Technician HPLC at Eurofins PROXY Laboratories

Eurofins Scientific is een internationaal beursgenoteerd life sciences bedrijf dat haar klanten voorziet van hoogwaardig laboratoriumonderzoek en advies. Eurofins is wereldwijd marktleider op het gebied van bio-analytische testen voor levensmiddelen, water, milieu, cosmetica, farmaceutische producten en contract research voor agro science. Daarnaast is Eurofins één van de grootste aanbieders ter wereld in testing en laboratorium services in genomics, forensics, CDMO, advanced material sciences, medicijnontwikkeling en clinical studies. Eurofins maakt daarbij gebruik van een uniek hoeveelheid analysemethoden en een ongekend hoog kennisniveau.

Eurofins bestaat wereldwijd uit circa 45.000 medewerkers, verdeeld over 800 hypermodern laboratoria en is actief in 47 landen met een omzet van meer dan €4,56 miljard in 2019. Eurofins kent sterke groeiambities (de samengestelde jaarlijkse groei is 24%) en verwacht in 2020 een omzet van €5,0 miljard te kunnen realiseren. Naast zeer sterke autonome groei met 15 eigen start-ups heeft Eurofins in 2018 in verschillende landen een totaal van ruim 50 acquisities gedaan.

Business Unit Eurofins PROXY is onderdeel van de internationaal opererende Eurofins. De Business Unit is het grootste Nederlandse contractlaboratorium voor de farmaceutische industrie. Wij zijn gespecialiseerd in chemische en fysische testen voor (bio) farmaceutische grondstoffen, tussenproducten en geneesmiddelen, en bieden een zeer divers pakket aan analyses voor een groot aantal nationale en internationale klanten binnen de (bio)farmaceutische industrie.

Functieomschrijving

Voor de vestiging Eurofins PROXY Laboratories te Leiden zijn we op zoek naar een ervaren Technician HPLC /GC voor ons QC en development laboratorium.

Eurofins-PROXY Laboratories is onderdeel van het internationaal opererende Eurofins.  Eurofins-PROXY Laboratories is een GMP erkende contract service-organisatie, gespecialiseerd in chemische- en fysische testen. Het chemisch laboratorium van Eurofins-PROXY Laboratories verricht een zeer divers pakket aan analyses van grondstoffen en eindproducten voor een groot aantal nationale en internationale klanten binnen de farmaceutische industrie. Naast (nat)chemische technieken wordt een breed scala aan instrumentele analysetechnieken toegepast, waaronder HPLC/UPLC met diverse detectietechnieken als UV, PDA, CAD, ELS  en MS en  GC/FID en GC/MS.

Binnen ons laboratorium voer je HPLC /UPLC /GC analyses uit van een divers pakket aan farmaceutische grondstoffen en eindproducten . Daarnaast zal je betrokken zijn bij de ontwikkeling, transfers, optimalisatie en validatie van nieuwe analytische methodes. Je bent zelfstandig verantwoordelijk voor de uitvoering en rapportage van analyses, en werkt conform GMP richtlijnen.

Functie-eisen

 • Een afgeronde HLO opleiding;
 • Minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring met HPLC/UPLC , bij voorkeur in relatie tot analyses uit de verschillende farmacopees;
 • Ervaring met Empower, Chromeleon en / of OpenLab is een pré;
 • Affiniteit met kwaliteitssystemen zoals GMP, GLP of ISO-17025;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse- en Engelse taal;
 • Een zowel proactieve als vigilante houding t.a.v, de analytische werkzaamheden;
 • Je bent in staat om zowel zelfstandig als in teamverband effectief te functioneren.

Daarnaast wil je in deze groeiende organisatie je kennis gebruiken om samen met je collega's de afdeling te verbeteren. Je bent efficiënt en wil graag processen stroomlijnen. Dit vereist naast intelligentie en nauwkeurigheid ook sociale- en communicatieve vaardigheden.

PROXY en Eurofins: volop mogelijkheden

Je werkt bij Business Unit Eurofins PROXY (onderdeel van Eurofins PROXY Laboratories B.V.) in een hecht team waar collegialiteit en samenwerken voorop staan. Verder biedt Business Unit Eurofins PROXY:

 • Een verantwoordelijke en uitdagende functie binnen het team;
 • Veel ruimte voor eigen ideeën en inbreng;
 • Vakinhoudelijke trainingen en mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling;
 • Flexibele werktijden;
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Als je werkt bij Business Unit Eurofins PROXY ondervind je de voordelen van Eurofins als moederbedrijf. Onze ambitieuze groeiplannen bieden mogelijkheden voor de organisatie, maar ook voor onze werknemers:

 • Volop groeimogelijkheden;
 • Een groot klantportfolio zorgt voor veel diversiteit in je werk.

Interesse en meer informatie?

Wil je meer informatie over deze uitdagende functie, neem dan contact op met de afdeling Human Resources via 071-5244080.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Find out more about drug development at Leiden Bio Science Park.

R&D