Microbiologisch Analist at Eurofins PROXY Laboratories

Eurofins Scientific is een internationaal beursgenoteerd life sciences bedrijf dat haar klanten voorziet van hoogwaardig laboratoriumonderzoek en advies. Eurofins is wereldwijd marktleider op het gebied van bio-analytische testen voor levensmiddelen, water, milieu, cosmetica, farmaceutische producten en contract research voor agro science. Daarnaast is Eurofins één van de grootste aanbieders ter wereld in testing en laboratorium services in genomics, forensics, CDMO, advanced material sciences, medicijnontwikkeling en clinical studies. Eurofins maakt daarbij gebruik van een unieke hoeveelheid analysemethoden en een ongekend hoog kennisniveau.

Eurofins bestaat wereldwijd uit circa 45.000 medewerkers, verdeeld over 800 hypermodern laboratoria en is actief in 47 landen met een omzet van meer dan €4,56 miljard in 2019. Eurofins kent sterke groeiambities (de samengestelde jaarlijkse groei is 24%) en verwacht in 2020 een omzet van €5,0 miljard te kunnen realiseren. Naast zeer sterke autonome groei met 15 eigen start-ups heeft Eurofins in 2018 in verschillende landen een totaal van ruim 50 acquisities gedaan.

Business Unit Eurofins MicroSafe Laboratories in Leiden is een GMP/GLP gecertificeerd contractlaboratorium voor de (bio)farmaceutische industrie. MicroSafe in Leiden is onderdeel van het internationaal opererende Eurofins. Het bedrijf met ca. 50 medewerkers ontwikkelt testen voor microbiologische of virale besmetting en voert deze uit op een breed repertoire aan farmaceutische producten. Daarnaast is MicroSafe actief als partner van biotechnologische en farmaceutische bedrijven bij de ontwikkeling en productie van eiwit-therapeutica en microbiële vaccins.

Functieomschrijving
Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van routine en non-routine testen op mogelijk aanwezige bacteriën in farmaceutische eindproducten en grondstoffen, met een speciale focus op besmetting door mycoplasma. Daarbij worden uiteraard strikte kwaliteitseisen gevolgd, zoals vastgelegd in internationale richtlijnen, en vertaald in laboratoriumprocedures. De mycoplasma-afdeling van MicroSafe bestaat uit een enthousiast team dat zich focust op de verschillende type mycoplasma testen (agar, broth, indicator cellen, qPCR). Daarnaast wordt ook het speciale medium voor deze testen door de afdeling bereid. Binnen de afdeling werk je met de anderen in teamverband, waarbij je ook zelfstandig de praktische kant van eigen werkzaamheden oppakt en succesvol ten uitvoer brengt. 

Functie-eisen
Je bent een startend of al ervaren analist en hebt de afgelopen jaren geleerd om netjes en accuraat te werken binnen een microbiologisch laboratorium, en daarvan de documentatie goed bij te houden. Je schrikt niet terug voor het werken onder noodzakelijke kwaliteitsnormen, en bent bekend met verschillende microbiologische technieken. 

Verder heb je:

 • Een mbo diploma in een relevante richting (microbiologie, moleculaire of medische biologie, etc.);
 • Je hebt kennis en ervaring in en affiniteit met microbiologie;
 • Bij voorkeur ervaring met kwaliteitssystemen zoals GMP en ISO 9001;
 • Je bent flexibel ingesteld en kan goed in teamverband werken;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse- en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Goede communicatieve vaardigheden, klantgerichtheid en verantwoordelijkheidsgevoel.

MicroSafe en Eurofins: volop mogelijkheden
Je werkt bij Business Unit Eurofins MicroSafe (onderdeel van Eurofins PROXY Laboratories B.V.) in een hecht team waar collegialiteit en samenwerken voorop staan. Verder biedt Business Unit Eurofins MicroSafe:

 • Een verantwoordelijke en uitdagende functie binnen het team;
 • Veel ruimte voor eigen ideeën en inbreng;
 • Vakinhoudelijke trainingen en mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling;
 • Flexibele werktijden;
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Als je werkt bij Business Unit Eurofins MicroSafe ondervind je de voordelen van Eurofins als moederbedrijf. Onze ambitieuze groeiplannen bieden mogelijkheden voor de organisatie, maar ook voor onze werknemers:

 • Volop groeimogelijkheden;
 • Een groot klantportfolio zorgt voor veel diversiteit in je werk.

Interesse en meer informatie?
Wil je meer informatie over deze uitdagende functie, neem dan contact op met de afdeling Human Resources via 071-5244080.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Join the premier life sciences park in the Netherlands. We’d love to have you on board!

Join us