Researchanalist Onderzoek naar DNA-varianten in de Genen BRCA1, BRCA2 en PALB2 at Leiden University Medical Center

Vacaturenummer: D.20.MH.RD.31

Functiecategorie: onderzoek & onderwijs

Urenomvang dienstverband: fulltime

Aantal uur: 36 uur per week

Soort dienstverband: duur project

Lengte dienstverband: min. 1 jaar

Salaris: € 3.184,-

Opleidingseis: HBO

Sluitingsdatum: 12-04-2020

De functie

Voor een landelijk KWF-project dat vanuit de afdeling Humane Genetica gecoördineerd wordt, zoeken wij twee researchanalisten. Wil jij bijdragen aan onderzoek naar borst- en/of eierstokkanker? Dan is dit de baan voor jou.

Samenvatting

·       Je onderzoekt DNA-varianten die mogelijk het risico op borst- en/of eierstokkanker verhogen

·       We zoeken twee researchanalisten voor dit project

·       Je werkt nauw samen met een postdoctorale onderzoeker

·       Het is belangrijk dat je nauwkeurig, gemotiveerd en zelfstandig bent

·       Ook kun je goed communiceren in het Engels

Wat ga je doen

Je werkt mee aan een onderzoek naar DNA-varianten in de genen BRCA1, BRCA2 en PALB2 waarvan nog onduidelijk is of ze het risico op het krijgen van borst- en/of eierstokkanker verhogen. Onderdeel van dit project is het uitvoeren van een functionele gentest voor alle in Nederland bekende varianten in BRCA1, BRCA2 en PALB2. Aan de hand daarvan kan bepaald worden of dragers van een bepaalde variant een verhoogd kankerrisico hebben. Hiermee kan een beter screenings- en/of behandeladvies gegeven worden aan deze dragers. Het experimentele werk in dit project zal uitgevoerd worden in samenwerking met een postdoctorale onderzoeker.

Je werkplek

De afdeling Humane Genetica is een breed georiënteerde onderzoeksafdeling. De afdeling bestaat uit 21 onderzoeksgroepen die zijn ingebed in vier overkoepelende onderzoeksthema’s. Het project zal worden uitgevoerd in de onderzoeksgroepen van dr. H. Vrieling (BRCA1 en BRCA2) en Prof. dr. H. van Attikum (PALB2), die deel uitmaken van het onderzoeksthema “Genetic Instability and Cancer”. Binnen dit thema wordt voornamelijk onderzoek verricht naar de werking van DNA-schade herstelmechanismen die belangrijk zijn voor het behoud van genoomstabiliteit en het ontstaan van kanker. Een belangrijk doel is de opgedane kennis te vertalen naar toepassingen voor de patiënt.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken. 

Wat vragen wij

Voor deze functies zoeken wij twee enthousiaste en gemotiveerde analisten met een afgeronde HLO-opleiding. Je hebt ervaring met celkweek (muis-embryonale stamcellen) en moleculair biologische technieken (onder andere site-directed-mutagenesis, BAC recombineering, transfecties, DNA-, RNA-, eiwit-isolatie, PCR,  western blotting, flowcytometrie). Verder ben je nauwkeurig en zelfstandig en heb je een goede beheersing van de Engelse taal.

Meer informatie

Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor een jaar, met uitzicht op verlenging.

Voor deze functie zullen we referenties opvragen.

Afhankelijk van de ontwikkelingen omtrent het coronavirus kun je per 1 juli 2020 starten.

Would you like to add graphs or other content to your company page, please contact the office.

Contact