August 19, 2020

Leidende rol LUMC in Europese zoektocht naar behandeling van het coronavirus

Het LUMC werkt met 36 onderzoekspartners samen aan nieuwe behandelingen voor het coronavirus. Het samenwerkingsverband met de naam ’Corona Accelerated R&D in Europe (CARE)-consortium’ krijgt een Europese subsidie van 77,7 miljoen euro. Hiervan is 4 miljoen euro voor het LUMC.

Dat maakte het Leidse universiteitsziekenhuis dinsdag bekend. LUMC-wetenschappers spelen een leidende rol in deze ’grootste Europese zoektocht’ naar nieuwe coronavirusbehandelingen. Ze zijn betrokken bij het complete traject van geneesmiddelenontwikkeling. De coördinatie is in handen van Eric Snijder, Martijn van Hemert en Marjolein Kikkert van de afdeling Medische Microbiologie.

Het CARE-consortium gaat op zoek naar een oplossing voor de huidige Covid-19-pandemie, maar stelt zich ook ten doel om toekomstige corona-uitbraken te voorkomen. De onderzoekers trekken er vijf jaar voor uit.

 Bron: https://www.leidschdagblad.nl/cnt/dmf20200818_96471016/leidende-rol-lumc-in-europese-zoektocht-naar-behandeling-van-het-coronavirus
Did you know? Within walking distance of the monumental city centre Leiden