Pluimveeonderzoeker at In Ovo

In Ovo is een high-tech innovatieve scale-up in de pluimveesector. Ons doel: het maken van positieve impact op de wereldwijde pluimveeindustrie, door tegelijkertijd het leven van pluimveehouders en dieren te verbeteren. Met onze oplossingen maken we productieprocessen efficiënter en verbeteren we het dierenwelzijn. In Ovo heeft een multidisciplinair team met een achtergrond in biologie, biomedische wetenschappen, biotechnologie, analytische chemie, engineering en dierwetenschappen. Op dit moment werken we aan twee projecten waarmee we ons focussen op de broederij, de startplek voor alle commerciële kippenrassen. 2020 wordt voor In Ovo een spannend jaar, waarin we gaan groeien, producten zullen lanceren en de markt opgaan. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe collega’s.

Pluimveeonderzoeker (1 fte)

Wij zoeken een pluimveeonderzoeker die zich hands-on gaat bezighouden met twee nieuwe producten voor de broederij: 1) een automatische geslachtsbepaling van broedeieren en een 2) sensorsysteem voor het verbeteren van broedprocessen in de broederij. In deze functie ben jij verantwoordelijk voor een groot deel van de ontwikkeling van de machines en apparatuur die we gaan implementeren in broederijen. Dit betekent dat je veel contact hebt met mensen in de broederij en op locatie testen uitvoert. Jouw inbreng en opgedane ervaring met de producten die we ontwikkelen is van groot belang als input voor de rest van het team. Daarnaast ben je de schakel tussen de broederij en In Ovo en vertaal je de wensen en problemen die in de praktijk ontstaan naar feedback voor het R&D-proces. Met jouw kennis van pluimvee en diergezondheid zorgen we dat de producten die we ontwikkelen een flinke impact hebben op efficiëntie en dierenwelzijn.

Wij bieden:

 • Een fulltime aanstelling in een multidisciplinair team
 • Een jaarcontract, met de intentie om deze na afloop te verlengen
 • Een concurrerend salaris
 • Een doelgerichte werkomgeving met veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid
 • De mogelijkheid om bij te dragen aan de ontwikkeling van spannende innovaties in de pluimveesector, met de potentie wereldwijd impact te hebben op het welzijn van miljarden dieren
 • De mogelijkheid tot verdere zelfontwikkeling

Voor deze functie zoeken we iemand die ervaring heeft met het werken met pluimvee, in het bijzonder met broederijwerk. Je bent in staat om efficiënt en effectief te organiseren en je kan je collega’s binnen In Ovo ondersteunen met zinnige feedback. Je werkt graag samen met anderen, bent iemand die onze waarden deelt en gedreven is om goede dingen te doen voor kuikens en broederijen. Je bent flexibel, staat open voor nieuwe technologie en steekt graag je handen uit de mouwen.

Jij hebt:

 • Een relevante opleiding (HBO of WO), zoals diergeneeskunde of dierwetenschappen
 • Minstens drie jaar ervaring in de pluimveesector, bij voorkeur bij broederijen
 • Kennis van pluimvee en diergezondheid
 • Affiniteit met dierenwelzijn en je maakt graag impact
 • Een rijbewijs
 • In het dagelijks leven geen contact met varkens of pluimvee

Interesse om verder te praten? Mail je CV en motivatiebrief vóór 24 januari naar application@inovo.nl. Meer info? Bel ons op 071 569 0228.

Biotech Training Facility: unique professional GMP and biosafety courses in a state-of-the-art environment.

BTF