Plogging and cleanup action a great success!

Monday, February 4, 2019

30 enthusiastic participants set out to clean up as much waste as possible in the Leiden Bio Science Park on Saturday 19 January 2019. After an inspiring presentation about litter by Dirk Groot, who calls himself 'the Zwerfinator', everyone went to work in winter conditions.

- Continue in Dutch below -

Zaterdag 19 januari 2019 gingen 30 enthousiaste deelnemers op pad om zoveel mogelijk afval op te ruimen in het Leiden Bio Science Park. Na een inspirerende presentatie over zwerfafval van Dirk Groot, die zichzelf ‘de Zwerfinator’ noemt, ging iedereen onder winterse omstandigheden aan de slag.

Aan het begin van het nieuwe jaar zijn goede voornemens voor velen vaste prik, zoals het besluit te stoppen met roken of drinken. Bij het USC hadden ze dit jaar een ander goed voornemen: meer aandacht voor duurzaamheid. Zo trapten ze 2019 af met een duurzaam én sportief evenement: plogging! In samenwerking met The Green Office en de Zwerfinator organiseerden ze op zaterdag 12 januari een middag om zoveel mogelijk zwerfafval op te ruimen in het Bio Science Park.

Voordat de deelnemers van start gingen, was er eerst een presentatie van de Zwerfinator over zwerfafval en over zijn eigen ervaringen en research m.b.t. het opruimen van afval in zijn eigen buurt. Na zijn inspirerende presentatie werd het startsein gegeven tot actie. De ploggers werkten een route van 3,6 kilometer door het Bio Science Park af, al joggend en afval opruimend dus. Andere deelnemers waren in teams van 4 personen ingedeeld, waarbij elk team een eigen gebied begon op te ruimen. Bewapend met afvalprikker, vuilniszak en een Zwerfie Bingokaart, waarop je verschillende soorten afval kon afstrepen, gingen de teams op pad - op weg naar een volle kaart.

Na een uur zwoegen en hardlopen werd het iedereen duidelijk hoeveel afval er wel niet blijft liggen door de jaren heen.

De deelnemers werden na hun goede daad beloond in het USC-sportcafé met heerlijke glühwein, warme snacks en erwtensoep. Deelnemers die de Zwerfie Bingokaart vol hadden gekregen, maakten kans op een goodie bag van The Green Office. Het USC verlootte daarnaast een gratis 3 maandenabonnement onder de deelnemers. Alleen maar blije gezichten dus, na afloop van deze middag.

De organisatie bedankt graag alle deelnemers die hebben bijgedragen tot deze succesvolle eerste editie!

Biotech Training Facility: unique professional GMP and biosafety courses in a state-of-the-art environment.

BTF