Docent voor de opleiding Management in de Zorg (0,4 fte) at Hogeschool Leiden

De functie

Voor onze opleiding Management in de Zorg zijn we op zoek naar een docent voor 0,4 fte met  ervaring en kennis op het gebied van bedrijfs-voering en ondernemerschap in de zorg. 

Concreet zijn de taken voor de docent:

  • Verzorgen van uitdagend onderwijs dat aansluit op de actuele beroepspraktijk door het ontwikkelen en geven van workshops en het begeleiden van studenten in de digitale leeromgeving;
  • Ontwikkelen van (digitaal) onderwijs; 
  • Beoordelen van beroepsproducten (toetsen);
  • Studieloopbaanbegeleiding;
  • Samenwerken met managementcoaches op de werkplek van de student en in bredere zin met werkveldpartners;
  • Leveren van een constructieve bijdrage aan de verdere optimalisering van de opleiding en van de samenwerking in het team.

De functie kan gecombineerd worden met de functie als teamcoördinator (zie vacature ‘Team- coördinator’). 

Functie-eisen

Je beschikt over een HBO / Academisch werk- en denkniveau en bij voorkeur een relevante eerstegraads lesbevoegdheid. Affiniteit met blended learning is een pré. Je bent vaardig in het begeleiden van (individuele en groepen) studenten bij de verdere ontwikkeling van de benodigde beroeps- en academische vaardigheden. Je bent goed in staat onze studenten, die meestal een vooropleiding op mbo4-niveau hebben, een ‘zachte landing’ te laten maken in het hbo.

Je inspireert studenten en daagt ze uit om een kritische, onderzoekende houding te ontwikkelen. Met voorbeeldgedrag en een open, reflectieve houding laat je zien dat het gaat om de vraag achter de vraag, dat fouten maken erbij hoort en dat je daarvan leert. Je bent in staat je kwetsbaar op te stellen en te laten zien hoe ook jij blijft leren en werkt aan je persoonlijke en professionele effectiviteit

Hogeschool Leiden

Hogeschool Leiden is een multisectoriële hogeschool in het hart van de Randstad.

De hogeschool heeft ongeveer 11.000 studenten en 1.100 medewerkers. Het onderwijs wordt verzorgd binnen vijf faculteiten met een eigen identiteit, die samenhangt met het karakter van de opleidingen en de verschillende beroepen en werkvelden waarvoor de studenten worden opgeleid. Onze maatschappelijke opdracht is om goed beroepsonderwijs te verzorgen en gekwalificeerde professionals op te leiden die beschikken over een kritische houding en in staat zijn te functioneren in een veranderende beroepspraktijk. Naast kwalificatie voor de beroepspraktijk maken persoonsvorming, socialisatie, internationalisering en het ontwikkelen van maatschappelijke verantwoordelijkheid deel uit van onze opleidingen. Het leren van de student staat daarbij altijd centraal. 

De dienst/faculteit

Binnen de faculteit Management & Bedrijf maken we ons onderwijs toekomstbestendig. We experimenteren met moderne didactiek en met nieuwe leer- en samenwerkingsvormen, om goed onderwijs te geven. Onderwijs dat prikkelt, uitdaagt en dat meer oplevert dan alleen mooie cijfers. 

De afdeling/de opleiding

Management in de Zorg is een duale vervolg-opleiding voor professionals en leidinggevenden uit de zorg die zich verder willen ontwikkelen in leiderschap en management. Onze studenten combineren de studie met een vaak stevige baan in de zorg- of welzijnssector. Op maandag of donderdag volgen zij lessen in de digitale leeromgeving of op school. Daarnaast is het uitvoeren van opdrachten op het werk een belangrijk onderdeel van de opleiding. De opleiding sluit nauw aan op de actuele beroepspraktijk en kenmerkt zich door een persoonlijke benadering. Een korte introductie op onze opleiding vind je hier: https://youtu.be/ZdzDvYSlVRQ 

Arbeidsvoorwaarden

De cao-hbo is van toepassing. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring, minimaal € 2.845,48 en maximaal € 5.026,85 (schaal 10 of 11) bij een fulltime dienstverband, conform de cao-hbo. Het betreft een dienstverband voor 0,4 fte voor bepaalde tijd. Daarnaast is er een gunstige pensioenregeling via het ABP, en is er de mogelijkheid tot flexibel werken. Er zijn diverse ontwikkelmogelijkheden binnen de hogeschool, en er is ruimte voor professionalisering. Verder kent de cao-hbo een eindejaarsuitkering van 8,3 % en is de hogeschool dicht bij station Leiden gelegen.

Informatie en sollicitatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Dineke van Essen, teamcoördinator, via telefoonnummer: 06-55429080, of per e-mail: essen.van.d@hsleiden.nl.

Je kunt jouw sollicitatie, inclusief curriculum vitae tot 1 september a.s., mailen naar: werving-selectie@hsleiden.nl

Vermeld a.u.b in de titel van de mail: ‘vacaturenummer 60/2020/M&B, achternaam en voorletter(s)’.

De eerste gespreksronde vindt plaats op dinsdag 7 juli en woensdag 8 juli.

De interne en externe sollicitatieprocedure lopen tegelijkertijd. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur.

Wij verzamelen de persoonlijke gegevens uitsluitend voor de selectie. De persoonsgegevens zullen worden vernietigd uiterlijk 4 weken na het afronden van de procedure. Meer informatie over de verwerking van persoonsgegevens door Hogeschool Leiden kunt u vinden op de website https://www.hsleiden.nl/over-hl/organisatie/rechtsbescherming-en-reglementen/gedragsregels-en-rechtsbescherming

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Find out more about drug development at Leiden Bio Science Park.

R&D