August 10, 2021

Opening BioPartner 5, het eerste ‘Parijsbestendige’ gebouw van Nederland

BioPartner kondigt met trots de officiële opening aan van BioPartner 5, een innovatief nieuw gebouw voor Life Science start-ups en scale-ups. Met BioPartner 5 breidt BioPartner haar aanbod uit met 5700 m2 labs, kantoren en vergaderruimtes, het bedrijfsrestaurant en cateraar de Keet en een flexibele startersvleugel waar onder andere incubatieprogramma unlock_ is gehuisvest.

Door grootschalig hergebruik en oog voor duurzaamheid en biodiversiteit, hebben Popma Ter Steege Architecten (PTSA) met BioPartner 5 een nieuw voorbeeld gesteld voor circulaire bouw en is BioPartner 5 het eerste gebouw van Nederland dat voldoet aan de richtlijnen van de Parijse klimaatdoelstellingen. PTSA is met BioPartner 5 genomineerd voor een Dutch Design Award in de categorie Best Commissioning.

Openingsweek

De opening van BioPartner 5 wordt gevierd met een feestelijke week, waarbij alle thema’s aan bod komen die voor BioPartner van belang zijn: Kansen voor starters en scale-ups, circulariteit en duurzaamheid, verbinding en gezamenlijkheid.

Data

13 t/m 16 september 2021

Adres

De Limes 7, 2342 DH Oegstgeest

Programma

13/09

Officiële opening

14/09

Seminar – de circulaire bouw van BioPartner 5, i.s.m. Popma ter Steege

15/09

Startersdag – Opening Doors, i.s.m. incubatieprogramma unlock_

16/09

Openingsfeest

Over BioPartner 

BioPartner focust op het creëren van de ideale omgeving voor groei en ontwikkeling van Life Science start-ups en scale-ups door het bieden van flexibele werkruimte met kantoren en laboratoria, ondersteunende diensten en startersbegeleiding. Netwerken gebeurt zowel tijdens events als door toevallige ontmoetingen in de gemeenschappelijke ruimtes. Als non-profit organisatie is BioPartner een van de drijvende krachten achter het succes van het Leiden Bio Science Park.

Over BioPartner 5 

BioPartner 5 kan het beste omschreven worden met de termen circulariteit, duurzaamheid en biodiversiteit. In de bouw is onder andere gebruik gemaakt van sloopmateriaal van een nabij gelegen Universiteitsgebouw. BioPartner 5 is het eerste Parijsbestendige gebouw van Nederland en beschikt over kantoren, laboratoria, ontmoetingsplekken en een startersvleugel met flexplekken, flexlaboratoria en workshopruimtes. De startersvleugel is onder andere gerealiseerd met behulp van een subsidie van Provincie Zuid-Holland.

Did you know? Organisations are working on research, development & production of vaccines