October 14, 2021

Podcastserie over het Leidse Bio Science Park, de economische motor van de stad Pionieren in de polder

Wat gebeurt er eigenlijk op het Bio Science Park? Voor veel Leidenaars is dat een groot raadsel. In een nieuwe podcastserie legt een club enthousiaste makers het uit, begeleid door moderne Leidse jazzmuziek.

Leidsch Dagblad donderdag 14 oktober

„Dit gebied is aan het ontploffen, er gebeurt ontzettend veel op het Bio Science Park en er gaat nog zoveel komen, dat móeten we laten weten.” De Leidse stadshistoricus Cor Smit zegt het met volle overtuiging. 

„Al is het maar omdat het Bio Science Park de economische kurk is waar de stad nu op drijft. Het is de motor achter de Leidse transformatie van verpauperde arbeidersstad in de jaren zeventig naar de hoogtechnologische metropool van nu.” Het onderwerp is bekend terrein voor Smit, hij publiceerde een jaar geleden - samen met startupverzamelgebouw Biopartner - een boek over dat onderwerp. Het was bij de presentatie daarvan, in oktober vorig jaar, dat hij Suzanne Hansen tegenkwam en het idee voor een podcastserie ontstond. Hansen hielp bij het opzetten van het nieuwe Biopartner 5-gebouw.

Er gebeurt ontzettend veel, dat móéten we laten weten
— De Leidse stadshistoricus Cor Smit
Did you know? Leiden is home to the oldest university in Netherlands, and twin city to Oxford