May 24, 2024

Nieuw in Leiden! Dutch Bio Science Week

Ontdek van 22 – 29 juni alles over gezondheid, een gezondere toekomst en life sciences

Leiden, 23 mei 2024 – De laatste week van juni staat Leiden helemaal in het teken van gezondheid. Dutch Bio Science Week is de nieuwe naam van de voormalige Life Sciences and Health Week, die voor het eerst georganiseerd werd in 2022 toen Leiden een jaar lang European City of Science was. Met de nieuwe naam, met een herkenbare link naar het Leiden Bio Science Park, wordt het startschot gegeven aan een professionele en sterke profilering van Leiden en het Bio Science park, het grootste life science & health cluster en park van Nederland, als het kloppend hart van het Nederlandse Life Sciences and Health ecosysteem. Tegelijkertijd wordt hiermee invulling gegeven aan het ‘legacy’ programma van het European City of Science jaar.

Een gezondere toekomst, voor iedereen Dutch Bio Science Week (DBSW) biedt een breed programma en wordt de paraplunaam waaronder vele bestaande en nieuwe activiteiten met het thema gezondheid en de toekomst van gezondheid een plek vinden. Daarmee bedient de week een brede doelgroep en brengt het talent, start-ups, scale-ups, onderzoekers, investeerders en het grote publiek samen. “Hoe mooi is het om een kijkje achter de schermen te krijgen van het Leiden Bio Science Park”, aldus Esther Peters, directeur van het Leiden Bio Science Park. “Heel veel mensen hebben geen idee wat hier gebeurt. Tijd om onze deuren te openen en de spannende innovaties te laten zien die onze gezondheid verbeteren en onze levens verlengen. Mede daarom vinden we het belangrijk om hierin te investeren. Leiden mag trots zijn op haar Leiden Bio Science Park!”

Open Dag Leiden Bio Science Park en meer Voor het eerst vindt de Open Dag van Leiden Bio Science Park plaats. Op meerdere locaties binnen het park kunnen bezoekers een kijkje achter de schermen nemen. Een dag vol ontdekkingen en geschikt voor alle leeftijden. Van interessante rondleidingen door laboratoria tot foodlabs, praktische workshops en lezingen. Ook in de binnenstad van Leiden is genoeg te beleven. Zo organiseert het Leiden Healthy Society Center een Kennisfestival op zaterdag 22 juni in de Hooglandse Kerk. Hier kan iedereen ontdekken hoe je een gezond, lekker, en lang leven kunt hebben.

Week met grote impact Dutch Bio Science Week versterkt de positionering van de stad en het Leiden Bio Science Park en maakt wetenschap beleefbaar en toegankelijk. “Het geeft inhoud en betekenis aan Leiden als wetenschapsstad”, aldus Martijn Bulthuis, directeur van Leiden&Partners. “Met de Dutch Bio Science Week, geven we niet alleen de inwoners van Leiden wat terug in de vorm van een dynamisch programma, maar veroorzaken we ook wat voor de toekomst. Als grootste speler binnen het Life Sciences and Health domein in Nederland, laten we zien wat Leiden te bieden heeft. Daarmee trekken we dan weer talent, congressen en bedrijven aan. Goed voor de economie en de brede welvaart van Leiden en regio”, aldus Bulthuis.

Dutch Bio Science Week is een samenwerking tussen Stichting Leiden Bio Science Park, Leiden&Partners, Leiden Healthy Society Center en Leiden Kennisstad.

Ga voor een volledig programma overzicht en meer informatie naar dutchbioscienceweek.nl

Did you know? Outside of Life Sciences, we focus on two major themes: Biodiversity and Space