie kan worden ingewonnen bij Jan Roele, manager TAB, via: roele.j@hsleiden.nl  

Je sollicitatie inclusief curriculum vitae kun je tot 31 december 2019 onder vermelding van vacaturenummer 118/2019/IVT mailen naar:werving-selectie@hsleiden.nl

De interne en externe sollicitatieprocedure lopen tegelijkertijd. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur.

Wij verzamelen de persoonlijke gegevens uitsluitend voor de selectie. De persoonsgegevens zullen worden vernietigd uiterlijk 4 weken na het afronden van de procedure. Meer informatie over de verwerking van persoonsgegevens door Hogeschool Leiden kunt u vinden op de website https://www.hsleiden.nl/over-hl/organisatie/rechtsbescherming-en-reglementen/gedragsregels-en-rechtsbescherming

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Find your job at Leiden Bio Science Park: plenty of challenging jobs available.

Find a Job