Ondernemend Leiden zet zich voor u in tijdens de coronacrisis

Wednesday, March 18, 2020

De maatregelen om het coronavirus tegen te gaan hebben grote gevolgen voor de Nederlandse economie. Het brengt voor alle ondernemers veel onzekerheden met zich mee. Ook de 10.000 bedrijven, met meer dan 70.000 medewerkers in Leiden, hebben of krijgen het zwaar te verduren. Ondernemend Leiden,  de stichting die opkomt voor de belangen van ondernemers in de Sleutelstad, stelt alles in het werk om gedupeerde ondernemers zo goed mogelijk te helpen en te voorzien van de juiste informatie.

Crisisteam
Zo wordt op aandringen van Ondernemend Leiden in samenwerking met de gemeente een crisisteam samengesteld. Woensdagochtend om 11.00 uur vindt daarvoor een overleg plaats met onder meer wethouders Yvonne van Delft en Paul Dirkse. In dit overleg zal onder meer besproken worden hoe de informatievoorziening naar ondernemers zal worden gewaarborgd en welke maatregelen er genomen moeten worden om ondernemers in deze zware tijd te ondersteunen.

  • Welke betalingen kunnen worden uitgesteld?
  • Waar kunnen ondernemers terecht met hun vragen?
  • Hoe kan de gemeente ondersteuning bieden?

Het crisisteam zal bestaan uit een vertegenwoordiging van alle getroffen branches. Denk aan horeca, retail, hoteliers, MKB-bedrijven, ZZP’ers, de culturele sector etc. We zullen het verslag naar aanleiding van deze bijeenkomst uiterlijk donderdag met u als ondernemer delen.

Informatie
Diverse bedrijven en instanties openen helpdesks voor ondernemers. Zo hebben MKB Nederland, VNO-NCW en PZO-ZZP samen met de Kamer van Koophandel een coronaloket geopend voor ondernemers met vragen. Verder heeft het kabinet zojuist een omvangrijk pakket met noodmaatregelen aangekondigd om ondernemers te ondersteunen.

Wij zullen u zoveel mogelijk op de hoogte houden van alle ontwikkelingen die betrekking hebben op ondernemers in Leiden en regelmatig updates sturen per mail en via onze Facebook en LinkedIn-pagina.

Andere handige sites:

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/03/15/coronavirus-verruiming-bmkb-regeling-voor-ondernemers-versneld-opengesteld

https://www.inretail.nl/special/corona/

https://www.khn.nl/lobby/khn-lobby/gezondheid/coronavirus

https://gemeente.leiden.nl/veelgestelde-vragen-coronavirus/

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bijstand-voor-zelfstandigen-bbz

https://gemeente.leiden.nl/inwoners-en-ondernemers/uitkeringen-en-inkomen/bijstandsuitkering/bijstand-voor-zelfstandigen/

https://www.kvk.nl/advies-en-informatie/?gclid=Cj0KCQjw6sHzBRCbARIsAF8FMpXWlFnMyo_CXbUNmezQ6pYS6ezc7Sg6wuUN-hqCfPILjKkcQKdERIgaAlvdEALw_wcB

Whom to contact at Leiden Bio Science Park?

Contacts