Laboratory Supervisor at Eurofins PROXY Laboratories

Eurofins Scientific is een internationaal beursgenoteerd life sciences bedrijf dat haar klanten voorziet van hoogwaardig laboratoriumonderzoek en advies. Eurofins is wereldwijd marktleider op het gebied van bio-analytische testen voor levensmiddelen, water, milieu, cosmetica, farmaceutische producten en contract research voor agro science. Daarnaast is Eurofins één van de grootste aanbieders ter wereld in testing en laboratorium services in genomics, forensics, CDMO, advanced material sciences, medicijnontwikkeling en clinical studies. Eurofins maakt daarbij gebruik van een unieke hoeveelheid analysemethoden en een ongekend hoog kennisniveau.

Eurofins bestaat wereldwijd uit circa 45.000 medewerkers, verdeeld over 800 hypermodern laboratoria en is actief in 47 landen met een omzet van meer dan €4,56 miljard in 2019. Eurofins kent sterke groeiambities (de samengestelde jaarlijkse groei is 24%) en verwacht in 2020 een omzet van €5,0 miljard te kunnen realiseren. Naast zeer sterke autonome groei met 15 eigen start-ups heeft Eurofins in 2018 in verschillende landen een totaal van ruim 50 acquisities gedaan.

Business Unit Eurofins MicroSafe Laboratories in Leiden is een GMP/GLP gecertificeerd contractlaboratorium voor de (bio)farmaceutische industrie. MicroSafe in Leiden is onderdeel van het internationaal opererende Eurofins. Het bedrijf met ca. 50 medewerkers ontwikkelt testen voor microbiologische of virale besmetting en voert deze uit op een breed repertoire aan farmaceutische producten. Daarnaast is MicroSafe actief als partner van biotechnologische en farmaceutische bedrijven bij de ontwikkeling en productie van eiwit-therapeutica en microbiële vaccins.

Functieomschrijving
Binnen de cluster Moleculaire Biologie worden veelal complexe non-routine testen ontwikkeld en uitgevoerd voor kwaliteitscontrole van innovatieve therapeutische producten op basis van moderne moleculair-biologische technieken zoals digital droplet PCR, qPCR, FACS, western blotting en ELISA. Het team van medewerkers in de cluster en het studiemanagers-team van de afdeling werkt daarbij nauw samen met externe opdrachtgevers. Bij het werk worden uiteraard strikte kwaliteitseisen gevolgd, zoals vastgelegd in internationale richtlijnen en vertaald in laboratoriumprocedures. De Laboratorium Supervisor speelt in dit verband een centrale rol in het vertalen van externe opdrachten naar een efficiënte werkplanning, het coördineren van werkzaamheden in het laboratorium, het bewaken van de kwaliteit daarvan, het controleren en afleveren van de schriftelijke rapportages en het algemene beheer van het laboratorium en de bijbehorende voorraden en voorzieningen. De Laboratorium Supervisor besteedt daarnaast een deel van de tijd ook zelf aan laboratoriumwerk. Tenslotte is de Laboratorium Supervisor de directe leidinggevende van de analisten binnen de cluster, ziet toe op een adequate training van de analisten en neemt deel aan het periodiek operationeel overleg met andere clusters binnen de Business Unit.

Functie-eisen
Je bent een zeer ervaren analist, hebt grondige kennis van moleculair-biologische technieken, beschikt over bewezen leidinggevende vaardigheden en schrikt niet terug voor de gevarieerde taken van een Laboratorium Supervisor. Je hebt bij voorkeur ervaring in de farmaceutische industrie en bent bekend met het werken onder kwaliteitsnormen zoals GMP. Daarnaast heb je uitstekende communicatieve vaardigheden en een groot gevoel voor verantwoordelijkheid.  

  • Een hbo- of Master diploma in een relevante richting (moleculaire/medische biologie of aanverwante terreinen);
  • Een flexibele en stressbestendige instelling;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse- en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

MicroSafe en Eurofins: volop mogelijkheden
Je werkt bij Business Unit Eurofins MicroSafe (onderdeel van Eurofins PROXY Laboratories B.V.) in een hecht team waar collegialiteit en samenwerken voorop staan. Verder biedt Business Unit Eurofins MicroSafe:

  • Een verantwoordelijke en uitdagende functie binnen het team;
  • Veel ruimte voor eigen ideeën en inbreng;
  • Vakinhoudelijke trainingen en mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling;
  • Flexibele werktijden;
  • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Als je werkt bij Business Unit Eurofins MicroSafe ondervind je de voordelen van Eurofins als moederbedrijf. Onze ambitieuze groeiplannen bieden mogelijkheden voor de organisatie, maar ook voor onze werknemers:

  • Volop groeimogelijkheden;
  • Een groot klantportfolio zorgt voor veel diversiteit in je werk.

Interesse en meer informatie?
Wil je meer informatie over deze uitdagende functie, neem dan contact op met de afdeling Human Resources via 071-5244080.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

 

Whom to contact at Leiden Bio Science Park?

Contacts