Arts-onderzoeker Neurologie at Centre for Human Drug Research

ARTS-ONDERZOEKER NEUROLOGIE (PROMOTIE PLAATS neurofarmacologie) 

Wie zijn wij?  

Met een enthousiast en ambitieus team werken we binnen het CHDR (www.chdr.nl) sinds 1987 aan hoogwaardig, klinisch onderzoek naar de effecten van nieuwe en bestaande geneesmiddelen. Het CHDR is gevestigd in Leiden en werkt nauw samen met de Universiteit van Leiden en de klinische afdelingen van het LUMC.  

Hoe ziet de functie eruit?  

We zijn op zoek naar een talentvolle arts, die het leuk vindt om in een hecht, multidisciplinair team een bijdrage te leveren aan klinisch geneesmiddelonderzoek. In deze specifieke functie doorloop je een promotietraject binnen het vakgebied Klinische Farmacologie, specifiek gericht op Neurologie. Onderzoeksthema’s zijn bijvoorbeeld: ziekteprogressie modificerende therapieën voor de ziekte van Parkinson en  Amyotrofische Lateraal Sclerose, Excitability metingen van perifere neuronen en de motorische cortex als maat voor geneesmiddeleffecten, Kwantificatie van de- en remyelinisatie. Binnen je promotietraject ontwikkel je methodes om effecten van geneesmiddelen te meten en pas je die toe in vroege fase geneesmiddelstudies. 

Welke eigenschappen heb je nodig?  

Het hebben van een BIG-registratie en interesse in de combinatie projectmanagement en wetenschap is essentieel – aantoonbare interesse of ervaring in neurodegeneratieve ziekten is een pré. Vanwege de internationale samenwerking, is een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal gewenst. 

Wat bieden wij?  

Naast een opleiding tot klinisch farmacoloog, bieden we je de kans om te promoveren aan de Universiteit Leiden/LUMC. In 4-5 jaar (duur van de aanstelling) schrijf je je proefschrift en certificeer je je als klinisch farmacoloog bij de Nederlandse Vereniging voor Klinische Farmacologie en Biofarmacie (NVKFB). Wij zien de meeste artsen na hun promotietraject doorstromen naar een klinisch-specialistische opleidingsplaats bij voorbeeld het LUMC. Door ons uitstekende netwerk kunnen wij dit ondersteunen.  

Sollicitatie 

Meer informatie over deze functie kun je vinden op onze website en via de link https://chdr.nl/library/clinical-research-programme/download. Je mag natuurlijk ook altijd bellen met de afdeling personeelszaken (+31 71 524 64 27), mailen (pz@chdr.nl), of contact zoeken met Dr. Geert Jan Groeneveld, neuroloog-klinisch farmacoloog (ggroeneveld@chdr.nl).  

Would you like to add graphs or other content to your company page, please contact the office.

Contact