Docent HRM (0,6 - 0,8 fte) at Hogeschool Leiden

De functie

Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega die onderwijs kan ontwikkelen en verzorgen met betrekking tot de volle breedte van het HRM-vakgebied. Hierbij staat de persoonlijke ontwikkeling van onze studenten tot zelfstandige HR-professional centraal.

Samen met collega’s ben je als docent HRM verantwoordelijk voor het onderwijs in al haar

facetten: van ontwikkeling, organisatie en uitvoering tot en met toetsing en evaluatie.

  • Je verzorgt op gestructureerde, duidelijke en activerende wijze verschillende soorten onderwijs;
  • Je ontwikkelt mee aan een blended leeromgeving (combinatie van: online, praktijk en klassikaal);
  • Je geeft opdrachten aan studenten en begeleidt/coacht hen in de uitvoering daarvan;
  • Je wordt uitgedaagd om het leren van studenten centraal te stellen en daarbij gebruik te maken van alle moderne middelen;
  • Je werkt continu aan je eigen ontwikkeling/ professionalisering.

 

Faculteit Management & Bedrijf

De faculteit Management & Bedrijf (M&B) van de Hogeschool Leiden kent de opleidingen: Human Resource Management (HRM), Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD), HBO-Rechten, Commerciële Economie, Communicatie en Management in de Zorg (MiZ). De faculteit heeft ongeveer 2.400 studenten en een personeelsformatie van ruim 130 mede­werkers.

 

De opleiding

De opleiding HRM leidt studenten op tot innovatieve en effectieve HR Professionals. HR Professionals die een goede verbinding kunnen leggen tussen de belangen van organisaties en medewerkers en die daarbij zelfbewust, kritisch en ondernemend aan de slag gaan. Dit doen wij door een leeromgeving te creëren waarin maximaal in en van de praktijk wordt geleerd.  

Studenten lopen vanaf het eerste jaar direct stage en doen in de loop van hun studie veel praktijkervaring op.

De opleiding innoveert voortdurend op inhoudelijk HR-gebied én op onderwijskundig terrein. Uitdagingen die voortvloeien uit huidige technische, maatschappelijke en economische ontwikkelingen, een veranderende arbeidsmarkt en veranderende arbeidsverhoudingen maken daarvan een belangrijk deel uit.

Het team HRM is een divers team van professionals die vanuit verschillende disciplines een goede band hebben met de beroepspraktijk van onze studenten.

 

Onderzoek

Aan de opleiding HRM zijn twee lectoraten verbonden: ‘Diversiteit’ en ‘Contextueel Veranderen’. Het primaire doel van de lectoraten is kennisontwikkeling en de valorisatie ervan in de beroepspraktijk. Je hebt als docent HRM de mogelijkheid onderwijs te combineren met het doen van onderzoek vanuit het lectoraat Diversiteit.  

Aanvullende taken die daar bij aansluiten:

  • Je verzamelt, verwerkt en analyseert kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksdata;
  • Je schrijft onderzoeksrapporten met aanbevelingen voor de praktijk;
  • Je vertaalt kennis uit onderzoek naar het curriculum van de opleiding.

 

Functie-eisen

Je bent in het bezit van een HBO of WO master HRM. Je hebt aantoonbare brede werkervaring als HR-professional, waarbij je op het niveau van projectleider of programmamanager geacteerd hebt. Daarnaast heb je minimaal twee jaar onderwijservaring (in een HBO instelling) en geniet je een ruime ervaring op het gebied van onderzoek. Kennis en ervaring op het gebied van strategisch HRM, organisatieontwikkeling en verandermanagement zijn een pré. Je bent enthousiast, nieuwsgierig en uiteraard bereid tot het volgen van aanvullende scholing en training op het gebied van didactiek.

 

Arbeidsvoorwaarden

De cao-hbo is van toepassing. De arbeidsovereenkomst is voor bepaalde tijd met uitzicht op een vaste aanstelling. Het salaris is afhankelijk van ervaring minimaal € 2769,32 en maximaal € 4192,37 (schaal 10) Daarnaast is er een gunstige pensioenregeling via het ABP, en is er de mogelijkheid tot flexibel werken. Er zijn diverse ontwikkelmogelijkheden binnen de hogeschool, en er is ruimte voor professionalisering. Verder kent de cao-hbo een eindejaarsuitkering van 8,3 % en is de hogeschool dicht bij station Leiden gelegen.

 

Informatie en sollicitatie

Voor meer informatie over de functie Docent HRM kun je contact opnemen met Shirley van Warmerdam, managementondersteuner opleiding HRM, via telefoon­nummer 06-51590357.

 

Je sollicitatie inclusief curriculum vitae graag vóór 2 juni, onder vermelding van vacaturenummer 37/2020/M&B, mailen naar: werving-selectie@hsleiden.nl

 

Een eerste gespreksronde staat gepland voor donderdag 4 juni en een tweede gespreksronde voor woensdag 10 juni. Het sollicitatiegesprek wordt via Microsoft Teams gevoerd.

 

De interne en externe sollicitatieprocedure lopen tegelijkertijd. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur.

Wij verzamelen de persoonlijke gegevens uitsluitend voor de selectie. De persoonsgegevens zullen worden vernietigd uiterlijk 4 weken na het afronden van de procedure. Meer informatie over de verwerking van persoonsgegevens door Hogeschool Leiden kunt u vinden op de website https://www.hsleiden.nl/over-hl/organisatie/rechtsbescherming-en-reglementen/gedragsregels-en-rechtsbescherming

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Whom to contact at Leiden Bio Science Park?

Contacts