Moleculair-Biologisch Analist at Eurofins PROXY Laboratories

Eurofins Scientific is een internationaal beursgenoteerd life sciences bedrijf dat haar klanten voorziet van hoogwaardig laboratoriumonderzoek en advies. Eurofins is wereldwijd marktleider op het gebied van bio-analytische testen voor levensmiddelen, water, milieu, cosmetica, farmaceutische producten en contract research voor agro science. Daarnaast is Eurofins één van de grootste aanbieders ter wereld in testing en laboratorium services in genomics, forensics, CDMO, advanced material sciences, medicijnontwikkeling en clinical studies. Eurofins maakt daarbij gebruik van een unieke hoeveelheid analysemethoden en een ongekend hoog kennisniveau.

Eurofins bestaat wereldwijd uit circa 45.000 medewerkers, verdeeld over 800 hypermodern laboratoria en is actief in 47 landen met een omzet van meer dan €4,56 miljard in 2019. Eurofins kent sterke groeiambities (de samengestelde jaarlijkse groei is 24%) en verwacht in 2020 een omzet van €5,0 miljard te kunnen realiseren. Naast zeer sterke autonome groei met 15 eigen start-ups heeft Eurofins in 2018 in verschillende landen een totaal van ruim 50 acquisities gedaan.

Business Unit Eurofins MicroSafe Laboratories in Leiden is een GMP/GLP gecertificeerd contractlaboratorium voor de (bio)farmaceutische industrie. MicroSafe in Leiden is onderdeel van het internationaal opererende Eurofins. Het bedrijf met ca. 50 medewerkers ontwikkelt testen voor microbiologische of virale besmetting en voert deze uit op een breed repertoire aan farmaceutische producten. Daarnaast is MicroSafe actief als partner van biotechnologische en farmaceutische bedrijven bij de ontwikkeling en productie van eiwit-therapeutica en microbiële vaccins.

Functieomschrijving
Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van complexe routine en non-routine testen op mogelijk aanwezige virussen of bacteriën in farmaceutische eindproducten, grondstoffen, en halffabrikaten. Daarbij worden uiteraard strikte kwaliteitseisen gevolgd, zoals vastgelegd in internationale richtlijnen, en vertaald in laboratoriumprocedures. Daarnaast werk je samen met anderen binnen zowel als buiten MicroSafe aan het nieuw ontwikkelen of valideren van analytische testmethoden en technieken voor virale detectie, waarbij je zelfstandig de praktische kant van projecten oppakt en succesvol ten uitvoer brengt.

Functie-eisen
Je bent een startend of reeds ervaren analist en hebt de afgelopen jaren geleerd om accuraat te werken en verantwoordelijkheid te nemen voor het uitvoeren van de dagelijkse werkzaamheden op een virologisch, immunologisch of moleculair biologisch laboratorium. Je schrikt niet terug voor het werken onder noodzakelijke kwaliteitsnormen, en bent natuurlijk bekend met moleculair-biologische technieken zoals verschillende PCR technieken (incl. qPCR en ddPCR), SDS-PAGE, ELISA, western blotting en FACS. Bij voorkeur heb je ook ervaring met celkweektechnieken t.b.v. de cel-gebaseerde assays die worden uitgevoerd. 

 • Een hbo of Master diploma in een relevante richting (virologie, microbiologie, moleculaire of medische biologie, etc.);
 • Je hebt kennis en ervaring in en affiniteit met moleculaire biologie;
 • Bij voorkeur 2-3 jaar werkervaring in de farmaceutische industrie;
 • Bij voorkeur ervaring met kwaliteitssystemen, zoals GMP en ISO 9001;
 • Je bent flexibel ingesteld en kan goed in teamverband werken;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse- en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk. 

Daarnaast wil je in onze groeiende organisatie je kennis gebruiken om samen met je collega's de afdeling te verbeteren. Je bent efficiënt en excelleert in het laboratorium, waar je het kennisniveau wilt doen toenemen. Dit vereist naast intelligentie en nauwkeurigheid ook sociale- en communicatieve vaardigheden en:

 • Minimaal hbo werk- en denkniveau;
 • Affiniteit en ervaring met techniek en apparatuur, bij voorkeur binnen een laboratoriumomgeving.

MicroSafe en Eurofins: volop mogelijkheden
Je werkt bij Business Unit Eurofins MicroSafe (onderdeel van Eurofins PROXY Laboratories B.V.) in een hecht team waar collegialiteit en samenwerken voorop staan. Verder biedt Business Unit Eurofins MicroSafe:

 • Een verantwoordelijke en uitdagende functie binnen het team;
 • Veel ruimte voor eigen ideeën en inbreng;
 • Vakinhoudelijke trainingen en mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling;
 • Flexibele werktijden;
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Als je werkt bij Business Unit Eurofins MicroSafe ondervind je de voordelen van Eurofins als moederbedrijf. Onze ambitieuze groeiplannen bieden mogelijkheden voor de organisatie, maar ook voor onze werknemers:

 • Volop groeimogelijkheden;
 • Een groot klantportfolio zorgt voor veel diversiteit in je werk.

Interesse en meer informatie?
Wil je meer informatie over deze uitdagende functie, neem dan contact op met de afdeling Human Resources via 071-5244080.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Join the premier life sciences park in the Netherlands. We’d love to have you on board!

Join us