Financial Controller at HAL Allergy

De Financial Controller is verantwoordelijk voor het uitvoeren van een reeks financiële activiteiten en taken die resulteren in de presentatie van financiële en managementverslagen. De activiteiten omvatten, maar zijn niet beperkt tot, analytische ondersteuning van het management en het leveren van belangrijke analyses van de financiële en operationele prestaties op een continue basis. De beoordeling en interpretatie van transacties en gebeurtenissen helpen het bedrijf bij het nemen van gezonde commerciële en economische beslissingen. 
 

Taken en verantwoordelijkheden

 • Je voert diverse rapportageprocessen periodiek uit en bespreekt deze met de juiste stakeholders:
  * Het maandelijkse afsluitingsproces op groepsniveau.
  * Maandelijkse financiële rapporten en andere speciale rapporten zoals vereist door het management.
  * Het financial forecast proces.
  * Het financiële prognoseproces, de jaarlijkse begrotingscyclus (LRBP) en het opstellen van de begrotingsrapporten, inclusief de groepsconsolidatie.
  * De jaarrekening en de jaarlijkse controle.
 • Je bewaakt, beoordeelt en analyseert de werkelijke financiële resultaten ten opzichte van de budgetten en communiceert met de manager financiën / budgethouders.
 • Je assisteert in het periodieke cyclus telproces om te zorgen voor een accuraat voorraadniveau en adviseert het management over mogelijke risico's en afwijkingen.
 • Je werkt met en adviseert de CFO, Director Finance & Administration en Manager FAC over (lokaal) financieel beleid en procedures, specifiek vanuit een financieel perspectief en in lijn met de bedrijfsdoelstellingen.
 • Je beoordeelt voortdurend afval/uitval niveaus en adviseert het management over mogelijke verbeteringen.
 • Je zorgt voor kwaliteitscontrole op financiële transacties en financiële rapportages van de Nederlandse entiteiten.

 

Jouw profiel

Heb je een HBO/ Universtaire studie afgerond en heb je inmiddels 3 á 4 jaar relevante werkervaring opgedaan op een financiële afdeling? Dan ligt hier je kans. 

Heb jij ervaring in het verzorgen van een maandafsluiting en rapportages en bij voorkeur ook consolidaties, dan biedt HAL Allergy een uitdagende werkomgeving, waar veel valt te leren.

Het betreft een zeer platte organisatie, gekenmerkt door strakke deadlines, waarbij we als organisatie zeer maatschappelijk relevante producten en diensten voortbrengen.

De functie in de financiële afdeling rapporteert aan de Manager Finance & Control en is met een klein team verantwoordelijk voor het tijdig aanleveren van financiële rapportages voor de organisatie alsook de aandeelhouder. Dit betreft maandrapportages, budgets en forecasts en ad hoc additionele rapportages. 

Kernwoorden zijn: team-speler en accuraat.
 

Whom to contact at Leiden Bio Science Park?

Contacts