Projectleider B2B Healthy Living at TNO

Wat ga je doen?

Als projectleider voor de unit Healthy Living leid jij business-to-businessprojecten in goede banen. Farmabedrijven, start-ups op het gebied van e-health, maar ook verzekeraars en multinationals: allemaal kloppen ze bij TNO aan met uitdagingen op het gebied van gezondheid en/of werk. Over een effectieve aanpak van werkdruk bijvoorbeeld. Of voor onze expertise op het gebied van microbiota, die we kunnen aanwenden om uitgebreide toxicologische testen en analyses uit te voeren. Wat de vraag ook is, jouw werk begint met een gedegen voorbereiding. Wat heeft een organisatie voor ogen? Is een andere vraagstelling mogelijk beter? Vaak stem je deze zaken af met een business developer en onderzoekers, waarna je klanten hierover adviseert. Vervolgens breng je het klant- en het wetenschappelijk belang bij elkaar in de offerte voor de klant.

Jij richt je op zaken als budget, planning en tevreden klanten en projectmedewerkers. Vaak heb je meerdere b2b-projecten onder je hoede, die gemiddeld drie tot zes maanden duren. Samen met een inhoudelijk expert stuur je het TNO-projectteam aan, dat vaak uit onderzoekers van meerdere afdelingen bestaat. Maar ook externe partners, zoals een applicatieontwikkelaar, leggen verantwoording af bij jou. Je organiseert meetings met je projectteam en klanten om de voortgang te bespreken. Ook tussendoor kunnen deze partijen altijd bij jou terecht voor vragen en advies. Gaat een project richting de afronding? Dan speel jij een belangrijke rol bij de totstandkoming van het eindresultaat of een rapportage. Soms schrijf je die zelf, soms maak je een planning voor je projectteam en verduidelijk je wat de wensen en eisen zijn van rapporten.

Lees meer over healthy living bij TNO

Wat vragen wij van jou?

Een project dat lekker loopt én oplevert wat klanten voor ogen hadden: daar krijg jij energie van. Bij iedere opdracht waaraan je werkt, heb je constant oog voor de doelen en resultaten, de leden van je team en de belangen van de opdrachtgever. Je neemt klanten mee in projecten en adviseert hen proactief als je denkt dat zaken verbeterd of aangescherpt moeten worden. Je werkt gestructureerd en schakelt soepel tussen verschillende projecten en partijen. Daarbij heb je snel door welke zaken prioriteit hebben. Mensen weten door jouw heldere communicatiestijl precies waar ze aan toe zijn. Overtuigend ben je ook: als er tegengestelde belangen zijn, ga jij met de verschillende partijen om tafel en zorg je dat de neuzen weer dezelfde kant op komen te staan.

Wat je nog meer in huis hebt?

 • Een wo-diploma (master) in een relevante richting, zoals biologie, voeding en gezondheid, gezondheidswetenschappen, psychologie of bedrijfskunde;
 • Ruime ervaring met het leiden van projecten met meerdere stakeholders en commerciële partijen, waarbij vaak meerdere belangen spelen;
 • Bij voorkeur een IPMA-certificering. Heb je dit certificaat nog niet, dan kun je het bij ons behalen;
 • Een vloeiende professionele beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Affiniteit met het thema gezond leven.

Wat mag je van je werkomgeving verwachten?

TNO slaat als onafhankelijke onderzoeksorganisatie een brug tussen de universitaire wereld en bedrijven. Wij vertalen onderzoeksresultaten naar heldere toepassingen en oplossingen. Zo lossen we de problemen van overmorgen op. Bij ons heb je de tijd om langer en rustiger over situaties na te denken. En is een project volbracht? Dan hervatten we onze ontdekkingsreis naar tools, modellen en adviezen waar Nederlandse bedrijven en organisaties in de toekomst wat aan hebben. Met zo’n drieduizend medewerkers werken we binnen negen verschillende domeinen voor uiteenlopende opdrachtgevers: overheden, het mkb, maatschappelijke organisaties, grote bedrijven en dienstverleners. 

Lees meer over TNO als werkgever 

Binnen TNO ga jij aan de slag bij de unit Healthy Living. Onze missie? Gezond leven en werken bevorderen. Met onze innovaties dragen we bij aan een gezonde, vitale en productieve bevolking, lagere zorgkosten en economische groei. De unit Healthy Living bestaat uit vier domeinen: jeugd, arbeid, biomedische gezondheid en digitale gezondheid. Wat onze unit kenmerkt? Saamhorigheid en een prettige en open werksfeer, waarbij iedereen de drive heeft om bij te dragen aan thema’s die de maatschappij raken. Als projectleider heb jij met name contact met je projectteams, die naast medewerkers van Healthy Living ook uit mensen van andere units kunnen bestaan. Daarnaast kun je altijd terecht bij de andere projectleiders binnen Healthy Living voor vragen en advies. En regelmatig organiseren we momenten om onze kennis over het managen van projecten verder te verdiepen. 

Maak kennis met je collega’s

Wat kan TNO je bieden?

Uitdagend én afwisselend werk. En volop kansen, want bij TNO heb je grotendeels zelf de regie over je carrière. Naast een bruto maandsalaris tussen € 3.500,- en € 6.500,- (afhankelijk van je kennis en ervaring), vakantiegeld en een dertiende maand, krijg je alle mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Misschien wil je doorgroeien tot afdelingshoofd, jezelf meer verdiepen in EU-subsidieprojecten of carrière maken als projectleider bij een andere unit. Daarnaast kun je bij TNO een ‘menu’ aan arbeidsvoorwaarden samenstellen dat bij jouw persoonlijke situatie past. Wat je ook mag verwachten:

 • Een uiterst professionele, innovatieve werkomgeving, met topexperts als collega’s; 
 • Uitzicht op een vast contract;
 • Gezellige activiteiten met je team, de locatie en heel TNO. Zo leer je snel veel mensen kennen;
 • Reiskostenvergoeding of een fiets;
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken; 
 • Een goede pensioenregeling;
 • 28 vakantie- en 5 atv-dagen (bij een fulltime dienstverband);
 • Mogelijkheid om cursussen, opleidingen en workshops te volgen en congressen te bezoeken;
 • Toegang tot het projectleidersgilde van TNO: een netwerk van zo’n driehonderd gelijkgestemden. Het gilde organiseert jaarlijks verschillende workshops, symposia, intervisiesessies en andere activiteiten voor projectleiders;
 • Een moderne werkplek in Leiden, Utrecht en/of Zeist. Afhankelijk van je woonplaats en de afdeling waar je projecten draait zal je werken vanuit Leiden of Utrecht/Zeist;
 • Coaching als je daar behoefte aan hebt.

Lees hier uit welke arbeidsvoorwaarden je kunt kiezen

Hoe ziet het proces eruit?

De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes. In een derde en laatste gesprek bespreken we de arbeidsvoorwaarden die je zelf samenstelt. We streven ernaar de hele procedure binnen vier weken af te ronden.

Heeft deze vacature iets bij je los gemaakt?

Dan zien we je reactie graag tegemoet! Voor meer informatie over de baan of de procedure kun je contact met ons opnemen.

 


Recruiter: Jeroen De Bie
Mobiel: +31 (0)6-114 57299
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/debiejeroen


Hiring manager: Roy Montijn
Telefoonnummer: 08886 61561

Where to find companies and their profiles? You will find them in our directory.

To the map