January 26, 2022

Biotechbedrijf Leyden Labs wil neusspray tegen ’alle varianten van het griepvirus’ met steun van 125 miljoen euro van Google

Het Leids-Amsterdamse biotechbedrijf Leyden Labs heeft een investering van 125 miljoen euro binnengehaald bij onder meer het investeringsbedrijf van Google en het Japanse Softbank. Daarmee gaat het onder andere met Janssen Pharmaceuticals een neusspray ontwikkelen tegen ’alle varianten van het griepvirus’.

Leyden Labs is opgericht toen in juni 2020 de coronapandemie nog jong was „We liepen al met het idee rond, maar de snelle opkomst van corona was voor ons reden om het bedrijf op dat moment te starten en vaart te maken”, vertelt Koenraad Wiedhaup, CEO van het bedrijf. „Wij ontwikkelen een neusspray tegen luchtwegvirussen, zoals de griep en natuurlijk corona. Daarmee kunnen we virussen tegenhouden op de plaats waar deze het lichaam binnenkomen: in de neus- en keelholte. De neusspray zorgt voor een vorm van immuniteit in de slijmvliezen die onmiddellijk bescherming kan bieden tegen vrijwel al dit soort virussen. We willen niet beschermen tegen één variant maar tegen hele virusfamilies.”

Hier leest u het hele artikel

Did you know? The new Biotech Training Facility consists of a spacious 2,000m2 capacity