Het oude Pesthuis is met De Buurt 1.5 weer open!

Thursday, August 13, 2020

De Leidse zomer heeft er weer een zonnestraaltje bij. Sinds vrijdag 10 juli is de tweede editie van De Buurt van start gegaan onder de naam De Buurt 1.5 in het oude Pesthuis. 

Ditmaal iets minder containers, maar met hetzelfde sfeertje en vooral als platform voor Leidse ondernemers en organisaties. Met onder andere een festival terras, diverse exposities, Leidse horeca, culturele programmering, jeu de boulesbanen en een Leidse winkel willen de initiatiefnemers zorgen dat de Leidse zomer alsnog gaat leven. Vanaf de opening is De Buurt 1.5 iedere week open op donderdag t/m zondag tot 5 oktober.
 

De Buurt 1.5 biedt een tal van mogelijkheden, ook voor bedrijven en werknemers uit het Leiden Bio Science Park. Zo kan er niet alleen heerlijk geborreld worden, maar kunnen er een tal van activiteiten op maat worden georganiseerd. Denk aan een Jeu de Boules-competitie, groepsBBQ en rondleidingen. Ook biedt De Buurt 1.5 een speciale lunchdeal aan met een tosti naar keuze en koud drankje voor € 7,50. Uiteraard is bij dit alles rekening gehouden met alle maatregelen omtrent COVID-19.

Het Culthuis

Naast alle buiten mogelijkheden beschikt het Pesthuis ook over prachtige monumentale binnenzalen. Eén van de zalen is omgedoopt tot het Culthuis, een zaal speciaal gemaakt volgens protocol om de Leidse cultuur weer een podium te geven. Daarnaast is de zaal ook beschikbaar is voor vergaderingen, presentaties, bijeenkomsten, borrels en privé diners. Neem contact op voor alle mogelijkheden.

De Buurt 1.5 is vanaf 10 juli t/m 4 oktober iedere week geopend op donderdag t/m zondag tussen 11:00 en 01:00 uur in het Pesthuis (ingang Plesmanlaan). Wel wordt er een kleine bijdrage van € 1,50 gevraagd om binnen te komen. ‘Die € 1,50 gaat in onze Leidse spaarpot die we aan het einde van de rit uitkeren aan een aantal van onze leveranciers die het door hun inzet van personeel en materiaal mogelijk maken om de Buurt 1.5 te organiseren. Hiermee willen we hen een helpende hand bieden in tijden waarin zij zwaar worden getroffen, je zou het dus een soort Leids goed doel kunnen noemen’, zegt Bjorn de Jong.

www.debuurt-leiden.nl | @debuurtleiden 

Come and join us, find your next challenging job in our Job board. There is plenty of interesting and rewarding work in life sciences in Leiden.

Find a job