June 14, 2024

Arts-onderzoeker Neurologie (PhD / promotieplaats) - Specialisatie Spierziekten

 Centre for Human Drug Research

Ben jij (bijna) afgestudeerd als arts en:

  • Breed geïnteresseerd;
  • Houd je van afwisseling;
  • Opzoek naar een combinatie tussen wetenschap en het bedrijfsleven;
  • Weet je van aanpakken en kun je goed in een team werken;
  • Wil je weten wat er allemaal bij geneesmiddelenonderzoek komt kijken.

Dan is een promotieplaats / PhD bij het Centre for Human Drug Research (CHDR) misschien wel iets voor jou!

Wie zijn wij?

Het CHDR bestaat ruim 35 jaar en we doen onderzoek naar de effecten van nieuwe en bestaande geneesmiddelen. Wij doen klinische studies in opdracht van farmaceutische bedrijven, maar daarnaast voeren we ook CHDR-geïnitieerde en gefinancierde studies uit. We staan voor samenwerking, innovatie en integriteit. We leveren topkwaliteit op het terrein van klinisch onderzoek en proberen continu om het verschil te maken. Bij CHDR werken ruim 400 mensen, en we voeren gemiddeld 60 klinische studies per jaar uit bij zowel gezonde proefpersonen als patiënten. Je kunt ons vinden op het Bio Science Park in Leiden, vlak naast het LUMC, waar we ook regelmatig mee samenwerken.

Hoe ziet de functie eruit?

We zijn op zoek naar een PhD student / arts-onderzoeker die in een multidisciplinair team een bijdrage levert aan klinisch geneesmiddelonderzoek. In deze functie doorloop je een promotietraject binnen het vakgebied Klinische Farmacologie, specifiek gericht op medicijnonderzoek binnen de neurologie. Voorbeelden van onderzoeksthema’s binnen de neurologie zijn:

  • Specifieke modulatie van moleculaire doelwitten die betrokken zijn bij het ontstaan van verschillende spierziekten;
  • Ziekteprogressie modificerende therapieën voor de ziekte van Parkinson en amyotrofische lateraal sclerose;
  • Excitabiliteitsmetingen van perifere neuronen en de motorische cortex als maat voor geneesmiddeleffecten, en kwantificatie van de- en remyelinisatie.

De functie van PhD student / arts-onderzoeker in de Neurologiegroep omvat zowel klinische taken als projectmanagement. Je bereidt samen met het team de klinische studies voor, voert ze uit en analyseert de resultaten. Hierna schrijf je de resultaten, al dan niet in samenwerking met een farmaceutisch bedrijf, op voor wetenschappelijke publicatie. Daarnaast neem je deel aan (inter)nationale congressen en je krijgt de mogelijkheid om je te certificeren tot klinisch farmacoloog bij de Nederlandse Vereniging voor Klinische Farmacologie en Biofarmacie (NVKFB). Je zult ook deelnemen aan wekelijkse onderwijsuren om kennis op het gebied van farmacologie op te bouwen. Kortom, deze functie biedt een mooie combinatie tussen klinisch werk, wetenschap en projectmanagement!

Wat verwachten we van jou?

Als arts-onderzoeker ben je communicatief sterk en goed in staat om feedback te geven, maar ook te ontvangen. Zelfstandig werken is voor jou geen probleem, maar ook in teamverband kom je goed tot je recht. Daarnaast ben je flexibel ingesteld en vind je afwisseling in je werkzaamheden prettig.

Verder heb je:

  • Een (bijna) afgeronde opleiding Geneeskunde (inclusief een BIG-registratie);
  • Een goede beheersing van de Nederlandse én Engelse taal;
  • Interesse in de combinatie projectmanagement en wetenschap met aantoonbare affiniteit of ervaring in de neurologie en/of klinische neurofysiologie.

Wat biedt CHDR jou?

Wij bieden je de kans om binnen 4-5 jaar een promotie aan Universiteit Leiden/LUMC af te ronden onder de volgende voorwaarden:

  • Je krijgt een contract voor 40 uur per week, waarbij vooral dagdiensten worden gewerkt. Ongeveer 14 dagen per jaar worden er bereikbaarheidsdiensten ingepland;
  • Je ontvangt een passend salaris (start €4100-€4500, op basis van expertise). Naast 8% vakantietoeslag ontvang je een eindejaarsuitkering van minimaal 3.8% en maximaal 12%. Daarnaast bouw je een goed pensioen op bij ABP;
  • Je ontvangt 25 vakantiedagen op basis van 40 uur;
  • Het CHDR is goed bereikbaar, station Leiden centraal ligt op 10 minuten lopen. Je ov-kosten worden tot 100% vergoed en je kunt voordelig een (elektrische) fiets aanschaffen.

We zien dat de meeste artsen na hun promotietraject doorstromen naar een klinisch-specialistische opleidingsplaats. Met ons uitgebreide netwerk kan CHDR dit ook faciliteren. Daarnaast bieden wij je de mogelijkheid om opgeleid te worden tot klinisch farmacoloog en je te certificeren als klinisch farmacoloog bij de Nederlandse Vereniging voor Klinische Farmacologie en Biofarmacie (NVKFB).

Naast de primaire arbeidsvoorwaarden biedt CHDR nog veel meer: het team bestaat uit onder andere jonge, ambitieuze artsen die allemaal bezig zijn met hun promotie. Daarom staat ontwikkeling en groei centraal binnen het team, en ondersteunt men elkaar waar mogelijk. Daarnaast zorgt CHDR voor een plezierige werkomgeving door het organiseren van gezellige borrels, kerstdiners, BBQ-avonden en leuke uitstapjes zoals naar de Ardennen of wintersportvakanties.

Sollicitatie

Je kunt CV en motivatie opsturen via onze website. Vervolgens zal iemand van het HR-team zo snel mogelijk contact met je opnemen. Mocht je profiel passend zijn dan nodigen we je graag uit voor twee gespreksronden samen met Research Director Philip Kremer en andere arts-onderzoekers. Voorafgaand aan de gesprekken wordt er ook een Online Assessment afgenomen.

Meer informatie over CHDR kun je vinden op onze website (www.chdr.nl). Je mag natuurlijk ook altijd mailen met de afdeling HR (HR@chdr.nl), of contact zoeken met Philip Kremer (pkremer@chdr.nl) voor functie specifieke vragen. Je kunt je CV en motivatie achterlaten via de groene button 'Solliciteren'.

Did you know? We’re constantly improving on sustainability and circularity on different levels