July 11, 2024

Dutch Bio Science Week groot succes

Sterke en succesvolle editie van de week waarin alles draaide om een gezondere toekomst .

Leiden, 10 juli 2024 – De Dutch Bio Science Week – die de laatste week van juni voor het eerst onder de nieuwe naam en in de nieuwe vorm werd georganiseerd – is zeer succesvol verlopen. De diverse evenementen en activiteiten binnen de week, die draaide om gezondheid en de toekomst daarvan, trokken bijna 5000 bezoekers. Met name de opening van de week, met het Leids Kennisfestival in de Hooglandse Kerk en het afsluitende programma met de Open Dag van het Leiden Bio Science Park trok veel geïnteresseerden.

Van 4 tot 100 jaar De Dutch Bio Science week stond in het teken van een gezondere toekomst, voor iedereen en bood van 22 – 29 juni, een breed programma. Voor een hele brede doelgroep. “De Dutch Bio Science Week staat in het teken van een gezondere toekomst en brengt veel mensen samen”, zo zegt Esther Peters, directeur van het Leiden Bio Science Park. “De activiteiten die georganiseerd zijn door ons en onze partners richtten zich op talent, start—en scale ups, onderzoekers en investeerders, maar zeker ook op het grote publiek; dat laatste is nieuw en een bewuste keuze”.

Van Life Science Café XL tot Kennisfestival Voor al die verschillende doelgroepen vonden er activiteiten plaats binnen de Dutch Bio Science Week, die plaatsvond op het Leiden Bio Science Park, maar ook in de binnenstad van Leiden. “Het Leids Kennisfestival van het Leiden Healthy Society Center was een groot succes in de Hooglandse Kerk, een prachtig openingsevent van de week”, geeft Peters aan. Hier konden inwoners van Leiden en de regio ontdekken hoe je een gezond, lekker en lang leven kunt hebben. Maar internationals en professionals ontmoetten elkaar dan weer tijdens de Tech Talk XL of het Life Sciences Café XL op het park. “Een mooie mix van mensen die kennis delen, nieuwe contacten leggen en dat is de basis voor een nieuw idee, een nieuwe samenwerking en daarmee een nieuwe innovatie die ons leven verbetert”, zegt Peters.

Tijdens de eerste Open Dag van het Leiden Bio Science Park, geïnitieerd vanwege het 40 jarig bestaan, zetten veel bedrijven hun deuren open. Ruim 1500 bezoekers wisten de weg naar de laboratoria, lezingen, rondleidingen en meer te vinden. “Het was echt een geweldige dag”, aldus Peters “en de reacties en het enthousiasme van al die bezoekers geeft aan we hiermee ook daadwerkelijk iets toevoegen voor Leiden”.

Dat vindt ook Martijn Bulthuis, directeur Leiden&Partners. “Met de Dutch Bio Science Week laten we zien wat Leiden en de regio allemaal in huis heeft, als het gaat om Life Sciences & Health. En dat dat niet toevallig is. De week geeft inhoud en betekenis aan Leiden als wetenschapsstad. Daarnaast geeft het niet alleen de inwoners van Leiden en omgeving wat terug in de vorm van een dynamisch programma, maar we veroorzaken er ook wat mee voor de toekomst. Als grootste speler binnen het Life Sciences & Health domein in Nederland, helpt het ons in het aantrekken van talent, congressen en bedrijven”, aldus Bulthuis.

Voor een terugblik op de Open Dag en de Dutch Bio Science Week ga je naar www.dutchbioscienceweek.nl.

Did you know? Schiphol Amsterdam Airport – ca. 20 min by car and ca. 15-20 min by train