Naturalis genomineerd voor de BankGiro Loterij Museumprijs

Wednesday, November 25, 2020

Naturalis is dit jaar genomineerd voor de BankGiro Loterij Museumprijs. De winnaar - degene die de meeste stemmen krijgt - wint maar liefst €100.000,- 

Het thema is dit keer ‘Achter de schermen, voor het voetlicht’. En dat past ons als een jas. Wij verzamelen en onderzoeken de rijkdom van de natuur. We willen biodiversiteit beheren en behouden, voor de toekomst van onze kinderen. Dat doen we door onze kennis te delen met een breed publiek, in ons museum én online. Zo weten we mensen te raken en te inspireren en de fascinatie voor de natuur door te geven. Want wie beter weet, wie beter doet. En dat is nu belangrijker dan ooit.

In de tentoonstellingszaal LiveScience, de etalage van ons instituut, delen we het werk dat we normaliter achter de schermen doen. Hier beleef je echte prepareersessies, presenteren we de resultaten van onderzoek en hebben we een echt dinolab.

Zo bereiken we jaarlijks honderdduizenden mensen: bezoekers van ons museum en van onze online kanalen. Om een nog grotere impact te maken en een groter publiek te bereiken, willen we ons werk achter de schermen verder buiten de museummuren brengen. We willen onze expedities livestreamen, uitzenden vanuit de bijzondere collectietoren met 42 miljoen objecten, onze labs online openstellen... Voor thuis, in de klas, in de natuur en op tv. Het prijzengeld van de BankGiro Loterij Museumprijs maakt dit mogelijk. 

Als iedereen zich bewust is van de vitale rol van biodiversiteit onder andere voor ons dagelijks voedsel en onze invloed hierop, kunnen we met zijn allen werken aan het herstel van de biodiversiteit. 

Help ons de fascinatie voor de natuur door te geven en stem op Naturalis!

Wil jij ook stemmen op Naturalis: Naturalis: klik hier | Genomineerden Museumprijs 2020

Tot en met 30 november kan het publiek stemmen.

Find out more about drug development at Leiden Bio Science Park.

R&D