Human Capital event

September 20, 2022 from 16:00 to 18:00
Organized by: LBSP Foundation | Location: Grand Café De Stal, Darwinweg 1, 2333 CR Leiden

Hoe maken we vraag en aanbod toekomstbestendig op het LBSP?

Op dinsdag 20 September vindt vanaf 16.00 uur het Human Capital evenement plaats in De Stal. De bijeenkomst staat volledig in het teken van ‘Een Human Capital Agenda voor het LBSP’ (HCA LBSP).

We hebben een interessant programma met een presentatie van Fennand van Dijk, Projectleider Human Capital Agenda LBSP, over de resultaten van het onderzoek over de HCA LBSP met duidelijke handvatten om te komen tot een betere aansluiting van vraag naar en aanbod van (internationaal) talent. Aansluitend is er een interactief onderdeel. Het evenement wordt afgesloten met een gezellige netwerkborrel.

We kijken ernaar uit om jullie te verwelkomen.

Programma & registratie

Het programma is Nederlandstalig.

15.45 Inloop

16.00 Welkom & start programma

  • Stand van zaken HC Community en update lopende projecten 
   Ida Haisma - Director LBSP Foundation
  • Resultaten van het onderzoek naar‘een Human Capital Agenda voor het LBSP’
   Fennand van Dijk – Projectleider Human Capital Agenda LBSP

   Als grootste landelijke Life Sciences & Health innovatiecluster is het Leiden Bio Science Park (LBSP) een belangrijke groeimotor voor de economie van vandaag en morgen in Nederland. Het opleiden, vinden en vasthouden van meer talent voor het Leiden Bio Science Park is daarvoor cruciaal. Deze opgave vraagt de komende jaren veel inzet en creativiteit van bedrijven, onderwijsinstellingen en overheden.

   De afgelopen maanden is onder leiding van de projectleiders Fennand van Dijk en Nico van Hemert een verkenning gestart om te komen tot een Human Capital Agenda voor het LBSP. De groeiende meerjarige talentvraag en het huidige en gewenste onderwijsaanbod is in beeld gebracht. Door middel van deskresearch, interviews met bedrijven en meerdere workshops waar diverse bedrijven, onderwijs- en onderzoeksinstellingen en andere relevante (publieke) organisaties op het LBSP hieraan bijgedragen.

   Op basis van alle input en gesprekken wordt deze zomer de gezamenlijke Human Capital Agenda voor en door het LBSP opgesteld. Het formuleren van de benodigde handelingsperspectieven en acties van partners op het LBSP is hier onderdeel van. We bespreken een en ander op het HC event op 20 september a.s. met eerst een presentatie en daarna een gesprek over de verdere benodigde acties.

  17.30 Netwerkgelegenheid & borrel

  18.00 Einde bijeenkomst

  Voor wie?

  Deze bijeenkomst is bedoeld voor Human Capital verantwoordelijke, onderwijs & faculteit managers, expats, studenten en HR professionals die gevestigd zijn op het Leiden Bio Science Park of die behoren bij het Leiden Bio Science Park cluster.

  Vragen?

  Aarzel niet om contact op te nemen met ons via events@lbsp.nl.

  Did you know? Leiden University of Applied Sciences provides bachelor’s & master’s programmes