Beleef kunst in het Plesmanviaduct

Thursday, May 10, 2018

Wie door de het viaduct aan het eind van de Plesmanlaan (richting de Schipholweg) fietst kan 240 meter kunst beleven. Dit fietspad is onderdeel van 1 van de 7 belevingsroutes door de Leidse Ommelanden.

De belevingsroute met de naam ‘Duin en Zeeroute’ verbindt Leiden met Katwijk. De route loopt over het nieuw aangelegde fietspad langs de Plesmanlaan en gaat in de toekomst door de nieuwe fietstunnel bij de A44 richting Katwijk. In het Plesmanviaduct zijn verrassende combinaties te zien, zoals de hersens van 2BBB uit het Bio Science park geplaatst in de kust van Katwijk. Wie meer wil weten over de afbeeldingen of organisaties achter het kunstwerk kan één van de QR codes in het kunstwerk scannen.

Kunstwerk
Het kunstwerk, dat van tijdelijke aard is, is gemaakt door ARTvertisements en tot stand gekomen in samenwerking met verschillende fotografen zoals Hielco Kuipers, Michel Wettstein en Carla Matthee, maar ook met instanties en organisaties, waaronder het Bio Science Park Leiden, Corpus, Naturalis, de gemeente Katwijk en Stichting Kust en Zee.

Belevingsroute
Samen met omliggende gemeenten werkt Leiden aan 7 recreatieve fietsroutes door de Leidse Ommelanden. Elke fietsroute vertelt een ander verhaal gebaseerd op de aanwezige historie, cultuur en biodiversiteit. Deze belevingsroutes lopen over het bestaande fietsknooppuntennetwerk. Van het Singelpark naar de Katwijkse duinen, via de Oostvlietpolder naar het boerenlandschap van Zoeterwoude of door de natuur bij de Kagerplassen.

Fietsen
Leiden wil fietsen zo aantrekkelijk mogelijk maken. Met nieuwe, snelle en veilige fietsroutes en meer stallingen bij stations, in het centrum en in de wijken. Dit zorgt voor schonere lucht in de stad en voor een betere bereikbaarheid.

Item over de Fietstunnel op TV West.

Where to find companies and their profiles? You will find them in our directory.

To the map