Muziekfestival op Leiden Bio Science Park

Friday, September 15, 2017

Leiden Bio Science Park
Leiden

Op vrijdagavond 15 september vindt de eerste editie van het nieuwe klassieke muziekfestival WAVELENGTH plaats in Leiden. Tijdens dit festival verandert het Leiden Bio Science Park voor een avond in een podium voor bijzondere optredens door nationale en internationale musici.

Het programma bestaat uit onder andere composities van Mozart, Beethoven, John Cage, Charles Ives en Steve Reich en Nederlandse liederen uit de Gouden Eeuw.  On:Time Slaagwerk, Musici Leiden, Daniel Broncano en de Leidse tenor Nico van der Meel komen optreden.

Festivaldirecteur Daniel Broncano: “Het is spannend om samen te werken en nieuw cultureel aanbod te ontwikkelen op een onverwachte plek in Leiden.”

Bijzondere locaties

Het festival wordt geopend in het City Resort Hotel bij Leiden Centraal, aan de rand van het Bio Science Park. Hier heeft het publiek vanaf de elfde verdieping uitzicht over het gehele gebied. Vervolgens brengt de tour het publiek bij het Centre for Human Drug Research (CHDR) , het historische Pesthuis en tot slot de Faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit Leiden.

Kunst en kennis 

WAVELENGTH is een festival van Musici Leiden onder leiding van Daniel Broncano en wordt mogelijk gemaakt met ondersteuning van Cultuurfonds Leiden en Stichting Stadsprogrammering. Het festival is onderdeel van een reeks evenementen die plaatsvinden in het derde weekend van september en in het teken staan van de ontmoeting tussen wetenschap en kunst. Behalve WAVELENGTH vindt op zaterdagavond 16 september de vijfde editie van de Nacht van Kunst en Kennis plaats in de binnenstad van Leiden.

Join the premier life sciences park in the Netherlands. We’d love to have you on board!

Join us