HLO-er Analytische Chemie at TNO

Wat ga je doen?

Als junior chemisch analist in het onderzoeksteam Humane Biologie werk je mee in een variëteit aan projecten. De projecten zijn primair gericht op het toepassen van hoogwaardige en extreem gevoelige analysetechnieken voor de farmaceutische industrie. Je werkzaamheden variëren van de analyse van monsters uit klinische studies, tot de ontwikkeling van UPLC-AMS analyse eventueel ondersteund met de Q-Exactive en bijbehorende software tools voor metaboliet identificatie. Daarnaast zal je worden opgeleid om te werken met de enige biomedische accelerator massa spectrometers (AMS) in Europa. Dit alles doe je in een hecht team van professionals in een open en informele cultuur.

De werkzaamheden zijn divers, onder andere:

 • Toepassen, ontwikkelen en valideren van chromatografisch analysemethoden met hrMS/MS en AMS;
 • Metingen van radioactiviteit;
 • Nieuwe methodieken ontwikkelen voor isotoop-gebaseerde studies;
 • Borging van de kwaliteit van de uitvoering van werkzaamheden onder GLP en ISO17025.

Je wordt onderdeel van een team ervaren medewerkers die ondersteuning bieden bij je werkzaamheden.

Lees meer over metabolic health research bij TNO.

Wat vragen wij van jou?

Je bent zelfstandig en neemt graag het initiatief. Daarnaast kun jij je aandacht prima verdelen over verschillende aandachtsgebieden of projecten en vind je het leuk om taken parallel uit te voeren. Jouw goede planningsskills komen daarbij zeer goed van pas. Samenwerken? Dat is iets waar je energie van krijgt. Helemaal als je tot mooie resultaten komt. Wat je nog meer in huis hebt?   

 • Een HLO-diploma én een relevante eerste werkervaring (min. 1 á 2 jaar);
 • Grote interesse in laboratorium onderzoek met behulp van chromatografie en massa spectrometrie;
 • Ervaring met het opzetten van geavanceerde UPLC en UPLC-MS methoden met behulp hogere resolutie massa spectrometrie;
 • Bij voorkeur ervaring met detectietechnieken zoals triple quad MS/MS, PDA, ECD, Fluorescentie etc.;
 • Uitstekende schriftelijke- en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands en Engels.

Wat mag je van je werkomgeving verwachten?

TNO slaat als onafhankelijke onderzoeksorganisatie een brug tussen de universitaire wereld en bedrijven. Wij vertalen onderzoeksresultaten naar heldere toepassingen en oplossingen. Zo lossen we de problemen van overmorgen op. Bij ons heb je de tijd om langer en rustiger over situaties na te denken. En is een project volbracht? Dan hervatten we onze ontdekkingsreis naar tools, modellen en adviezen waar Nederlandse bedrijven en organisaties in de toekomst wat aan hebben. Met zo’n drieduizend medewerkers werken we binnen negen verschillende domeinen voor uiteenlopende opdrachtgevers: overheden, het mkb, maatschappelijke organisaties, grote bedrijven en dienstverleners.

Lees meer over TNO als werkgever.

Binnen TNO ga jij aan de slag bij het team Humane Biologie, dat onderdeel is van de afdeling Metabolic Health Research. Als team zijn we open, gezellig en collegiaal. We bestaan uit vijftien collega’s, een mooie mix van analisten, scientists, PhD-onderzoekers en stagiairs, met aan het roer de teamleider. Ons werk verdelen we over het kantoor en het lab. Als team staan we ook bekend om onze werklust. Om buiten werktijd te ontspannen gaan we geregeld samen eten of borrelen.

Wat kan TNO je bieden?

Uitdagend én afwisselend werk. En volop kansen, want bij TNO heb je grotendeels zelf de regie over je carrière. Naast een bruto maandsalaris tussen € 2.310,- en € 3.574,- (afhankelijk van je kennis en ervaring), vakantiegeld, dertiende maand en een flex-budget, krijg je alle mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, cursussen, opleidingen en workshops te volgen en congressen te bezoeken. Misschien wil je doorgroeien tot senior of jezelf specialiseren in een bepaald onderwerp. Daarnaast kun je bij TNO een ‘menu’ aan arbeidsvoorwaarden samenstellen dat bij jouw persoonlijke situatie past. Wat je ook mag verwachten:

 • Een goede pensioenregeling;
 • Uitzicht op een vast contract;
 • Een uiterst professionele, innovatieve werkomgeving, met topexperts als collega’s;
 • 33 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband);
 • Reiskostenvergoeding en/of een fiets;
 • Gezellige activiteiten met je team, de locatie en heel TNO, zoals de maandelijkse borrel. Zo leer je snel veel mensen kennen;
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken;

Lees hier uit welke arbeidsvoorwaarden je kunt kiezen.

Hoe ziet het proces eruit?

Solliciteren is mogelijk t/m 1 maart 2020. Deze sollicitatieprocedure kent een tweetal gespreksrondes en afrondend bespreken we in een interview de arbeidsvoorwaarden. We streven ernaar dit proces binnen 4 weken af te ronden.

Heeft deze vacature iets bij je los gemaakt?

Dan zie ik je sollicitatie graag tegemoet! Mocht je nog vragen hebben dan kun je contact met ons opnemen.

 


Recruiter: Jeroen De Bie
Mobiel: +31 (0)6-114 57299
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/debiejeroen


Hiring manager: Han Sandt, van de
Telefoonnummer: 08886 61833Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Biotech Training Facility: unique professional GMP and biosafety courses in a state-of-the-art environment.

BTF