Sales Support at Eurofins PROXY Laboratories

Eurofins Scientific is een internationaal beursgenoteerd life sciences bedrijf dat haar klanten voorziet van hoogwaardig laboratoriumonderzoek en advies. Eurofins is wereldwijd marktleider op het gebied van bio-analytische testen voor levensmiddelen, water, milieu, cosmetica, farmaceutische producten en contract research voor agro science. Daarnaast is Eurofins één van de grootste aanbieders ter wereld in testing en laboratorium services in genomics, forensics, CDMO, advanced material sciences, medicijnontwikkeling en clinical studies. Eurofins maakt daarbij gebruik van een uniek hoeveelheid analysemethoden en een ongekend hoog kennisniveau.

Eurofins bestaat wereldwijd uit circa 45.000 medewerkers, verdeeld over 800 hypermodern laboratoria en is actief in 47 landen met een omzet van meer dan 4,2€ in 2018. Eurofins kent sterke groeiambities (de samengestelde jaarlijkse groei is 24%) en verwacht in 2020 een omzet van 5,0 miljard€ te kunnen realiseren. Naast zeer sterke autonome groei met 15 eigen start-ups heeft Eurofins in 2018 in verschillende landen een totaal van ruim 50 acquisities gedaan.

Werknemers van Eurofins leveren een belangrijke bijdrage aan het milieu, voedselveiligheid en de algehele gezondheid. Werknemers zijn trots op het werk dat ze leveren en ervaren veel vrijheid in het uitvoeren van hun taken. Verantwoordelijkheden zijn zo laag mogelijk in de organisatie, zodat mensen met de juiste informatie de beslissingen kunnen maken. Eurofins investeert dan ook structureel in de ontwikkeling van talenten binnen de organisatie, zowel op het gebied van leiderschap, groeipotentieel en kennis.

Eurofins Bio Pharma Product Testing B.V. valt onder het internationaal opererende Eurofins. De organisatie is een leverancier van laboratoriumtests en productiediensten voor de internationale markt voor life sciences. De diensten variëren van fysieke, chemische en microbiologische kwaliteitscontroletests van farmaceutische grondstoffen tot afgewerkte doseringsvormen, waarmee de afgifte, stabiliteit en validatie worden gedekt. De R&D-afdelingen kunnen testmethoden zelf ontwikkelen of op basis van klantmethoden.

Functieomschrijving
Jij ontwikkelt en onderhandelt. Je hebt interactie. Je werkt samen, draagt verantwoordelijkheid en bovenal: je toont initiatief. Sales Support bij Eurofins NDSC ontwikkelt en onderhandelt over onderzoeksbudgetten, creëert voorstellen en werkt samen met de Sales Managers om de inhoud van voorstellen aan klanten te presenteren. Een veelzijdige functie, waar wij een beroep doen op variërende kwaliteiten. We zetten alles nog even op een rijtje.

Functie-eisen
Oké! Ontwikkelen, onderhandelen, interactie, samenwerking, verantwoordelijkheid en initiatief. Dat zijn nogal wat kwaliteiten. ‘’Waar heb ik dat dan voor nodig?’’ Zal je jezelf wellicht afvragen.

Om je daar een duidelijke indruk van te geven:

 • Je ontwikkelt en onderhandelt over onderzoeksbudgetten en betalingsschema’s;
 • Beheer van de levenscyclus betreffende voorstelontwikkeling;
 • Het analyseren van behoeften in ondersteunende informatie;
 • Knelpunten identificeren en verhelpen middels samenwerking met de Sales Managers;
 • Het creëren van aantrekkelijke voorstellen die aansluiten op de klantbehoeften.

Een ding is zeker als je kijkt naar bovenstaande werkzaamheden, die overigens nog maar een deel zijn van je volledige takenpakket: je hoeft niet stil te zitten. En dat zit je bij ons dus ook niet. We zoeken daarom een doener. Iemand die proactief is. Een ontwikkelaar, een doener, een Sales Support Medewerker. Met de volgende criteria denken wij dat je een aardige kans hebt om aan onze wensen te voldoen:

 • Ervaring met werken in een laboratorium of een farmaceutisch bedrijf;
 •  Een Master diploma in wetenschappen;
 • Aanzienlijke ervaring met klinische onderzoeks contracten en budgetonderhandelingen;
 • Aantoonbaar vermogen om afdelingsinitiatieven te ondersteunen en uit te breiden.

NDSC en Eurofins: volop mogelijkheden
De functie staat open bij Business Unit Eurofins NDSC (onderdeel van Eurofins PROXY Laboratories B.V.) op het Bio Science Park in Leiden. We streven naar een hecht team waar collegialiteit en samenwerken voorop staan. Verder biedt Business Unit Eurofins NDSC:

 • Een verantwoordelijke en uitdagende functie binnen het team;
 • Veel ruimte voor eigen ideeën en inbreng;
 • Vakinhoudelijke trainingen en mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling;
 • Flexibele werktijden;
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Als je werkt bij Business Unit Eurofins NDSC ondervind je de voordelen van Eurofins als moederbedrijf. Onze ambitieuze groeiplannen bieden mogelijkheden voor de organisatie, maar ook voor onze werknemers:

 • Volop groeimogelijkheden;
 • Een groot klantportfolio zorgt voor veel diversiteit in je werk.

Interesse en meer informatie?
Wil je meer informatie over deze uitdagende functie, neem dan contact op met de afdeling Human Resources via 071-5244080.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

 

Find your job at Leiden Bio Science Park: plenty of challenging jobs available.

Find a Job