Human Capital event: Jong talent vinden, binden en ontwikkelen?

December 13, 2022 from 16:00 to 18:00
Georganiseerd door Stichting LBSP | Locatie: Grand Café De Stal

Tips & voorbeelden uit eigen ervaring van bedrijven en organisaties op het Leiden Bio Science Park

Op dinsdag 13 december vindt vanaf 16.00 uur het Human Capital evenement plaats in Grand Café De Stal. De bijeenkomst staat volledig in het teken van Jong talent vinden, binden en ontwikkelen. Bedrijven en organisaties hebben tegenwoordig veel moeite om de openstaande vacatures te vervullen.

We spreken daardoor over de zogenaamde 'war for talent'. Vroeg verbinden met studenten is één van de geheime wapens in de strijd om jong talent aan te trekken en daarmee die zogenaamde 'oorlog' te voorkomen.

Het belooft een interessante sessie te worden waarbij veel ruimte is voor interactie.

Wees welkom!

Let op! Dit event is Nederlandstalig. 

Programma & registratie

  • 16.00 Inloop & registratie
  • 16.15 Welkom & update Access to Human Capital Community
    Ida Haisma, directeur Stichting LBSP
  • 16.20 Start interactieve sessie:

Hidde Zittersteijn (Projects & Communities Stichting LBSP)
Stichting Leiden Bio Science Park (LBSP) heeft als doelstelling meer van de studenten op en rondom het LBSP stage te laten lopen bij de verschillende bedrijven en organisaties op het park. In de praktijk blijkt helaas dat veel studenten bij bedrijven en organisaties buiten het LBSP stagelopen. Om hier verandering in te brengen is er, in de vorm van een kortdurend project, onderzocht hoe bedrijven kunnen worden gestimuleerd hun stageplekken op de LBSP-website te plaatsen bij de ‘jobs & internships’ (ook wel het ‘stageplatform’ genoemd) en wat studenten nodig hebben om die plekken te vinden.

Arjan Kraak (Sr. Staff Scientist NALCO Water) en Marjolein van Bommel (Young Talent Lead Johnson & Johnson)
Arjan Kraak en Marjolein van Bommel geven presentaties over de opzet en invulling van een stageplan en doorstroming van talenten naar een succesvolle carrière binnen hun organisaties.

Jurjen van der Meij (Onderwijsmanager Biologie en Medisch laboratoriumonderzoek) en Danny Dukers (Directeur Leiden Centre for Applied Bioscience kenniscentrum) van de faculteit Science & Technology van de Hogeschool Leiden
Volgens de Keuzegids 2022 is de Hogeschool Leiden opnieuw de beste Randstadhogeschool. Samen optrekken met bedrijven blijkt een succesfactor te zijn. Jurjen van der Meij en Danny Dukers geven een uniek inkijkje over het opleiden en ontwikkelen van studenten in samenwerking met het werkveld.

  • 17.30 Netwerkgelegenheid onder het genot van een hapje en drankje
  • 18.00 Einde event

De bijeenkomst wordt gemodereerd door Roel de Nooijer (MBO Rijnland) en Jurjen van der Meij (Hogeschool Leiden)

Dit evenement is bedoeld voor Human Capital verantwoordelijken, onderwijs- en faculteitsmanagers, expats, studenten en HR-professionals gevestigd op Leiden Bio Science Park of behorend tot het Leiden Bio Science Park cluster.

Did you know? Our district is home to 71 drug development companies and services